Ziyaret sırasında Vali Sonel'e Jandarma Bölge Komutanımız Tuğgeneral Vedat Çolak ve  İl Jandarma Alay Komutanımız Albay Sinan Şen  eşlik etti.

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Kurban Bayramı dolayısıyla ilk olarak Kocakoç, Kıl, Şehit Mehmet, Karaoğlan ve Buzlupınar Jandarma Karakollarında görev yapan JÖH'lerimizle bir araya geldi.

Sabah saatlerinde İl Merkezimize bağlı Kocakoç ile Nazımiye ilçemize bağlı Kıl Köy ve Şehit Mehmet Jandarma Karakollarında kahraman JÖH’lerimizle bayramlaşan Sonel, daha sonra Ovacık ilçemizdeki Karaoğlan Jandarma Karakolu’ndaki JÖH’lerimizle de öğle yemeğinde bir araya geldi.

Sonel ve beraberindekiler daha sonra Hozat ilçemizdeki Buzlupınar Jandarma Karakolundaki JÖH’lerimizle bayramlaştı.

Kahraman JÖH’lerimizle tek tek tokalaşıp bayramlarını kutlayan Vali Sonel, görevlerinde başarılar diledi.

Ardından, il Merkezimizdeki hakim tepelerde güvenlik hizmeti yürüten 4 özel harekat kontrol noktalarını ziyaret eden Belediye Başkan Vekili Sonel, Jandarma Bölge Komutanımız Tuğgeneral Vedat Çolak, İl Jandarma Alay Komutanımız Albay Sinan Şen  ve İl Emniyet Müdürümüz Doğu Ateş, görev başındaki kahraman PÖH’lerimizin Kurban Bayramı’nı kutladı.

Daha sonra ilimizin giriş ve çıkışlarındaki Pülümür-Ovacık-Mazgirt Yolu güvenlik kontrol noktalarını da ziyaret eden Sonel, hem güvenlik güçlerimizle hem de yoldan geçen vatandaşlarımızla bayramlaştı. Vali Sonel,  bayramlaşma sırasında sürücülere uyarılarda bulunup İçişleri Bakanlığımızca başlatılan "Kırmızı Düdük" Kampanyasına da destek oldu.

Ziyaretler sırasında güvenlik güçlerimizle bir süre sohbet eden Vali Sonel, onlara tatlı ikramında da bulundu.

“MORAL MOTİVASYON BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Güvenlik güçlerimizin vatandaşlarımızın huzur ve güveni için her türlü güvenlik tedbirini aldıklarını dile getiren Vali Sonel,  “Karakollarımızda ve özel harekat kontrol noktalarında görev yapan kahraman jandarmamız ve emniyetimizle  bir araya gelerek bayramlaştık. Onlar için ne yapsak azdır. Devam eden terörle mücadelede askerimizin ve polisimizin moral ve motivasyonu yüksek olduğunu gördük ve çok sevindik. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın İçişleri Bakanımızın teröristle mücadelede verdikleri destekler ve moral motivasyon bizler için çok önemli.Bu kararlılık ve yüksek moral, motivasyon kentimizi terörden arındıracak ve vatandaşlarımız, ülkemiz huzur içinde aydınlık geleceğe yürüyecek. Tüm güvenlik güçlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. Vatanı için canını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Allah'tan aziz şehitlerimize rahmet, kahraman gazilerimize şifalar diliyorum.” diye konuştu.