Vali Kaldırım ve Milletvekilleri, Maden İçin Buluştu

Vali Çetin Oktay Kaldırım, Milletvekilleri ve ilgili kurum müdürleri bir araya geldi ve Maden’i konuştu. Maden’deki heyelan riski ve bundan sonraki süreç masaya yatırıldı, uzun uzun konuşuldu.

Vali Kaldırım ve Milletvekilleri, Maden İçin Buluştu

Maden’de bulunan bakır işletmesinin, hafriyatını ilçeye dökmesi nedeniyle oluşan heyelan riskinin ardından Elazığ Valiliği, İçişleri Bakanlığı tarafından Maden ilçesinde heyelan riski bulunan Camiikebir Mahallesi'nde 278’i konut ve 232’si iş yeri olmak üzere toplam 510 binanın tahliye edilmesi kararını almıştı.

Kararın ardından evleri ve iş yerleri boşaltılması istenen vatandaşlar, korku ve endişe ile beklemeye başlamış, bazıları da tahliye kararına karşı çıkmıştı.

Heyelan riski, vatandaşların tepkileri ile Maden bugünlerde Elazığ’ın en önemli gündem maddesi… Vali Çetin Oktay Kaldırım, geçtiğimiz gün ilgili kurum müdürleri ile bir araya gelmiş ve bir durum değerlendirmesi yapmıştı. Salı günü de Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz, ilçe halkıyla buluşmuş ve zaman kaybetmeden tahliye işleminin gerçekleştirilmesi gerektiğini söylemişti.

Maden için bir toplantıda Vali Çetin Oktay Kaldırım ve milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda Maden ilçesinde heyelan riskine karşı alınacak önlemler ile ilgili değerlendirme yapıldı.

Toplantıya katılan Vali Kaldırım, Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Demirbağ, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve ilgili kurum müdürleri bir araya geldi.

Toplantıda İl AFAD Müdürü Osman Pıhtılı, heyelan riski ile ilgili bilgiler verdi.

Pıhtılı’nın verdiği bilgilerin ardından bundan sonraki süreç ile ilgili görüşler masaya yatırılarak, yol haritası belirlendi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2019, 19:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137