Vali Kaldırım, Şehit Yakınları ve Gazilerle Bir Araya Geldi

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, şehit yakınları ve gaziler ile bir araya gelerek onların taleplerini dinledi.

Vali Kaldırım, Şehit Yakınları ve Gazilerle Bir Araya Geldi

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, şehit yakınları ve gaziler ile bir araya geldi.

Göreve başladığı gün yaptığı açıklamada şehit aileleri ve gazilerimiz ile bir arada olmaya özen göstereceğini söyleyen Vali Kaldırım, “şehitlerimizin bizlere emaneti şehit aileleri ve gazilerimize devletin gülen yüzünü, sıcak elini, şefkatini göstermek öncelikli görevleri arasında olacağını” ifade etmişti.

Vali Kaldırım, bugün de yaklaşık 60 şehit yakını ve gaziyi valilik makamında ağırladı.

Şehit yakınları, gazilerimiz ve özellikle çocuklarla yakından ilgilenen Vali Kaldırım, devletin her daim onların yanında olduklarını gösterdi.

KALDIRIM: ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ HER ZAMAN BAŞ TACI YAPILMIŞTIR

Şehitlik makamı ve gaziliğin herkese nasip olmayan yüce bir makam olduğunu belirten Vali Kaldırım, “Müslüman Türk milletinin en önemli vasıflarından biri de hiç şüphesiz vatanı için, bayrağı için, dini ve namusu için gerektiğinde gözünü kırpmadan, hiç düşünmeden, canı gönülden ölüme gitmesi ve bu değerler için savaşarak mücadele etmesidir. Milletimiz için şehitlik ve gazilik en mukaddes makamlardır ve şehit ve gazilerimiz her zaman baş tacı yapılmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal gazidir. Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Bey ve Kurtuluş Savaşımızı yöneten Meclisimiz gazi olduğu gibi, şimdiki Meclisimiz de gazidir. Tarihi boyunca Türk milleti pek çok mücadeleler vermiştir. Çanakkale’de, Sakarya’da, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde olduğu gibi yakın zaman da Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtları şimdi de Barış Pınarı Harekâtı’nda ordumuz ve milletimiz büyük mücadele göstermiştir ve göstermeye devam etmektedir. Verilen mücadelelerle ülkemiz üzerinde planları olanların oyunları bozulmuş, yaptıkları planlar boşa çıkmıştır. Onların oyunlarının bozulması, yaptıkları planların boşa çıkması şehit ve gazilerimiz sayesindedir. Şehitlik mertebesine yükselen ve gazilik onuruna erişen vatanımızın asil evlatları olan sizlere minnet ve şükran borçluyuz. Milletimiz, şehitlerimizin ve gazilerinin hatırasını canlı tutmakta, onları daima hayırla yâd etmekte; şehitlerine, gazilerine ve onların ailelerine daima özel bir değer vermektedir. Devlet olarak bizim de, 7/24 sizin yanınızda olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Sorunlarınızı gidermek amacıyla elimizden ne geliyorsa yapmaya hazır olduğumuzu bilmenizi istiyorum” ifadelerinde bulunarak şehit aileleri ve gaziler ile tek tek görüşüp sorun ve taleplerini dinledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137