2006-2009 yılları arasında Elazığ Valiliği görevini yürüten ve vali olduğu dönemde Elazığ Okuyor kampanyası başta olmak üzere bir çok başarılı çalışmaya imza atan Merkez Valisi Muammer Muşmal, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Elazığ’a geldi.

Elazığ’da medya grubumuzu da ziyaret eden Vali Muammer Muşmal, Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık tarafından karşılandı.

Zeki Akbıyık, Vali Muşmal’a medya grubumuzu gezdirerek, bilgi verdi.

MUŞMAL: ELAZIĞI SEVDİK SANIYORUM ELAZIĞLILAR DA BİZİ SEVDİ

Vali olarak göreve başladığı zaman Elazığ’ı çok sevdiklerini ifade eden Muammer Muşmal, “Elazığlı sevdik, Elazığlıları sevdik, sanıyorum Elazığlılar da bizi sevdi Yıllar sonra bugün tekrar Elazığ’a ziyarete geldik ben kendimi gerçekten ilim olarak görüyorum. Hatta hala Ankara da bile görüştüğüm insanların çoğu Elazığlı. Tabi kendimizi Elazığlı hissettik ki 2011 yılında Elazığ’da MHP’den Milletvekili aday adayı olduk tabi o zaman da Elazığlılar bize karşı sevgilerini ilgilerini alakalarını hakikaten gösterdiler” diye konuştu.

MUŞMAL: ELAZIĞ BÖLGENİN EN ÖNEMLİ İLİ

Bölgenin en önemli ilinin Elazığ olduğunu vurgulayan Vali Muşmal, “Elazığ’ı bölge illeri arasında edebiyat ve kültürel faaliyetler bakımından ve onların kaynağı bakımından sanıyorum kırk elli yıl daha önde giden bir ilimiz. Ben ilk Elâzığ’a göreve geldiğim de beni ziyarete gelen arkadaşların çoğu kitapları ile gelmeye başladı, dedim ki ya burada herkes yazar, şair herhalde tabi zamanla bunun iyi bir uygarlık merkezinin ürünleri olduğunu gördük. Arkadaşlarımız hem müzik hem edebiyat hem kültür hem de  sanatta Elâzığ’da gerçekten önemli bir merkez.

MUŞMAL: BU BÖLGENİN DİRENÇ NOKTASI ELÂZIĞ’DIR

Vali olduğu dönemlerde terör aleyhine yaptığı çıkışlarla akılda kalan Muammer Muşmal,“Ben o yıllarda da hep söylerdim: ‘Terör Elâzığ’ı geçerse Ankara’yı bulabilir’ Çünkü bu bölgenin direnç noktası Elâzığ’dır Elâzığ özellikle merkez ve çoğunluklu ilçeler olarak teröre karşı gerçekten dik durmuştur ve hiçbir zaman destek vermemiştir, tabi ufak pürüzler olmuştur ama ciddi sorunlar olmamıştır.  Bunun haricinde Elâzığ gerçekten  vatandaşı ile kültürü ile kaya gibi terörün önünde dik durmuştur” diye konuştu