Elazığ’da uzun yıllardır fuar alanının nerede ve ne zaman yapılacağı tartışma konusu olmuştu.

Elazığ Belediyesi tarafından son yıllarda ayrı ayrı düzenlenen gıda, mobilya ve kitap fuarları Elazığ Belediyesi’nin arka tarafındaki il özel idaresine ait olan boş arsada yapılmıştı.

Ancak seçilen bölge fuar alanı için elverişli olmamış konuyla ilgili Elazığ Belediyesi açıklama yapmış ve o alanın geçici olarak seçildiğini belirtmişti.

Yıllardır konuşulan fuar alanıyla ilgili 2018 yılı Ekim ayında bir adım atılmıştı. Şehirdeki “Fuar Alanı Nerede Yapılacak” sorusu biraz daha somutlaşmış ve Fuar Alanının Kültür Parkın hemen yanındaki fidanlık alanında yapılması konusu gündeme gelmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Bekir Pakdemirli, “Değerli belediye başkanım şehir içinde kalmış ormana ait bir araziyi benden talep etti fuar alanı için. Bende bunun talimatını verdim. Hayırlı olsun” demişti.

Bakan Pakdemirli’nin Elazığ ziyaretinde fuar alanı konusunda işaret ettiği o alanda Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve ETSO Başkanı Asilhan Arslan incelemelerde bulundu.

Fuar alanıyla ilgili bilgiler veren Vali Kaldırım, “Elazığ’ımız fuar alanı merkezine kavuşuyor. Ödeneğini temin ettiğimiz fuar merkezini yapacağımız alanda incelemelerde bulunduk” ifadelerine yer verdi.