Vali Yırık Gaziler Gününü Kutladı!

Elazığ Valisi Erkaya Yırık “Bu yolda şehit olmayı göze almış kahramanların gaziler gününü kutlarım” diyerek 19 Eylül Gaziler Gününü kutladı.

Vali Yırık Gaziler Gününü Kutladı!

Vali Erkaya Yırık şu sözlerle Gaziler Gününü kutladı:

Aziz vatanımız uğruna canı pahasına mücadele etmiş ve bu yolda şehit olmayı göze almış kahraman gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.

Şanlı tarihimiz ‘Gaza’ anlayışının bir gereği olarak mukaddes vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğrunda canını feda etmekten çekinmeyen şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin fedakârlıklarıyla elde ettiği nice zaferlerle doludur. Vatanın her karış toprağında milyonlarca şehidimizin ve gaza erinin kanları bulunmaktadır. İşte bugün kahramanlıkları ve vatanseverlikleriyle övündüğümüz kahraman gazilerimize vefa duygularımızı ifade etmenin en anlamlı günüdür.

Bizler, Çanakkale’de, Sakarya’da, Afyon’da, Erzurum’da, Kars’ta, Maraş’ta hülâsa yurdun dört bir yanında ‘Ya istiklal Ya Ölüm’ düsturuyla düşmana karşı gözünü kırpmadan savaşan ve vatan uğrunda şehit veya gazi olmayı onur sayan şanlı ecdadımızın emanet ettiği bu vatanı, her ne pahasına olursa olsun koruyacak, birliğimizi, bütünlüğümüzü bölmeye yönelik mihraklara milletçe asla müsaade etmeyeceğiz.

Bu bilinç içerisinde,  Devletimiz ve kadirşinas milletimiz gazilerimizin hatırasını her daim canlı tutarak onlara hak ettiği değeri vermektedir. Şehitlerimizin emaneti olan ailelerini ve gazilerimizi şefkatle yâd etmekte, her koşulda onların yanlarında yer almakta, kederlerini paylaşıp gururlarına ortak olmaktadır.

Bu vesile ile başta Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mareşallik rütbesi ve ‘Gazi’ unvanı ile taltif edilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşından Kıbrıs harbine, dahili ve harici teröre karşı verilen kahramanca mücadeleden 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar, Devletimizin bekası ve milletimizin birlik ve bütünlüğü uğrunda fedayı can etmiş tüm aziz şehitlerimizi sonsuz rahmet, gazilerimizi minnetle anıyor, Gazilik mertebesiyle şereflenmiş tüm gazilerimizin ‘Gaziler Günü’ nü en kalbi dileklerimle kutluyorum.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ali Akın
Ali Akın - 4 yıl Önce

Sayın Valim eğer hayatının baharında bu vatan için yaralanıp sakat kalan Gazilerin bürokraside başta Hastanede ilgili kurumlar olarak ilgilenip çözebiliyorsanız ozaman Gazilere vefa borcu ödenmiş olur Gaziler sahipsiz sorunlarıyla başbaşa kalmış durumda,
Başta asli görev alanı olan Aile Politikalar İl Müdürlüğü zahmet edip Gazilerin sorunlarıyla ilgilenirsen bu insanlar kendisini yalnız hissetmez depremde evi oturulmaz duruma gelen Gaziye bir bardak su ulaştıramırsanız, bir bardak su içtinmi diye soramıyorsan o Gazi kendisini yalnız sahipsiz hisseder Gaziler günü bizim neyimize söylenecek çok şey var ama kendimizi üzenin bir anlamı yok

SIRADAKİ HABER

banner137