Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimleri Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Seçimlerde iki köy muhtarı ve iki il genel meclisi üyesi yeni dönemde görev alırken; Vali Yırık, önemli açıklamalarda bulundu.

YIRIK: SENKRONİZE BİR ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜDÜR İDARE YÖNETİMİ

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, idareciliğin her kesimin senkronize çalışmasının ürünü olduğunu söyleyerek, “İdarecilik yalnız başına yapılan bire iş değildir. Yöneticilik herkesin seçilmişi ile atanmışı ile kamu görevlisi ile STK’sı ile akademik personeli ile benim de bir katkım olabilir, bendekileri insanlarımızla toplumla paylaşabilirim diyen olursa onların da katkısı olabilir düşüncesi ile senkronize bir çalışmanın ürünüdür idare yönetimi” dedi.

YIRIK: İÇME SUYU KONUSUNDA ÖNEMLİ BİR SIKINTI YAŞADIĞINI ANLIYORUZ

Köylere Hizmet götürme birliği çalışmalarına da değinen Vali Yırık, “İlimizdeki insanlarımızın, vatandaşlarımızın içme suyu konusunda önemli bir sıkıntı yaşadığını anlıyoruz. 2020 yılında yapılacak çalışmalara göz attığımda da orada da 20 kalem %90 üzerinde içme suyu inşaatları, sondaj çalışmaları yer alıyor. Miktar olarak ta 4 milyonun üzerinde bir rakama tekabül ediyor” diye kaydetti.

YIRIK: İDARECİLİK MAKAMI BİR DUA MAKAMIDIR

Aksaray İl Özel İdaresi’nin kurucu genel sekreterliği görevinden geldiğini anımsatan Vali Erkaya Yırık, “Elazığ ilimizin sıcak kanlı insanlarının milletperver, vatansever vatandaşlarımızın bu güzel düşünceleri ile 9’uncu günden sonra devam eden günlerde, aylarda ve yıllarda inşallah Elazığ’ımıza hizmet edeceğiz. Geldiğimde, “ ben gelmedim dava için, ben geldim sevgi için, dost evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim dizesini okumuşum. Bu dize Yunus Emre’ye ait. Bunu vatandaşlarımla paylaştım. Bizler buraya bir dava gütmeye değil, insanlara sevgi vermeye, gönül kazanmak için geldik. Bir şeyler bırakabiliyorsak mutlu olabiliyoruz. Bir yönetici orada bir süre kişiliği ile tartışılır, ayrıldıktan sonra bıraktığı eserlerle anılır. İnşallah eserleri ile anılan ve herkesin, tüm ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın Palu’dan Arıcak’a kadar, Karakoçan’dan Sivrice’ye kadar her köyde, mezrada oturan vatandaşlarımızın duasını almış, hayırla ayrılan bir vali olarak ayrılırsak bizim için keyif olacak. İdarecilik makamı, geçen Fırat Üniversitesinde Tıp Fakültesi öğrencilerimizin mezuniyetinde de ifade ettiğim gibi bir dua makamıdır. Eğer dua alabiliyorsanız, gönüller yapabiliyorsanız, o zaman şanslısınız. O zaman kazançlısınız ve kazancınız tek dünya ile sınırlı kalmaz, dünyanı da aşar” ifadelerini kullandı.