19 Mart Muhtarlar Günü nedeniyle Mahalle ve köy muhtarları, Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

Ardından şehitlikler ziyaret edildi.

Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve İl Emniyet Müdürü Celal Sel, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle ilk olarak Muhtarlar Derneğini ziyaret etti.

GÜL: SİZLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül, “19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle yaptığınız ziyaretten dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

KALDIRIM: MUHTARLIK OSMANLI’DAN BERİ ÖNEMLİ BİR YAPI

Muhtarlar Derneği’nde konuşan Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Muhtarların fonksiyonu tarihten gelen değerleri, kıymetleri gerçekten önemli bir kurumu temsil ediyorsunuz. Çok köklü bir geçmişiniz var. Özellikle Osmanlı’dan beri önemli bir yapı. Demokrasi tarihinin yapı taşı. Dolayısıyla milletin gönlünde taht kurmuş, milletimizin gözünde son derece itibar gören bir kurum. Son dönemde de yapılan çalışmalarda gördüğünüz üzere sayın Cumhurbaşkanımızın fevkalade önem verdiği bir kurum. Bütün kurumlarımız, bütün birimlerimiz, emniyet teşkilatımız olsun, jandarmamız olsun, diğer kamu görevlilerimiz olsun, yerel yöneticilerimiz olsun bu perspektiften bakıyoruz. Değerlendirmeyi bu perspektiften yapıyoruz. Gerçekten muhtar arkadaşlarımız çok gayretli. Yoğun bir mesai içerisindeler. Elazığ’da bugün huzur şehri ise, bir kale gibi ise ve etrafında özelikle bulunduğu coğrafyada fevkalade ön plana çıkmışsa temayüz etmişse ve gerçekten gıptayla baktığı bir şehir haline gelmişse bunda sizin katkınız var” ifadelerini kullandı.

MUHTARLAR DAYANIŞMA DERNEĞİ ZİYARETİ

İl Protokolü’nün ikinci durağı ise bir diğer dernek Muhtarlar Dayanışma Derneği oldu.

GÜLBASAN: SİZLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Muhtarlar Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Gülbasan, “Bugün özellikle derneğimize yapmış olduğunuz bu ziyaretten dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bugün muhtarlar günü. Sizler bugün bizi yalnız bırakmadınız. Çok teşekkür ediyorum sizlere” diye ifade etti.

KALDIRIM: HERKES YAPICI OLURSA, ÇÖZÜLEMEYECEK SORUN YOKTUR

Burada muhtarlara hitap eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Yapıcı bir şekilde bu işi götürelim inşallah. Hizmet üretirken sorunlarda olabilir ama bu irade bu şehirde var. İnşallah haftaya veya ondan sonraki hafta tüm muhtarlarımızla, kamu kurumlarımızla, belediye başkanımızla bir araya geleceğiz. Geniş kapsamlı bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Muhtarlarla bir arada olacağız inşallah. Olumlu yaklaşırsak, olumlu pencereden bakarsak, herkes yapıcı olursa, çözülemeyecek sorun yoktur” şeklinde konuştu.

MERKEZ KÖY MUHTARLARI DERNEĞİ

Vali Kaldırım, Belediye Başkanı Şerifoğulları ve Emniyet Müdürü Sel’in son durağı ise Merkez Köy Muhtarları Derneği oldu.

ÖZEL: ŞEREF VERDİNİZ

Merkez Köy Muhtarları Dernek Başkanı Selçuk Özel, “Bugün Muhtalrar günü münasebetiyle derneğimize yapmış olduğunuz ziyaretlerden dolayı sizlere teşekkür ederim. Şeref verdiniz saygılar sunarım” ifadelerine yer verdi.

HABER: SITKI TAŞEL