İl Koordinasyon Kurulu Temmuz dönemi toplantısı İl Genel Meclisi Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık başkanlığındaki toplantıya Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe ve Belde Belediye başkanları ve kamu kurum müdürleri katıldı.

YIRIK: ARKADAŞLARIMIZ HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYI YAPACAKTIR

Toplantı başında konuşan Vali Yırık, Toplantıda ki maksadımız kamu hizmetlerinin, eksikliklerinin takip edilerek ilgililerce giderilmesidir. Gerek pandemi gerekse 24 Ocak depremi dolayısıyla yaşamış olduğumuz sıkıntılar devam ediyorken zor şartlar altında insanlarımızın refahı için yaşadığı yerlerde en güzel hizmetin kendilerine sunulması için tahsis edilmiş bu rakamların amacına uygun bir şekilde yapılmasıdır. Kamu kurumlarımızın yetkililerinin bu projeleri yakından takip ederek, zaman israfı yaşanmaksızın akla uygun devam eden süreçte hizmetlerdeki aksamayı zamanında fark ederek, doğru zamanda bunu yakalayıp tahvil etmesidir. Bu işlerin en güzeli ile yapılması, harcanan her kuruşun kendi cebimizde çıktığını, milletimizin sermayesi olduğunu bilerek hareket etmek, insanlarımıza bu hizmetleri geciktirmeksizin verilmiş olan ödeneklerin sonuna kadar da harcanmasıdır. Arzu ettiğimiz husus budur. Mutlaka sıkıntılar vardır. Bunlar gidermek için arkadaşlarımız her türlü çalışmayı yapacaktır” dedi.

Ardından kurum temsilcileri yürütülen projelerle ilgili sunumlarını yaptı.  

Toplantıda Karayolları 8. Bölge Müdürü Kenan Keskin’in sunumu sırasında Maden’in Gezin’e taşınması ile ilgili konuda gündeme geldi. Konu ile ilgili veren Maden Kaymakamı Refik Özsoy, ilçede anket yapıldığı söylendi.

DSİ 9. Bölge Müdürü Şükrü Baysal, şorşor deresinin ikinci kısmının teklifinin yapıldığını, bakanlık izninin ardından ihalesinin gerçekleştirileceğini söyledi.

Şorşor deresi ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, hızlı hareket edilmesi gereken bir proje olduğunu kaydetti.

Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner, arazileri ilmek ilmek ağaçlandırdıklarını söyledi, söze giren Vali Yırık, “işler çok görünmüyor” dedi.

Çalışmaları anlatmak üzere kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk’e Vali Yırık, 24 Ocak depreminin 2020 – 2021 eğitim öğretim yılına etkisinin ne olacağını sordu.

Kent projesi meydanı ile ilgili konuşan Başkan Şerifoğulları ise, Milli Eğitimin taleplerini karşıladıklarını belirterek, kent meydanı projesinin başlatılması için Milli Eğitimin de mahkemeden feragat etmesi gerektiğini söyledi.

Toplantı kurum müdürlerinin sunumu ile devam etti.