Ticaret Bakanlığının döviz kazandırıcı faaliyetlerin desteklenmesiyle ilgili  “Hizmet Sektöründe Rekabetçiliğin Geliştirilmesi” projesi  kapsamında Turizm alanında faaliyet gösteren işletme sahipleri, ETSO’nun ev sahipliğinde Vali Çetin Oktay Kaldırım Başkanlığı’nda bir araya geldi.

Toplantıya Vali Kaldırım’ın yanı sıra ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirbağ ile Otel, hastane ve restoran yöneticileri istişarelerde bulundu.

HİSER Projesi Elazığ’da sağlık, turizm ve gastronomi alanında iyileşme ve standartları yükseltmeyi hedefliyor.

ARSLAN: BUNU KALICI KILMA ADINA TABİ Kİ SAHANIN GEREKSİNİMLERİ VAR

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “Geldiğimiz noktada Elazığ’ımız doğal, Elazığ doğal kültürel yapısıyla gerek otel yatak kapasitesiyle gerek sağlık alanındaki yatak kapasitesi varlıklarıyla ciddi anlamda potansiyel teşkil ediyorlar. Ama biz bunları yüksek katma değerli turizm faaliyetlerine dönüştürme adına çeşitli organizasyonlar yapmalıyız. Artık Elazığ destinasyon olmaya başladı. Bunu kalıcı kılmalıyız. Bunu kalıcı kılma adına tabi ki sahanın gereksinimleri var, sahada yapmamız gereken işlerimiz var. Bu konuda sizlerde tüm bu unsurları tartışma adına, tartışmanın neticesinde de fikir birliğine ulaşarak inşallah turizmimizi artık şaha kaldırmayı arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KALDIRIM: YENİ TRENDLERİ İYİ DEĞERLENDİRMEK LAZIM

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Ziyaretçi sayımız artıyor, destinasyonlar artıyor. Turizm çeşitleniyor, yeni yatırımlar geliyor. Yatak kapasitesi de şu anda istediğimiz noktada. İnşallah daha çok katma değerli hale getirerek, daha çok çeşitlendirerek hem yaz turizmi hem kış turizmi hem doğa turizmi hem alternatif sağlık turizmi gibi alanlarda da inşallah yeni alanlar, yeni destinasyonlar oluşturarak turizm sektöründen Elazığ’ımızda hak ettiği payı alacaktır. Burada paydaşlar önemli. Turizm müdürlüğümüz önemli, kamu ayağı önemli, iş örgütlerinin temsilcisi olarak Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaya koyacağı paydaşlık performansı önemli. İnşallah sizinle birlikte değerlendirmeleri yapacağız. Yeni alanlar, yeni aktiviteler, yeni türler… Bunları değerlendireceğiz. Yeni yatırım imkanları da var. Dünyada turizm zaten malumunuz artık çok farklı noktaya gidiyor. Gelişmiş ülkeler yaşlanıyor. Yeni alanlar, yaşlı turizmi gibi yeni alanlar gündeme girmeye başlıyor. Denizden biraz daha kumdan uzakta ama kültür turları, inanç turları ve onun yanında da sağlığı önceleyen yeni alanlar, yeni fırsatlar çıkıyor. Yeni trendleri dünyada gelişen yeni trendleri iyi değerlendirmek lazım” şeklinde konuştu.

KALDIRIM: ELAZIĞ’IN GELİŞEN DEĞER SEKTÖRLERİ YANINDA KALKINMADA EN ÖNEMLİ SEKTÖR OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Özellikle paydaşlarla ve özel sektörle birlikte doğru adımlar atarsak ben başarı geleceğini düşünüyorum. Buradan bir Keban’dan, Kemaliye turları, düzenlenecek turlar, Van’a, Munzur Vadisi’ne oraya da ilgi var. Oraya yapılacak turlar. Çevre illerde olan potansiyelleri değerlendirme, Nemrut Dağı… Hepsi bu saydıklarım 2-2 buçuk saatlik mesafede olan destinasyonlar. Elazığ’ı bir merkez olarak değerlendirirsek burada sizinle birlikte çok başarılı olacağımızı düşünüyorum ve turizm sektörünün Elazığ’ın gelişen değer sektörleri yanında kalkınmada en önemli sektör olacağını düşünüyorum. Ben Ticaret Odamızda gerçekten bu konuda motivasyonu çok yüksek görüyorum. Çok iyi, iyi motive olup doğru odaklı çalışıyorlar. Orada 3 ayak önemli. Kamu, özel sektör biri de sivil toplum kuruluşları. Ticaret Odası gibi. Üçü de önemli. Üçünün paydaşlığı, ortak hareket etmesi ve planlaması da ortak yapması yatırımı da özel sektör yapacaktır. Kamuya düşen yatırımlar var. Altyapı yatırımları. Belediyemizin de bu konuda gerçekten motivasyonu çok yüksek. Yeni başkan, yeni anlayışla birlikte bütün yatırımlara hazırlar” ifadelerine yer verdi.

HABER: SITKI TAŞEL