Elazığ Valisi Erkaya Yırık, temeli atılacak olan Yazıkonak Beldesi Çok Amaçlı Kadın, Gençlik ve Kültür Merkezinde incelemelerde bulundu.

Vali Yırık, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

YIRIK: YAZIKONAK’TAKİ VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNE SUNACAĞIZ

Çok amaçlı kültür merkezlerinin önemine değinen Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Yazıkonak Beldesi Kadın ve Gençlik Merkezi adıyla burada son derece güzel, zemin 1-2 katlı güzel bina yapacağız. Buradaki mukim olan vatandaşlarımız, hemşehrilerimiz, kadınlarımız, kızlarımız, kardeşlerimiz hasılı tüm ihtiyacı olan vatandaşlarımız buradaki merkezde gerek okuma kursu olacak, gerek el becerilerini geliştirme kursu olacak, gerek meslek edindirme kursu olacak. Gerekse anne, baba eğitimi çocuk yetiştirme kursları olarak hasılı burada vatandaşlarımız, kadınlarımız kendilerinin gelişimine dönük her türlü kursu alabilecekler. Bir sosyalleşme ortamı olacak. Yakın bir süreçte bir hafta 10 gün içerisinde; zaten temeli bir miktar açılmış temelini atıyoruz. Ondan sonra inşallah daha kısa bir süre içerisinde bitirmek suretiyle Yazıkonak’taki vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

ÇADIRCI: ALLAH DEVLETİMİZİN EKSİKLİĞİNİ VERMESİN

Yazıkonak Belde Belediye Başkanı Hatif Çadırcı ise, “Gençlik Kültür Merkezimiz çok amaçlı bir kültür merkezidir. Aynı zamanda sadece Yazıkonak’a değil, çevre belde ve köylere de hitap eden çok amaçlı bir gençlik kültür merkezidir. 3 kattan oluşuyor. Meslek edinme salonları, kütüphane, lise gençlerimizin kendini geliştirecekleri alanlar. Aynı zamanda çok amaçlı konferans salonumuz mevcut. 140 kişilik bir konferans salonumuz var. Bu konferans salonumuz aynı zamanda okullarımız, öğretmenlerimiz istediğinde sinema salonu olarak da, sinema olarak da kullanabilirler. Biz evvel ki sene yaklaşık olarak 700 tane öğrencimizi sinema için çarşıya taşıdık. Bu olduktan sonra inşallah bu sıkıntıyı da gidermiş olacağız. Allah devletimizin eksikliğini vermesin” şeklinde konuştu.