Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, çocuklarla tek tek ilgilendi, şapka ve satranç takımı hediye etti.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Programı kapsamında yürütülmekte olan “Çocuklar İçin Çıktık Yola” projesi çerçevesinde; Av. İbrahim Gök Ortaokulu ve Ziya Gökalp Ortaokulu’ndan toplam 25 öğrenci Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ı ziyaret etti.

Vali Kaldırım öğrencilere gelecekti mesleklerini sordu.

Psikiyatri olmak isteyende vardı, Jandarma Özel Harekât’ta…

KALDIRIM: DEVLETİMİZ HER ZAMAN YANINIZDA

Öğrencilere çok okuyacaksınız nasihatinde bulunan Vali Kaldırım, “Benim talebim sizlerden, çok okuyacaksınız, hedeflerinizi iyi koyacaksınız, derslerinize iyi çalışacaksınız. En çok insan kaynağına ihtiyacımız var, kaliteli insana ihtiyacımız var. İyi yetişmiş donanımlı insanlara ihtiyacımız var. İnşallah kendinizi iyi yetiştireceksiniz, anne ve babanızı zorlayacaksınız. Onları da okumaya zorlayacaksınız ve hayallerinizin gerçekleşmesi noktasında aileleriniz sizlere destek olacak ve bizlerde sizlere destek olacağız. Devletimiz her zaman yanınızda bizlerde yanınızdayız. Bütün kamu kurumlarımızla bütün kuruluşlarımızla, öğretmenlerimizle sizleri en iyi şekilde yetiştirmek için gayret edeceğiz. Çaba içinde olacağız ve hayallerinizi inşallah gerçeğe dönüştüreceğiz. Hepiniz topluma, millete, devlete, ülkemize faydalı birer fert olacaksınız” dedi.

KALDIRIM: MİLLİ VE MANEVİ YÖNDEN DEĞER YÜKLÜ YETİŞMELERİNİ SAĞLAMALIYIZ

Ecdadımızın bizlere bıraktığı topraklara sahip çıkılması konusunda nasihat veren Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Çok önemli bir coğrafyadan, çok önemli bir toprak parçasında, az bir ülkede bize bu ülkeyi bırakan aziz ecdadımızın, yarın 10 Kasım’ı anacağız. Atatürk’ün, değerli insanların, ondan öncesinde çok değerli şehitlerimizin, gazilerimizin, ecdadımızın bize bıraktığı bir toprak parçacı ve bin yıldır burası bize yurt. Hem bu emanete iyi sahip çıkacağız hem de yapmamız gereken en önemli konu çocuklarımızı, sizin gibi nesilleri iyi bir şekilde yetiştirmek, donanımlı yapmak, her yanıyla. Sadece okullarda çocuklarımıza bilgi aktarmak, matematik çözmesi ile olmaz. Bilim adamı olacaksa, yönetici olacaksa, İngilizce hocası olacaksa, polis olacaksa hayatın hangi alanında yetişecekse sadece o alanda donatmak değil, okumalarını sağlamak, topluma, ailelerine, ülkemize, insanlara faydalı birer birey olmalarını sağlamak, milli ve manevi yönden değer yüklü yetişmelerini sağlamalıyız” diye kaydetti.

KALDIRIM: TEKNOLOJİYE BAĞIMLILIK KÜÇÜK ÇOCUKLARA KADAR İNDİ

Teknolojinin zararlarına da değinen Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Sizden çok okumanızı istiyorum. Bol bol kitap okumanızı istiyorum. Ders saatlerinizi zaten değerlendiriyorsunuz. Ders dışı saatlerinizi iyi değerlendirin. Şu anda teknolojiye bağımlılık, cep telefonu kullanma çok arttı, küçük çocuklara kadar indi. Ama bununla çok meşgul olmayın. Hem zamanınızı öldürüyor hem de kişilik gelişmesinde ciddi sıkıntılar oluşturuyor” açıklamalarında bulundu.