Dokuz günlük bayram tatili ve havaların sıcak olması tatil bölgelerini cazip hale getirdi. Akdeniz ve Ege sahillerindeki doluluk oranı yüzde yüze ulaşırken, Hazar Gölü’ndeki tesislerde de bir kişilik yer dahi kalmadı.

Sivrice ilçesindeki tüm tesislerin dolduğu bilgisine www.elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitemizin araştırması sonucunda ulaşmıştık. 

Hazar Gölü kıyısındaki tüm özel ve kamu kurumların işletmeleri dolmuştu. Müşteri kabul edemeyen tesisler doluluk oranlarının yüzde yüze ulaştığını bayram boyunca bir kişilik dahi yerin kalmadığını ifade etmişlerdi. 

“TANITIM DÖNEMİNİN MEYVELERİNİ ALIYORUZ”

Haber, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın da gündemindeydi. Sivrice’deki tüm tesislerin doluluk konusuna değinen Vali Kaldırım, “Yoğun bir tanıtım döneminden geçtik. Onun meyvelerini de alıyoruz. Yaz boyunca da bunu gördük. 3 katına çıkan bir ziyaretçi var. Talep artışı var. Bunun iyi yansımasını Sivrice’de görüyoruz. Yaz boyu çok iyi geçti. Bayram döneminde talebi karşılayamayacak durumda. Bu da sevindirici bir durum. Ben bu ilgiden son derece memnunum. İnşallah bu artarak devam edecektir” dedi.

“GÖLÜMÜZÜ TEMİZ TUTALIM”

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Vali Kaldırım, alanların temiz tutulması gerektiğini belirterek, “bayram döneminde de inşallah gölümüzü temiz tutalım. Yani orada tatilimizi yapıp ayrıldıktan sonra başkaları gelecek. Kullanılacak. Gelecek ziyaretçilere daha temiz daha hoş bir yer bırakmaya dikkat edelim. Gerekli temizliği de yapıyoruz. Arıtma devreye girdi. 40 kişi orada görevlendirdik. Temizlik yapıyorlar. Köylere konteyner ve çöp toplama aracı verdik. Ama biz ne kadar yapsakta yetişmemiz zor. Zira çok büyük bir alan. Vatandaşlarımız da hassasiyet gösterirse memnun oluruz” ifadelerini kullandı.