Vali Kaldırım’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 8 Mart Dünya Kadınlar günü ile ilgili kutlama mesajı yayımladı. Vali Kaldırım mesajında, “Ülkemize hizmetleriyle değer katan, tüm kadınlarımıza örnek olacak başarılarıyla adından söz ettiren, genç nesillere ışık tutan, geleceğimize yönelik tehditler karşısında dimdik duran, cesur ve özgüveni yüksek kadınlarımız geleceğimizin inşasında en önemli güvencemizdir” dedi.

Vali Kaldırım’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 8 Mart Dünya Kadınlar günü ile ilgili kutlama mesajı yayımladı.

KALDIRIM: MEDENİ TOPLUM OLMANIN EN ÖNEMLİ GÖSTERGESİ OLMUŞLARDIR

Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Aile kurumunun ana unsuru, değerlerimizin temsilcisi ve koruyucusu, geleceğimizin mimarı olan kadınlarımız içtimai ve sosyal hayatta daima müstesna bir yere sahip olmuş, hayatımızın her alanında sınırsız sevgisi, hoşgörüsü, çalışkanlığı, fedakârlığı ve üretkenliği ile iştigal ettiği her işte başarılarıyla göğsümüzü kabartmış, yetiştirdiği evlatlar ve oluşturduğu katma değerler ile gelişmiş ve medeni toplum olmanın en önemli göstergesi olmuşlardır” ifadelerini kaydetti.

KALDIRIM: ONLARIN TOPLUM HAYATINA KATILMA DÜZEYLERİDİR

Vali Kaldırım, “Ne mutludur ki, cenneti annelerin ayakları altına seren bir inancın, kadını ve erkeği madalyonun iki yüzü gibi telakki eden bir medeniyetin mirasçılarıyız. Milletlerin ve ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin bir ölçütü de kadına verilen değer ve gösterilen saygı, sağlanan haklar ve onların toplum hayatına katılma düzeyleridir. Nitekim Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “ Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkân, ilmi bakımdan ihtimal yoktur.” diyerek Türk kadınına sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, iş dünyasında, bilim ve sporda, hukukta, aile içinde çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasının yolunu açmıştır” diye kaydetti.

KALDIRIM: ANLAYIŞI BİR VAZİFE OLARAK OMUZLARIMIZA YÜKLEMEKTEDİR

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Bizim köklü geleneklerimiz ve medeniyet tasavvurumuz bu anlayışı bir vazife olarak omuzlarımıza yüklemektedir. Bundan ötürüdür ki, bugün kadınlarımız toplumsal hayatın her alanında başarıyla yer almakta, ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için başrol üstlenmekte ve hangi alanda olursa olsun üzerlerine deruhte ettikleri görev ve sorumlulukla başarıdan başarıya koşmaktadırlar.  Ülkemize hizmetleriyle değer katan, tüm kadınlarımıza örnek olacak başarılarıyla adından söz ettiren, genç nesillere ışık tutan, geleceğimize yönelik tehditler karşısında dimdik duran, cesur ve özgüveni yüksek kadınlarımız geleceğimizin inşasında en önemli güvencemizdir. Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizin bütünlüğü ve milletimizin bekası için kahraman evlatlarını vatan uğruna şehit veren şehit anneleri ve eşleri başta olmak üzere özverinin, fedakârlığın ve metanetin timsali olan tüm kadınların “Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik eder hepsine ayrı ayrı sevgi ve hürmetlerimi sunarım” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Baskilli
Baskilli - 4 yıl Önce

Yıllar önce bir trafik kazasında eşi ve 2 evladını kaybeden bir evlâdı da hastanede yatan bir öğretmendi ilk tanıdığım Elaziz li. Asalet iman hic unutmadım O kimseyi. Birde pansuman yaparken uyuyakalmışım, uyandirmayip üzerime şalını örten teyzeyi.. El Aziz manevi değerlerime sahip çık. Olabilir insanlar hata yapabilir. Sahip çıkın lutfen

SIRADAKİ HABER

banner137