Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününde Elazığlı çiftçilere ve vatandaşlara 2 milyon fide müjdesi verdi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Elazığ’da inşa edilen İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi organik tarım alanında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatmış olduğu "Biz bize yeteriz Türkiyem" kampanyası kapsamında, Elazığ Valiliği koordinesinde, Elazığ’a has 40 yıllık yerli tohumlardan üretilen fidelerin dağıtımına bugün başlandı.

VEFA ÇİFTÇİNİN YANINDA

Jandarma, AFAD, Tarım İl Müdürlüğü, Kızılay ve UMKE ekiplerinden oluşan; Elazığ Valiliği VEFA Destek Grubu, ikametten ayrılma kısıtlaması olan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılıyor.

Vefa ekipleri fide dağıtımına bugün başlayarak, fideleri vatandaşlara ulaştırmakla kalmıyor, bahçesinde ekimini de yapıyor.

Ekiplerin anlamlı hizmeti karşısında hem heyecan hem de şaşkınlık yaşayan vatandaşlar, desteklerinden ötürü Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım başta olmak üzere, bu önemli projede aktif rol alan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü olması dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

KALDIRIM: DESTEKLEYİCİ ÇALIŞMALARIMIZ ARTARAK DEVAM ETMEKTEDİR

Mesajında çiftçilerin önemine vurgu yapan Vali Kaldırım, “Çiftçilerimizin büyük emek verdiği tarım ve gıda üretimi, hayatımızın sürdürülebilmesi için en temel ve vazgeçilmez unsurlardan biridir. Her türlü zorluğa rağmen geçimlerini topraktan sağlayarak, ilimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan çiftçilerimizin günü kutlu olsun. Çiftçilerimiz; ilimizin ve ülkemizin kalkınmasında, ekonomimizin büyümesinde ve sofralarımıza ulaşan ekmeğin, meyvenin, sebzenin üretiminde yoğun emek sarf etmektedirler. Çiftçiye yönelik yatırımlar ve destekleyici çalışmalarımız artarak devam etmektedir. Tarımın çok önemli hale geldiği bu zor dönemde çiftçilerimize destek amaçlı Elazığ Valiliği koordinesinde İl Özel İdaresi, Fırat Kalkınma Ajansı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve İpek Yolu Çocuk ve Gençlik Vakfı ortaklığıyla yürütülen “Covid-19 ile Mücadele Kapsamında Mobil Etkileşim ve Tarımsal Altyapının Sağlanması Projesi” kapsamında 20 Bin çiftçimiz ve ikametten ayrılma kısıtlaması olan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere üretimine başlanan ve toplamda 2 Milyon adete ulaşılması planlanan sebze fidelerinin ilk bölümü, Vefa ekipleri tarafından bugün toprakla buluşturuldu. Elazığımıza hayırlı olsun. Bu vesileyle 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlar, çiftçilerimizin ürettiği her ürünün sağlıklı ve bereketli olmasını diler, sevgi ve saygılar sunarım” ifadelerine yer verdi.