Vali Kaldırım’dan İstanbul’da Önemli Açıklamalar

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, İstanbul’da gerçekleştirilen iftar programının ardından Kanal Fırat canlı yayınına katılarak önemli değerlendirmelerde bulundu. Elazığ Valisi Kaldırım, “Elazığlılar bulundukları her yerde şehrimizi ve ülkemizi çok iyi temsil ediyorlar” dedi.

Vali Kaldırım’dan İstanbul’da Önemli Açıklamalar

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, İstanbul’da ELFED tarafından gerçekleştirilen iftar programının ardından Kanal Fırat Canlı Yayınına katılarak önemli değerlendirmelerde bulundu.

VALİ KALDIRIM, İSTANBUL’DAN KANAL FIRAT CANLI YAYININA KATILDI

İstanbul’da düzenlenen iftar programının ardından Kanal Fırat Televizyonunda yayınlanan ve Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programı canlı yayınına katılan Vali Kaldırım, Kanal Fırat İstanbul Temsilcisi Emine Sırmalı’nın sorularını cevaplandırdı.

KALDIRIM: ÇOK GÜZEL MESAJLAR VERİLDİ

Vali Kaldırım, “Elazığ her şeyin kalbi olduğu gibi bu tür etkinliklerin ve organizasyonların da gerçekten merkezi kalbi İstanbul. Burada Elazığ Dernekler Federasyonu 24 derneği çatısı altında bulunduruyor. Gerçekten birlik bütünlük açısından, dayanışma açısından iyi bir atmosfer oluşturmuşlar, iyi bir dayanışma ortaya koymuşlar. Hem de bu tür faaliyetleri çok güzel yapıyorlar. Biz ELFED’in ve derneklerimizin yapmış olduğu birçok etkinliğe ve aktiviteye katıldık. Ben geldiğimden belli de katılıyorum. Burada kültür, sanat, Elazığ’ın tanıtım günlerinden, Elazığ’ın markalaşması, sanatı, kültürü, ekonomisiyle ilgili hem burada hem Elazığ’da gerçekten güzel faaliyetleri icra ediyorlar. Faik İçmeli Bey ve tek tek 24 üyesi olan dernek başkanları, üyeleri. Gerçekten iyi faaliyetler yapıyorlar, bu da geleneksel hale gelmiş, klasik hale gelmiş. Yedincisi yapıldı. İştirak ettik, katıldık. Katılımda gerçekten de çok iyiydi. Her kesimden, her camiadan burada insanlar vardı, bürokratlar vardı, adli yargının temsilcileri vardı, sayın milletvekillerimiz vardı, Elazığ’ın kızı dediğimiz biz önceki dönem Çalışma Bakanımız Jülide Sarıeroğlu vardı. Gerçekten çok güzel bir kaynaşma oldu, çok güzel mesajlar verildi” ifadelerini kullandı.

KALDIRIM: İSTANBUL’DA 300 BİNİ AŞKIN DA ELAZIĞLI HEMŞEHRİMİZ VAR

İstanbul’da yaşayan Elazığlıların sayısına dikkat çeken Vali Kaldırım, “’Taş yerinde ağırdır’ diye bir ifade var. Elazığ’ın kıymetli, Elazığ’ın o sınırları içinde olan bir birikim, bir kültür bir bakiyeden geliyor. Müthiş bir tarihi derinliği var. Ama Elazığlılar maşallah dünyanın her yerine dağılmışlar, ağırlıklı da İstanbul’dalar. 300 bini aşkın da Elazığlı hemşehrimiz var, vatandaşımız var İstanbul’da yaşıyor. Ağırlıklı buradalar. Tabi Elazığ gerçekten tarihi geçmişi, 4 bin yıllık tarihi, geçmişi olan, kültürün, sanatın bir şiir kimliği olan, kodları sağlam ve vatanını milletini sevdiği gibi kendi toprağını da memleketini çok seven insanlardan oluşuyor. Ve Elazığlı en büyük marka değeri ne derseniz insanı. Herkesin aklına bu gelir. En büyük marka değeri insanı. Dolayısıyla gerçekten kıymetli insanların yaşadığı hem içeride hem dışarıda bir şehir. Dünyanın neresinde olursa olsun bir Elazığlı değerlerini iyi temsil eden, taşıyan, o insani değerlerini yansıtan, misafirperver, alçak gönüllü, kucak açan bir kişiliğe, kimliğe sahip. Sokakta yürüyen herhangi bir vatandaşa Elazığlı nasıl derseniz 3-4 tane özellik sayar. Vatansever, muhafazakar, milliyetçi, bayrağına milletine bağlı bir de misafirperver der. Gönlünü, sofrasını, ekmeğini paylaşan o bereketi paylaşan insanlar der. Gurbet tabi Elazığlılar gurbette bulunanlar özellikle yuriçi, yurt dışı, Almanya’da da, Hollanda’da da çok sayıda Elazığlı var Avrupa’da. Özlüyorlar, fevkalade özlüyorlar ama bunlarda bir vesile oluyor. Bir Elazığ’dan geliyoruz. Burada derneklerimiz, federasyonlarımız, sivil toplum örgütlerimiz kaynaşma ortamı hazırlıyor. Burası zaira bir Elazığlı çok kıymetli Akgün ailesinden Vedat Akgün’ün mekanı, oteli. Burada bir araya geldik. Çok güzel bir kaynaşma ortamı oluşturdular bir nevi hasret gidermiş olduk ama bayram da yakın. Ben eminim birçoğu da özlem duydukları memleketlerine geleceklerdir. Bu sene Ramazan gittikçe geri geldiği için bahar ayına geldi. Çok güzel bir bayram dilimine geldi. İklimde bayramda da inşallah iyi olacak” dedi.

KALDIRIM: ELAZIĞLILAR YURT DIŞINDA ÜLKEMİZİ ÇOK İYİ TEMSİL EDİYORLAR

Vali Kaldırım, “ben gerçekten Türkiye’nin çimentosu Elazığ’ın en önemli kimlikli şehirlerinden birisi. İnsanları da öyle. Dolayısıyla Elazığlılar bulunduğu her yerde başarılılar. Hem bürokraside hem iş dünyasında Elazığ’ı çok iyi temsil ediyorlar. Yurt dışında ülkemizi çok iyi temsil ediyorlar. Bulundukları her yerde de Elazığ’ı yaşattıklarını görüyorum, o değerleri yaşattıklarını da çok iyi görüyorum. Çok güzel gerçekten. Kültüründen kopmadan, değerlerinden kopmadan onu da yansıtıyorlar. O açıdan özlem duysalar da bulundukları her yerde hakkını vererek Elazığlı olmayı iyi temsil ederek hayatlarını idame ettiriyorlar” diye konuştu.

KALDIRIM: ADETA TURİSTİK CAZİBE MERKEZİ KONUMUNDA

Keban Barajı ile ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “1974 yılında ekonomiye Türkiye enerji sektöründe açıldı o baraj. Açıldığı dönemde de %30 Türkiye’nin enerjisini karşılıyor. Çok büyük bir yatırım. O dönemde Türkiye’nin o döneme kadar yapılan en büyük yatırımı. Çok büyük bir yatırım. Türkiye’ye çok değer katmış, çok hikayelerin olduğu, sadece bir baraj değil, kültür oluşturmuş, bir sosyal hayat oluşturmuş. Hem barajın yapımında çalışanlarıyla hem sonrasında oluşturduğu hem ekonomik faydayla hem de kültürel sosyal faydalarla gerçekten farklı değerlendirilmesi gereken bir baraj. Çok da ilgi çekiyor. Şu anda Türkiye’nin de büyüklük olarak en büyük ikinci barajı. Tabi birçok baraj yapıldı, HES yapıldı, farklı enerji kaynakları devreye girdi yani değeri olarak azalsa da %2’ler mesafesinde şu anda Türkiye’ye katkısı enerji olarak ama hiçbir zaman gündemden düşmedi o sosyal kültürel boyutu her zaman en ön sıralarda olmuş ve halen çok sayıda ziyaretçi çeken bir adeta turistik cazibe merkezi konumunda” ifadelerini kullandı.

KALDIRIM: ÇOK GÜZEL BİR GÖRSEL ŞÖLEN OLUŞUYOR

Vali Kaldırım, “Tabi 1974’den beri bu üçüncü defa kapakları açılıyor. Bu sene maşallah gerçekten kışın özellikle son derece yağışlı geçti, bahar da öyle geçti. Dolayısıyla baraj fazlasıyla doldu, iştikak hakkını doldurdu, kot seviyesinin üstüne çıktı, kapaklar açıldı. Dün saniyede 2 bin 100 akıyordu, bir sonraki gün itibariyle de 2 bin 700’e çıkacak. Yani gelen özellikle yerellerin beslemesiyle karların erimesiyle artıyor. Hem bereketli bir yıl geçiyor, yağışlar, içme suları, sulama suları, sadece insanlar değil hayvanlar içinde, canlılar içinde çok bereketli bir yıl geçiyor. Ama zamanla barajları görüyoruz doldular taştılar. Bereket fışkırıyor. Çok da güzel bir görsel şölen oluşuyor. Ben dün gittiğimde bile bir sürü insan yol kenarına dizilmiş araçla fotoğraf çekiyor, izliyor, görüntü alıyor. Müthişte bir görsel şölen oluşturmuş. İnşallah her sene böyle bereketli geçer, böyle bol yağışlı geçer. Hem çiftçimize hem vatandaşımıza hem de tüm canlılara inşallah faydalı olur” şeklinde konuştu.

KALDIRIM: KANAL FIRAT TELEVİZYONUNUN TÜM EKİBİNİ ÇOK SEVİYORUZ

Kanal Fırat Televizyonundan övgüyle bahseden Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Emine Hanım sizin nezdinizde Furkan Dilaver’in canlı yayınına bağlandık. Furkan Dilaver Bey’i de çok seviyoruz. Kanal Fırat Televizyonunun tüm ekibini çok seviyoruz. Çok kaliteli yayıncılık hayatınız var. Sizin nezdinizde bütün vatandaşlarıma, hemşehrilerimize iyi Ramazanlar diliyorum. Manevi iklimine uygun, Elazığ’da sükut içinde, bir huzur içinde geçiyor. İnşallah bayrama kadar da o huzur ortamı devam eder. İnşallah Ramazan’ın hem Elazığ’ımızda birlik beraberliğinin artmasına, neşenin, keyfimizin artmasına vesile olur hem de tüm ülkemizin birliğine, beraberliğine vesile olur diyorum. Tüm izleyicilerinizin yaklaşan hem Kadir Gecesini hem Ramazan Bayramı’nı şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2019, 18:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137