Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım Yayınladığı mesajda;

“Demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesi olan, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan, erdemli, faziletli insanlar yetiştiren aynı zamanda halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan Cumhuriyetimizin 94’üncü kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururu içerisindeyiz.

Milli egemenlik çatısı altında; ırk, din, dil ve cemiyet farkı gözetmeksizin idare edilenlerle idare edenleri demokrasi çizgisinde buluşturan Cumhuriyet, milletin kendi egemenliğini kullandığı Devlet yapısıdır. Türk milleti olarak bu idareye çok büyük zorluklardan sonra kavuştuk. Vatan toprakları üzerinde oynanan iç ve dış tehditlere karşı el ele, gönül gönüle vererek tarihin az şahit olduğu bir Kurtuluş Savaşı başlatmış ve tarihimize yaraşır bir mücadele örneği vererek temelinde insan hakları, demokrasi gibi evrensel değerleri barındıran Cumhuriyeti kurduk. Bugün yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizin, simgesi olan al yıldızlı bayrağımız rengini bağımsızlık ve hürriyetimiz uğruna can vermiş şehitlerimizin kanından almaktadır.

Cumhuriyet, birleştiricidir. Birlik ve beraberlik içinde yaşadığımız bu ülkede daha güçlü, daha huzurlu yarınlara ulaşmak için toplumu oluşturan bireylerin dini, milli ve ahlaki yönden tabiatına uygun erdemli bir şekilde yaşamasına imkan ve olanak tanıyan, her bireyi, bir mozaiğin parçası varsayarak onları bir potada birleştiren ve bir bütünün ayrılmaz parçaları halinde kaynaştıran yegane yönetim şekli olan Cumhuriyetimize canı gönülden sahip çıkmalıyız. Bizler bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını verenleri hiçbir zaman unutmayacağız ve Cumhuriyetimizin kuruluş amacı olan hedeflere ulaşmak ve aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmek için bıkmadan yorulmadan çalışacağız.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk milletinin her alanda çağdaş medeniyet seviyesine ulaşması amacıyla  Cumhuriyetin  ilelebet bağımsız yaşamasını istemiş ve “Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister” diyerek gelecek kuşaklara emanet etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, ve aziz şehitlerimizi rahmet  dilekleri ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla anıyor tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı kutluyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.