Kent Müzeleri insanları yaşadıkları veya yeni geldikleri kentler hakkında bilgilendirilmek için düşünülmüş yapılar olarak biliniyor.

Kent müzeleri, kentin tarihi, coğrafyası, ekonomisi, tarımı, sanayisi, kültürü, doğal güzellikleri, yemek ve mutfak kültürü gibi konuların yanı sıra bin bir güçlükle gerçekleştirilen belediye hizmetlerinin de tanıtımının ziyaretçilere teknolojik ortamda sunulduğu; şehirlerin tanıtımı ve turizminin gelişmesi içinde en önemli yapılar içinde yer alıyor.

Birlikte Yönetişim anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırımda sık sık kullandığı sosyal medya hesabından vatandaşlara bu kez Kent Müzesi’ne ne dersiniz, nerede ve nasıl yapılması gerektiğini sordu.  Vali Kaldırım’ın resmi tweeter hesabından vatandaşlara sorduğu soruya Elazığlılar’dan yanıtlar gecikmedi.

 Elazığlı vatandaşlar,Vali Kaldırım’a şehrin gelişmesi noktasında yapacakları çalışmalar için teşekkür ederken;Kent Müzesi içinde Eski Emniyet Müdürlüğü binasının yeri;Yeni valilik binasının tamamlanması sonrasında mevcut tarihi valilik binası,yeni ve modern bir öğretmenevi yapılmasıyla tarihi öğretmenevi binası’nın olabileceği yönünde  fikir beyan ettiler.  Elazığlı vatandaşlar arasında ayrıca yüzyıllar boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Harput,Palu,ve  hazar Gölünü içinde barındıran Sivrice ilçesinde de yapılabileceğini söylediler.

 Vali Kaldırım’ın sosyal medya üzerinden vatandaşlara sorduğu Kent Müzesine ne dersiniz,nerede ve nasıl olması sorusuna ulaşımı kolay,merkezi bir yerde yapılmalı diyenlerde vardı;Şehrin doğu kesiminin gelişebilmesi için Doğukent’te yapılmalı diyende.

Öte yandan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Kent müzesi ile ilgili  Televizyonumuz ve internet sitemize yaptığı açıklamada;"Bunlar prestij mekanlar. Yani bir şehrin tanıtımı için çok önemli. Bir şehir destinasyon olacaksa çok önemli ve prestij mekanlar. Şimdi bir yere ziyarete gideceğiniz zaman veya tatil planlarken bir kültür turu yapacağınız zaman girip şehrin altyapısına bakıyorsun. Nereleri var, nereleri ziyaret edebilirim. Buda müthiş bir değer katıyor şehre. Elazığ da kent müzesi olması Elazığ’ın marka değerini artıracak. Kültürel sanatsal değeri için çok önemli. Orada galerilere resim sergilerine benzeri aktivitelerde mekan oluşturmuş olursunuz. Bunların şehrin merkezi yerinde olması ulaşılabilir olması önemli. O mekanın seçilmesi bide mekanın kendisi çok önemli tarihi bir mekan olması şehrin simge bir mekanı olması bu açıdan önemli. Ben sordum bu tür projelerde de soracağız Elazığ’a. Onların ne düşündüğü sahiplenme açısından önemli. Fikirleri de  önemli. Başladık hızlıda dönüşler alıyorsunuz. İnsanların yaklaşımları olumlu. Şehirde de bir birliğin  olduğunu gösteriyor. Kent müzesi önemli. Planımızda var inşallah yapacağız. Mekan konusun da inşallah bir değerlendirme yapıp karar veririz. Birkaç yer ön plana çıktı. Eski öğretmen evi, mevcut valilik binası, Harput isteyenler var. Tarihi dokusu olmasa şehrin merkezide olması binanın kendi kimliği bir misyonu önemli. Bir masaya yatırırız. Bu tür kararları da şehrin dinamikleriyle almak lazım. Ben şimdi oturup tek başıma hadi şurada yapıyoruz desem doğru bir şey değil. Şehri de ortak akıl ile yönetmek lazım. Özelik ile bu konuda işletmelere iş adamlarına danışmak lazım. Artık dünyada da müzeler yapılırken işletme konseptiyle yapılıyor. Bir bina kulübüne  değil. Yanına kafesi konuluyor. Farklı aktivite yapabiliyor. Onu iyi değerlendirmek lazım. İşletmeyle de görüşüp o açıdan önemli. Ben sizlere de teşekkür ediyorum çok nitelikli yayın yapıyorsunuz " ifadelerini kullandı.