Vali Yırık: Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde önemli bir adımı oluşturmaktadır

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Yırık: Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde önemli bir adımı oluşturmaktadır

Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın açıklamaları şöyle;

“DAHA ELVERİŞLİ ÇALIŞMA KOŞULLARI SAĞLANMAYA ÇALIŞILMIŞTIR”

“Bilindiği üzere ülkemizde 212 sayılı Yasanın kabulü ile basın çalışanlarının sosyal, ekonomik hakları güvence altına alınmış ve gazetecilik mesleğini icra edenlerin çalışma şartlarında bir takım iyileştirmelere gidilerek daha elverişli çalışma koşulları sağlanmaya çalışılmıştır.

ÖNEMLİ DEĞERLERİ İÇERİSİNDE BARINDIRAN ÇOK YÖNLÜ BİR MESLEK HALİNE GELMİŞTİR”

Demokrasinin temel ve vazgeçilmez unsurlarının başında gelen basın, halkın haber alma hakkının temininde,  kamuoyunun doğru ve tarafsız şekilde bilgilendirilmesinde önemli bir adımı oluşturmaktadır. Son yıllarda iletişim teknolojilerinde kaydedilen ilerlemeler Basın-Yayın sektöründe de kendini göstermiş, bilgi erişim sistemlerinin böylesine etkin olduğu günümüzde gazetecilik; özel hayata ve kişilik haklarına saygı, tarafsız ve doğru haber verme, ilkeli ve şeffaf olma vb. gibi önemli değerleri içerisinde barındıran çok yönlü bir meslek haline gelmiştir.

“HER DAİM SAĞDUYULU HAREKET EDECEĞİNDEN DE ŞÜPHE DUYMUYORUM”

Ülke ve dünya gündemine ilişkin gelişmelerin kamuoyuna duyurulmasında, bölgemiz ve İlimizdeki gelişmelerden halkımızın haberdar edilmesinde,  vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarının gündeme taşınmasında bir kamu hizmeti gören gazetecilerimizin, üstlendikleri bu görevi sorumluluk bilinciyle özverili şekilde yerine getireceklerine inanıyor bununla birlikte ülkemizde huzur ve barış ortamının sağlanmasında, birlik ve beraberliğimizin pekişmesinde birleştirici bir unsur olan basının bu konuda her daim sağduyulu hareket edeceğinden de şüphe duymuyorum.

“ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR DİLİYORUM”

Bu duygu ve düşüncelerle, mesai mevhumu gözetmeksizin mesleğini icra eden tüm gazetecilerimizin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137