Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde neredeyse tüm dünyaya yayılarak ölümlere yol açan yeni tip Koronavirüs’ün yayılmasını engellemek amacıyla önlemler her geçen gün artıyor.

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da korona virüsüne karşı ilk günden itibaren her türlü tedbir alınmaya başlandı.

Elazığ Valiliği koordinesinde alınan kararların uygulamaya konulmasıyla kentte birçok yeni tedbir alındı.

Yöresel ve doğal ürünlerin bulunduğu 92 yıllık kapalı çarşı ve kent genelinde birçok iş yeri de geçici olarak kapatıldı.

Virüsün yayılmasını engellemek için alınan tedbirler kapsamında maddi olarak en çok zarar gören kesimlerden biri de esnaflar oldu.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise esnafla ilgili çalışmalar yaparak işyeri kapanan esnafla iş yeri açık olan işletmeleri eşleştirme ve esnaf kardeşliği programını başlattı.

KALDIRIM: İŞLETMELERİMİZİ EŞLEŞTİRME VE ESNAF KARDEŞLİĞİ PROGRAMINI BAŞLATIYORUZ

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım açıklamasında, “Esnafımıza destek olmak için aldığımız karar doğrultusunda Koronavirüs salgını nedeniyle işyeri kapanan esnafımızla iş yeri açık olan işletmelerimizi eşleştirme ve esnaf kardeşliği programını başlatıyoruz. Bütün iş dünyamızı ve onları temsil eden oda, birlik ve borsaları bu programa desteğe ve en az bir esnafımızla kardeş olmaya davet ediyorum. BİZ AZİZ BİR ŞEHİRİZ, HEPİMİZ KARDEŞİZ Şimdi Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Zamanı... Koronavirüs salgını nedeniyle işyeri kapanan esnafımızla işyeri açık olan işletmelerimizi eşleştirme ve esnaf kardeşliği programını başlatıyoruz. El ele, gönül gönüle hep birlikteyiz...” ifadelerini kullandı.