Elazığ’da adeta yabancı yatırımcı atağı yapan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, ikili ilişkilerini kullanarak şehre çok sayıda yatırımcı çekmişti.

Yatırımcılarla ilgili güzel haberler gelmeye devam ederken Vali Çetin Oktay Kaldırım, tüm merak edilenleri Kanal Fırat ekranlarında Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” canlı yayınında anlattı.

Yabancı yatırımcılarla ilgili canlı yayında bilgiler veren Vali Kaldırım, yeni yabancı yatırımcı sinyalini de yine Kanal Fırat canlı yayınında verdi.

“BU GÜZEL BİR IŞIK VERDİ”

Vali Kaldırım ilk olarak kaplıca turizmini canlandıracak jeo termal projesi ile ilgili konuşarak, “Bu proje önce Sivrice’de Abu Tayir köyünden başladı. Ben geldiğimden beri bu kaplıcalarımız var. Karakoçan’da orada çok güzel bir su kaynağımız var ama hem uzak bir bölge hem de coğrafyasal bir bölge. Yatırımcı var orada. Ben yazın özellikle orayı ziyarete gittiğimde son derece kalabalık gördüm orayı. O yolun zorluğuna, coğrafya zorluğuna rağmen insanların teziyetini gördüm. Tabi bu bize güzel bir ışık verdi. Bölgemizde malum Diyarbakır Çermik’te var, Bingöl’de var, Tunceli’de var. Kaplıcalar var. Fay hattının geçtiği yerlerde genelde termal kaynaklarda zengin oluyor. Genel Müdürümüzde malum buralılar. MTA Genel Müdürü Cemil Ertem Zihinoğlu’yla da irtibata geçtik. Önce Abu Tayir’e bir sözleşme karşılığı geldiler, orada Özel İdareyle birlikte güzel bir iş birliği yaptık. Orada iyi bir 45 dereceye varan çok iyi bir kaynak bulduk. Sivrice’ye 20 kilometre. Bu su Sivrice’ye de taşınabilir. Olduğu yerde de değerlendirilebilir. Bu tür termal sular 2 amaçla kullanılabilir. Çok yüksek derecede çıkarsa 3 amaçla kullanılıyor. Enerji, turizm ve tarım ve seracılıkta kullanılabiliyor.

HEM SERACILIKTA HEM TURİZMDE KULLANILACAK

“Karakoçan’daki su 45 derece olduğu için hem seracılıkta hem turizmde kullanılır” diyen Vali Kaldırım, “Sivrice özellikle Hazar gölü çevresi kış turizmine hitap etmesi, yaz turizmi 1 buçuk milyonu aşan dışarıdan özellikle gelen insanlarla bölgeye hitap etmesi önemliydi. Tabi sizlerde görüyorsunuz o alanda müsait bir alan. Hatta biz oraya başlamadan turizm amaçlı özellikle kaplıca yatırımları konusunda yatırımcılardan söz aldık. Karakoçan’da bulunan insanlarımız özellikle Hollanda’dan yoğun bir şekilde seracılıkla iştigal ediyorlar. Onun dışında kıymetli borsa başkanımız önemli bir yatırımcı ilimizde. Hayırsever yönü de çok güçlü. Kendisinin de bize bir sözü var. Hatta bugün yine bana o sözü verdi otel yapacak orada su çıktığı anda. Dolayısıyla yatırımcısı da hazır. Biz orada suyu inşallah çok verimli suyu bulduğumuzda hemen hem turizm amaçlı değerlendireceğiz kaplıca turizmi Jeo termal kaynakları değerlendirip. Bunun için talep çok hem bölgede hem de uluslararası düzeyde” dedi.

“SERACILIKTA İNŞALLAH ÜRETİME GEÇMİŞ OLACAĞIZ”

Vali Kaldırım bunların yanında Organizenin orada 3 bin dönümü aşkın bir alanı olduğunu belirterek, “Organize Sanayi Bölgesi daha nitelikli organik üretim yaparak, orada seracılıkta inşallah üretime geçmiş olacağız. Orada yapılacak çalışmaları ihracat odaklı düşünüyoruz. Fırat Kalkınma Ajansı hem bir fizibilite çalışması hem de master plan yapması noktasında şimdiden çalışmalara başladık. Bir yandan bu jeotermal kaynakları çıkarma, o çalışmalar yürürken sondaj makinesi, diğer yandan da fizibilite benzeri çalışmalar, pazar arayışı özellikle bu tür jeotermal kaynaklarda üretilen yapılan seracılığın pazarı açık. Rusya Pazar’ı, Avrupa Pazar’ı yakın coğrafyada bulunan Pazar müthiş Pazar ve çok katma değeri oluyor. Dolayısıyla Karakoçan’a ve ilimize çok büyük katkı vereceğine hedeflediğimiz turizmin çeşitlendirilmesine de 12 aya yayılmasına da bir katkı vereceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“SUUDİ ARABİSTANLI YATIRIMCILAR YATIRIMA BAŞLADILAR”

Suudi Arabistanlı yatırımcıların yatırımlarının hangi aşamada olduğu ile ilgili de bilgiler veren Vali Kaldırım, “Borsa Başkanı kendisi de açıkladı. Yatırıma zaten başladılar. Mehmet Ali Bey’le bir ortaklı kurdular. Kendi tesisleri vardı. Oradan başladılar. Tabi yatırım alanları da talep ettiler. Onların tahsisiyle birlikte hem süt hem et üretimi bir de bunun işlenmesini entegre düşünüyorlar. 30 bin başa varan bir yatırım planları var. Bölge için çok büyük bir yatırım. Türkiye için de önemli bir yatırım. Elazığ geçmişte, 20-30 yıl önce önemli bir hayvancılık merkeziydi. Tekrar hem hayvancılık merkezi olması hem de hayvansal ürünlerin işlenmesi noktasında daha katma değerli hale gelmesi noktasında yeni yatırımların yapılmasını arzuluyoruz. Hem yabancı yatırımcılarımız var hem yerli yatırımcılarımız var. İkisinin bir arada olması bizim için daha kıymetli. Dolayısıyla bu da büyük bir başarı getirecektir.

“YENİ LÜBNANLI YATIRIMCILAR VAR”

Yeni Lübnanlı yatırımcıların geldiğini söyleyen Vali Kaldırım: “O da hayvancılık yatırımı bakıyor. 2 hafta sonra gelip burada tekrar toplantılar yapacak. Alanı çok beğendiler. İnşallah oda hayırlısıyla neticelenir. Yatırımlar birbirlerini tetikliyorlar. Birbirini tetikleyen yatırımlar. Yatırımcı yatırımcıya bakıyor. Yatırımcıya da güven veriyor. Yatırımcı için önemli konu güven. Gittiği yerin istikrarlı olması, güvenli olması, yatırım ikliminin iyi olması, yatırım ikliminin iyi olması önemli. Bir yatırımcı gelince ardı ardına yatırımcılar da gelmiş oluyor. O yatırımcıda inşallah bir yatırım kararı alır diye düşünüyorum. Suudi yatırımcılar başladı. Devamı gelecektir. İnşallah etten başladı, süte geçecek, sonra entegreye geçecekler. İyi bir ortaklık oldu. Yerel işletmeler için de iyi bir model olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“YERLİ YATIRIMCIMIZ ÖNEMLİ BİR YATIRIMCI”

Vali Kaldırım yerli yatırımcılar hakkında ise şunları söyledi: “SMM tekstil geldi. Organize Sanayiyle birlikte 150 kişilik kendisine yer tahsis etmiştik. Tekstil yatırımı başlamıştı. Şimdi yeni bir yer tahsis ettik. Eski Elteks Vakıf Bank’a geçti. Orayla gerekli görüşmeler yaptırdık. Vakıf Bank genel müdürümüze de teşekkür ederim. Fedakarlık da yaptılar. Yatırımcı Elazığlı bir yatırımcı. Önemli bir yatırımcı. Önemli markalara tekstil ürünü üreten bir yatırımcımız. Dolayısıyla yeni mekanı da aldılar. Bize verdikleri söz 3 bin istihdam ama bugün hedefleri 150 bine çıkarmak. Şöyle bir gelişme de oldu, yatırımcı kararını alırken Elazığ tekstilde 4. Bölgeydi ama bu cazibe merkezleri düzenlemesiyle daha farklı bir önem kazandı” şeklinde konuştu.

“ELAZIĞ İÇİN SEVİNDİRİCİ BİR HABER OLDU”

Hem Cumhurbaşkanına hem de Başbakana teşekkür eden Vali Kaldırım, “Bu konuyu Milletvekillerimizle kendilerine arz etmiştik, iletmiştik. Elazığ için sevindirici bir haber oldu, çok önemli bir haber. 6. Bölge teşvikinin gelmesi gerçekten hem tekstil imalat sanayinde yatırım yapacak yatırımcılarımız için çok önemliydi. SMM tekstil 4. bölgeyi bilerek geldi ama kendileri içinde iyi bir teşvik oldu bu.  Bunun ardından yeni yatırımcılar gelecektir. Ciddi talep var. Dolayısıyla 6. bölgenin bütün sektörleri kapsaması, bütün alanları kapsaması, bunun yanında enerji desteği gelmiş oldu. OSB dışında yapılacak yatırımlara da 5 milyonu aşan yatırımlarla yine aynı teşvikler gelmiş oldu.

"CİDDİ YATIRIMCI AKINI BEKLİYORUZ"

“6. Bölge teşviklerinde şu anda en avantajlı il konuma geldik” diyen Vali Kaldırım, “Malatya’yla Elazığ burada ön plana çıkacaktır. Çok ciddi yatırımcı akını bekliyoruz. Zaten vardı siz de görüyordunuz. Çağrı merkezi gelmişti. Onun dışında yerli yabancı firmalarımız onun dışında birçok önemli yatırımları, çömlek yatırımı olacaktı. Yatırımına başladılar. Var olan sektörlerde yatırımlarını büyütenler var. Güzel şeyler oluyor, güzel yatırımlar oluyor. Ama bu 6. Bölge teşvikiyle birlikte 2. OSB’yi kurduk. Altyapı çalışmaları başladı. İmar çalışmaları devam ediyor. En kısa zamanda bakanlıkta alt yapı ihalesini yapacak yatırım programına aldılar.

“3. OSB ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK”

2. OSB’nin yetmeyeceğini düşündüklerini dile getiren Vali Kaldırım, “Biz 3. OSB çalışmalarına başladık. Bir ihtisas OSB’miz var onu katmıyorum. Organize besicilik ihtisas OSB’nin de çalışmaları devam ediyor. Onu da kurma aşamasına geldik. Tarım Bakanlığıyla mutabık kaldık. Genel OSB olarak ben 2. OSB’nin yeterli olmayacağını düşünmüyorum. Hızlı bir şekilde 3. OSB’yi hazır edelim. Gelen yatırımcılara arazi tahsisinde özellikle en büyük en ağırlıklı konu o alt yapı sağlıyor arazi.  Tahsislerde de sıkıntı yaşamamak için çalışmalara başladık. İnşallah ben Elazığ’a hem yerli hem yabancı yani ikisi de önemli. Mevcut yatırımcılarımız da çok önemli, çok kıymetli. Onların yapacakları kapasite artırımı yeni yatırımlarla özellikle yeni nesil alanlarda gerçekten ciddi talepler var. Mevcut yatırımcılardan talepler var. Hem Elazığlı yatırımcılarımız hem var olan yatırımcılarımız hem il dışından gelen yatırımcılar, hem de uluslararası gelen yatırımcılarla inşallah Elazığ tam bir cazibe merkezi, yatırımlar için ciddi bir çekim merkezi haline geliyor zaten gelecektir. Elazığ şu anda bölgesinde en potansiyel il yatırımcılar için en cazip il konumdadır” dedi.

“BİZE RESMİ BAŞVURULARINI YAPTILAR”

Dubaili yatırımcıların son durumuna da değinen Vali Kaldırım, “Dubaili yatırımcılar buraya 2 defa geldiler. Birincide ilin potansiyelini gördüler, ne tür yatırımlar yapılabilir? sunumları aldılar. Değişik kesimlerle, iş dünyasıyla görüşülmesi gereken kişilerle toplantı yaptılar. Sonra gidip bir fizibilite çalışması yaptılar. Pazar araştırması yaptılar. Elazığ’ın hem buradan aldıkları bilgilerle hem de kendilerinin özel yaptıkları araştırmalarla değerlendirmesini yaptılar. Kendileri şunu da ifade etti. Buradan ayrıldıktan sonra buraya bizim de haberdar olmadığımız özel kişiler gönderip habersiz bir şekilde Elazığ’ı tekrar taratmışlar. Dolayısıyla bütün araştırmalarını, sondajlarını yapmış oldular. İkinci gelişlerinde kendi düşündükleri yatırımlarla ilgili geniş katılım sağlayarak bir toplantı yaptık. Bütün kesimlerin dahil edildiği, iş adamlarının, sivil toplumun, kamu ve yerel yöneticilerinin dahil olduğu çok geniş toplantı yaptık. Şehri dinlediler, şehrin taleplerini ve kendi yatırım fikirlerine kadar şehrin talepleriyle örtüştüğünü tespit etmiş oldular. Bu doğrultuda bazı revizyonlarda yaparak kendi nihai kararlarını verip bize hem yatırım yapmayı düşündükleri alanlar ve bu yatırımları ile ilgili talep ettikleri yer konularında başvurularını yaptılar. Sadece Elazığ içinden yer değil, Turizm yatırımları için Hazar bölgesinden de göl etrafından da yer talep ediyorlar. Şu anda bize resmi başvurularını da yaptılar. Milli Emlak üzerinden, Defterdarlık üzerinden biz de ilgili yerlere talepleri gönderdik. Tabi araziler Milli Emlak’ın arazileri ama bunlar tahsisli araziler. Gerekli işlemlerin yapılması için Rektör Bey’in katıldığı, Milletvekillerimizin katıldığı, İl Başkanımızın katıldığı bir toplantı yapmıştık. Orada da sağlanan bir mutabakat vardı. O çerçeve de bizde gerekli kurumlara, gerekli yerlere üniversiteye yatırım talebini göndermiş olduk. İnşallah en kısa zamanda bu neticelenir. Hazar gölü çevresinde de yer talepleri var ama orada henüz imar süreci tamamlanmadı. Orası malumunuz turizm gelişim bölgesi, doğal olarak imar planlarını yapan kurum Turizm Bakanlığı hem de onaylayan kurum. Tabi yetki almış imar planını özel idare olarak yapmıştık. Onay verecek Turizm Bakanlığı onlar şu anda askıda. İmar planı şu anda onay aşamasında o da onaylandıktan sonra inşallah yer tahsisleri yapılıyor. Biz bunun en kısa zaman nihayetlenip, neticelendirilip yatırımcıya sadece Dubaili yatırımcılara değil orada birçok yatırımcımızın talebi var. Bunu kış turizmiyle ilgili, yaz turizmiyle ilgili, alternatif turizmle ilgili, sağlık turizmiyle ilgili yerli yatırımcılarımız talep ediyorlar. Projeleri var, bekleyen projeler var. Hepsine bir şekilde yer tahsisi yapacağız. Kamping alanları için talepleri var. Alternatif turizm, su sporları benzeri yatırımlar için ciddi talepler var. Bunları da ön başvuruları alıp nihayetlendirip bir an önce yatırıma dönüşmeleri noktasında, istihdama dönüşmeleri noktasında inşallah bir an önce bu sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. Milletvekillilerimiz de biz de bu süreci takip ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda nihayete erecektir” ifadelerini kullandı.

“HERKESİN EMEĞİ VAR, HERKESİN KATKISI VAR”

Yatırımlar konusunda olumsuz birkaç değerlendirme dışında bir değerlendirme görmediğini kaydeden Vali Kaldırım, “Şehirde bu tür yatırımcılar her türlü yerli, yatırımcı istihdam sağlayan yatırımcılara memnuniyetini ifade ediyorlar, sahipleniyorlar. Herkesin burada bir katkısı var. Burada biz davet ediyoruz, çağırıyoruz. Diğer iş dünyasının davet ettikleri var. Belediye başkanımızın davet ettikleri var. El birliğiyle herkes bir şeyler yapıyor ama davet etmek yetmiyor. Yani bu sahiplenmeyi görmezse yani vatandaşından, iş dünyasından, sivil toplumundan il yöneticilerinden basınından, A’dan Z’ye bu sahiplenmeyi yatırım iklimini yatırımcı görmezse siz ne kadar davet ederseniz edin, ne kadar iyi karşılarsanız karşılayın, bürokrasiyi ne kadar hızlandırırsanız hızlandırın bu yatırım ortamını, yatırım iklimini görmezse yatırımcı gelip bu yatırımı yapmaz. Burada herkesin emeği var, herkesin katkısı var. Ben herkese teşekkür ediyorum sahiplenme de var. Kurumların da artık bu tür yatırımlara yardımcı olması lazım. Elazığ’ın önünü, ufkunu açması lazım. Elazığ özel Sektör olarak şu anda tam bir kırılma noktasında. Yıllardır Elazığ’da serzenişte bulunanlar, bazı şehirlerin gerisinde kaldık, biz özellikle kamu yatırımı olarak çok iyiyiz ama özel sektör yatırımları noktasında yatırım yapamazdık diyorlar. Şu anda tam bir kırılma noktası yaşadık” diye konuştu.

“ELAZIĞ’IN DIŞARIDAN ALGISININ MÜTHİŞ”

Elazığ’ın şu anda dışarıdan algısının müthiş olduğunu belirten Vali Kaldırım, “Çok büyük başarılar elde ediyorsunuz. Bu şehri nasıl bu hale getirdiniz? Ben bunu defalarca değişik şehirlerden, değişik kişilerden çok önemli kişilerden duydum, dinledim. Elazığ’ın şu anda algısı çok iyi. Bu şehrin bu fırsatları kaçırmaması lazım, çok iyi değerlendirmesi lazım. Özellikle şehri konumlandırırken de iyi konumlandırmak lazım. Yani sanayiyi yaparken şehrin yakın bölgelerine özellikle temiz yatırımlar, yeni nesil yatırımlar daha hizmet sektörüne hitap eden yatırımlar çekmesi lazım. Sanayiden de yatırımlar, Organize Sanayiden de yatırımlarımız var. Daha organize bir şekilde şehrin çeperine, biraz daha dışına yapmak lazım. Alt yapısıyla birlikte şehrin dokusuna, çevresine insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde yapması lazım. Yeni nesil yatırımları çok iyi değerlendirip kendini öyle odaklamak lazım. Böyle yaparsanız, böyle davranırsanız şehri akıllı yönetmiş olursunuz ve de dünya ölçüsünde bir şehir, kent olmuş olursunuz. Bu açıdan da çok avantajlı, öne çıkan bir şehir olmuş olursunuz” dedi.

“ELAZIĞ’DAKİ ARGE MERKEZİ TÜRKİYE’DE İLK ARGE MERKEZİ OLDU”

Vali Kaldırım Katarlı yatırımcılarla ilgili olan son gelişmeyi ise şöyle bildirdi: “Öncelikle Muzaffer Sezgin Bey’in çok büyük bir emeği, tecrübesi, birikimi var. Kendisini tebrik etmek lazım. Bunun karşılığını da alıyor. Takdir edilerek alıyor, ticari olarak almıyor.  ARGE merkezi imal edildi ve Türkiye’de ilk.  Elektrikli motorlar hava alanında ilk ARGE merkezi oldu. Bu Elazığ için gurur verici bir gelişmedir. Bu yeni nesil sektörler, yeni nesil alanlar ve yeni nesil motorlardır. Elektrikli araçlarda ve çok önemli firmalar, dünyanın dev firmaları bu alana ciddi yatırımlar yapıyor. Geleceğin sektörü, geleceğin alanı bu alan. Elazığ çok önemli bir konumda. Bu açıdan Muzaffer Beye canı gönülden canı gönülden teşekkür ediyorum, kendisini tebrik ediyorum. Çok önemli bir proje hazırladı ve projesi kabul gördü. Şu açıdan da gurur verici; Bakanlıkta bir görüşmede ARGE merkezi yapılan bir uygulama yok. Defalarca deneyen var, danışmanlarını çağırıyorlar, değişik kişileri dinliyorlar ama sadece Muzaffer Sezgin gitti bir seferde, bir toplantıda ARGE merkezini aldı geldi. Elazığ’ımıza getirdi. Dolayısıyla şu anda Almanya’da var, Mitsubishi, Toyota, Amerika’da Tesla, dev firmalar bu alana çok ciddi yatırımlar yapıyor. Elazığ’dan böyle bir değerin çıkması, böyle bir yatırımcının çıkması müthiş gurur verici. Bu tabi Elazığ ölçeğinde gerçekten önemli bir yatırımdı ama bu alana yatırım yapmak isteyen Bader Bey, Katarlı çok önemli bir yatırımcı. Özellikle yeni nesil alanlara yatırım yapan, teknolojiye yatırım yapan, yazılıma yatırım yapan teknolojik çözümler üreten, akıllı kentler, akıllı şehirler, otomasyon sistemleri, hep farklı ürünler çıkaran ve Katar piyasasını bu alanda yüzde 60’ını kontrol eden ve devlete bütün bu alanda sunulan hizmetleri veren çok önemli bir yatırımcı. Ciddi çalışmaları var. Bader Holding’i Türkiye’de Elazığ’a yapıyorlar.  Bu alanda ciddi bir potansiyel gördüler. Muzaffer Sezgin Bey’le motorla iş birliğine gittiler ve çok heyecanlılar gerçekten ve Elazığ içinde Türkiye içinde yapılan bu yatırımı dünya ölçeğine çıkaracak bir yatırım yapıyorlar. Mimarı çizimleri çok hızlı bir şekilde yaptılar, ben bu kadar hızlı beklemiyordum ve bugün gelip son noktayı koydular. 1 ay içinde de bir an önce temel atıp yatırıma başlamak istiyorlar ama birkaç izinleri kaldı. Biz OSB’de kendilerine yer tahsis ettik. Yeni yer talepleri de olacaktı. 2. OSB’de kendilerine söz verdik. Tabi hem teknolojiyi getiriyor. Hem yeni nesil alanları getiriyor. Bunun arkasında iyi bir yazılım olacak. Türkiye’nin yatırım yaptığı ve çok önem verdiğimiz, özen gösterdiğimiz bunun önemini Afrin’de savunma sanayinde gördüğümüz bir alan. Yerli ve Milli olmak koşuluyla biz bu tür alanlara, yeni nesil alanlara çok ciddi katma değer üretecek alanlara yatırım yapmalarını çok önemsedik. 1000 metrekarenin üzerinde bölgenin en büyük ARGE merkezini kuracaklar. Bu çok önemli. Buradan yeni ürünler çıkacaktır, yeni yazılımlar çıkacaktır. Yeni inovasyonlar çıkacaktır. Yeni patentler çıkacaktır. Elazığ yeni nesil elektrikli motorlarda Türkiye’de tek ve en önemli merkezlerden birisi olacaktır. O açıdan ben çok önemsiyorum. Yatırımı, yatırım değerine olan istihdamdan ziyade Elazığ’a getireceği bir katma değerle ve Elazığ’ı bu alanda bir merkez yapması konusunda gerçekten çok önemsiyorum.

“ÜNİVERSİTEYE DE ŞEHRE DE ÇOK BÜYÜK KATKI YAPACAKTIR”

Bunun üniversiteye de katkısı çoktur. Yani bütün ARGE’de çalışan elemanların hepsi Fırat Üniversitesi’nden mezun. Oradan sürekli eleman alacaklar. Yeni ürünler geliştirecekler, işletmeci olacaklar, yeni yatırımcı olacaklar. O açıdan da çok önemsiyorum. Üniversiteye de şehre de çok büyük katkı yapacaktır. Bu merkez sadece kendi ilçemizde yatırımlar yapacak yeni ürünler çıkaracak veya çok değişik alanlarda kullanılan elektrikli motorların, İHA’lardan asansör sistemlerine kadar birçok yatırım olacak. Türkiye otomotiv üretmede çok büyük adımlar attı. Alanı çok geniş tekstilden güneş enerji sistemlerine bir çok alanda elektrikli motorlar kullanılıyor ve kullanılacak. Dolayısıyla hepsine çözüm üretecek bir yapıdalar.”

“GIDA ALANINDA DA YATIRIM DÜŞÜNCELERİ VAR”

Vali Kaldırım, Elazığ’ın yöresel ekonomisi için Katarlı yatırımcılara birkaç ürün gönderdiklerini de söyleyerek, “Baskil’de kayısı, Ağın leblebisi benzeri ürünleri bu alanda da yeni dokunuşlarla, yeni ürün ortaya çıkararak biraz farklılaştırarak bir çalışma yapıyorlar o alanda da yatırım niyetleri var. Uluslararası düzeyde gıda zincirleri olan bir firma bu. Bu alanda da inşallah bir yatırım düşünceleri var. Ben gerçekten bu teknoloji, katma değer boyutunu çok önemsiyorum. Elazığ’a çok şey katacak” şeklinde konuştu.

HARPUT’A YENİ YATIRIM GELİYOR

Vali Kaldırım Harput’a teleferik müjdesini de vermişti. Bu konu ile ilgili olarak da Vali Kaldırım şunları söyledi: “Orada yeni bir plan çalışması var. Orası koruma amaçlı bir alan. Onun planı plan revizesi güncellenmesi çalışmaları var. Onun plana işlenmesini bekliyoruz. Plana işlenmeden bunun yapılması mümkün değil. Harput komple korunan bir alan ve birinci derece sit alanı dolayısıyla onun incelenmesini, onaylanmasını bekliyoruz. O onaylandıktan sonra yatırımcı talebini Sayın Başbakanımızın ziyaretinde Başbakanımıza iletmişlerdi. Bu süreçleri bekliyor. İmar plana akabinde izinlerin alınması gerekiyor. Ondan sonra hemen yatırım yapmaya hazır. Uzunluğunu, ne kadar olacağını, güzergahını ve onun yanında ne tür yatırımlar yapacağını hepsini belirlenmiş durumda. Dolayısıyla koruma amaçlı imar planı revizyonu yapıldıktan hemen sonra gerekli resmi başvurularını yapıp izinleri alıp yatırıma başlayacağım.”

VALİ KALDIRIM’DAN BİR MÜJDE DAHA

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım son olarak şehrin her açıdan gelişmesini önemsediklerini belirterek, 2. müjdeyi de Kanal Fırat televizyonunda verdi.

Kaldırım, “Şehrimizin, spor kenti olma noktasından çalışmalarımız var. Bir ekip kurduk. Spor İl Müdürlüğümüz Başkanlığında bütün turnuvalara talibiz. İnşallah Haziran’a kadar Elazığ’a 10 bin sporcu gelecek. Değişik turnuvalarda Basketbol, Hentbol, Yüzme, Voleybol, Kick Boks’ta sporcular gelecek.

Haziran’a kadar 7 bin, 10 bin sporcunun gelmesi demek aileleriyle birlikte geldiklerini düşünürseniz müthiş bir hareketlilik getirecektir. Elazığ’ın sportif anlamda ön plana çıkması noktasında çok büyük katkı verecektir. Bu müjdeyi de vermiş olalım.”