Vali Yırık Ve Belediye Başkanı Şerifoğulları’ndan Mahalle Ziyaretleri

Vali Erkaya Yırık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve il protokolü ile birlikte Gümüşkavak ve Sanayi Mahallelerini gezdi, vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Vali Yırık Ve Belediye Başkanı Şerifoğulları’ndan Mahalle Ziyaretleri

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve İl protokolü Gümüşkavak ve Sanayi Mahallesi’ne çıkarma yaptı.

Vali Yırık ve Belediye Başkanı Şerifoğulları ile beraberindekilerin ilk durağı Gümüşkavak Mahallesi oldu. Bir kıraathanede vatandaşlarla bir araya gelen il protokolüne mahalle hakkında bilgiler veren Muhtar Ahmet Gül, mahallede konutların eski yapı olduğunu ve kentsel dönüşüm istediklerini söyledi.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: GÜMÜŞKAVAK MAHALLESİ’NE 184 SOSYAL KONUT YAPILIYOR

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, mahallede yapılan sosyal konutlardan mahalle sakinlerinin de faydalanabilmesi için girişimlerde bulunduklarını söyleyerek, “Sayın valimiz geldiği günden beri Elazığ’ın her karış toprağını adım adım gezerek sorunları yerinde dinleyerek sorunlara da hızlı yerinde çözüm bulabilme adına sahada. Bizler de kendilerine eşlik etmenin gayreti içerisindeyiz. Tabi sayın muhtarımızın ifade ettiği gibi Gümüşkavak Mahallesi Elazığ’ın en eski mahallelerinden bir tanesi. Ama maalesef tam olarak gelişimini tamamlayan mahallelerden bir tanesi. 24 Ocak tarihinde bir afet yaşadık il olarak. Gümüşkavak Mahallesi’nde çok fazla ağır hasar olmamasına rağmen, bizler sayın bakanımızı buraya getirerek mahalleyi gezdirerek, Gümüşkavak Mahallesi’nde yerinde dönüşümüne katkı sağlayabilme adına burada çalışmalar yapıldı. Bakanımızın talimatıyla sosyal konut projesi adı altında 184 konut Gümüşkavak Mahallesi’nin içerisinde yapıldı. İnşallah sayın bakanımız bayramdan sonra Elazığ’a geldiğinde Gümüşkavak Mahallesi’ne getirerek burada sosyal konut projesi kapsamında yapılan konutların mahalle sakinleri tarafından kullanılması için bir talepte bulunacağız. Muhtarım sık sık bizlerle istişare ediyor. Gümüşkavak Mahallesi’nin gelişimi noktasında yapılabilecekleri bizlere iletiyor. İstişare ediyoruz. Elazığ Belediyesi olarak burada hizmet binası yapıyoruz. Altında çarşı olacak. Üstünde sosyal kültürel projelerin gerçekleşe bileceği, alanları oluşturabilecek projelere başladık. Temel atımı yapıldı. İnşallah hızlı bir şekilde yapılacak. Bizler sizlerin yanındayız” dedi.

VALİ YIRIK: BAKANLIKLARIMIZ KENDİ İMKANLARI DOĞRULTUSUNDA SİZLERE HİZMETLERİ ESİRGEMİYOR

Vali Erkaya Yırık, “Sizler varsınız ki devlet var. Sizler varsınız ki devletin görevlileri var. Varlık sebebimiz sizlersiniz. Dolayısıyla dün il merkezimizde çarşı esnaflarımızla hasbihal ettik. Ondan önce konteyner kentte vatandaşlarımızla bir araya geldik. Sizlerle bir arada olduğumuz anlarda biz kendimizi bahtiyar hissediyoruz. 184 adet sosyal konutumuz inşallah Gümüşkavak Mahallesindeki vatandaşlarımıza hizmet etmek üzere yapılmaya devam ediyor. Muhtarımız da sizin sıkıntılarınızı bizlere iletiyor ve haberdar ediyor. Biz haberdar oldukça devletimizin tüm imkanlarını vatandaşlarımızın emrine vermeye çalışıyoruz. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. 6 haftalık sürede şahit oldum ki Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, TOKİ ve diğer bakanlıklarımız kendi imkanları doğrultusunda sizlere hizmetleri esirgemiyor” ifadelerini kullandı.

VALİ YIRIK: ELAZIĞ’IN DURUMU, ANADOLU’NUN BİRÇOK VİLAYETİNDEN DAHA İYİ

“Elazığ’ın durumu, Anadolu’nun birçok vilayetinden daha iyi” diyen Vali Erkaya Yırık, “En üst şekilde veriyor. Eğer ki bir yerlerde devletimiz acaba bunu eksik mi yapıyor gibi bir cümle duyduğunuzda devletimizin ifade ettiğim gibi tüm imkanlarıyla, tüm araç gereçleriyle sizlerle birlikte olduğunu buradan ifade ediyorum. Eğer eksik bir şey varsa lütfen bana da iletin. Ben de hep beraber çalışkan başkanımızla birlikte, girişken muhtarımızla birlikte her daim Elazığ’ın hizmetindeyiz diye çalışan İbrahim Şerbet Başkanımız ve il genel meclis üyelerimizle birlikte sizlerin hizmetindeyiz. Gördüğüm kadarıyla Anadolu’daki birçok vilayetten durumumuz çok güzel, çok iyi. Bunun yeterli olduğunu görmekten ziyade daha fazlasını da sağlamaya sizlerin hizmetine vermeyi çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

KONUT ALANLARI İNCELENDİ

Vali Yırık ve Başkan Şerifoğulları’nın daha sonra Gümüşkavak Mahallesi’nde yapımı devam eden sosyal konut alanında incelemelerde bulunarak, firma yetkililerinden bilgiler aldılar.

PROTOKOL ÜYELERİ SANAYİ MAHALLESİ’Nİ DE GEZDİ

İl Protokolü daha sonra Sanayi Mahallesi’ne geçti. Mahallenin sıkıntılarına değinen Sanayi Mahallesi Muhtarı Necati Karataş, “Mahallemiz yarı açık cezaevi gibi. Çimento Fabrikası’nın tozu ve Sanayi Sitesi’nin görüntü ve gürültü kirliliği ile yarı açık cezaevi gibiyiz. Mahallemizin en büyük sorunlarından biri Çimento Fabrikasıdır. Tozu ve dumanıyla en çok bizleri etkiliyor” dedi.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: ÇİMENTO FABRİKASIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Çimento Fabrikası ile ilgili Muhtar Karataş’ın şikayetlerine yanıt veren Başkan Şerifoğulları, “Bizler bu problemlere uzak değiliz. Tabi Sanayi Mahallesi’nin problemlerinden bir tanesi Çimento Fabrikası’nın Sanayi Mahallesi’ne vermiş olduğu zarar. Bu sadece Sanayi Mahallesi’nin problemi değil. Elazığ’ın genel problemi. Bu konuyla ilgili daha önce de girişimlerde bulunulmuş. Bizler de sayın Cumhurbaşkanımıza bu sorunu ilettik. Sayın Cumhurbaşkanımızda Çevre ve Şehircilik Bakanımıza talimat verdi. Çalışmalar yapılıyor, inşallah sonuçlanınca kamuoyuna paylaşacağız. Bunun yanında Küçük Sanayi Sitesi’yle ilgili çalışmalar devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı öncesi vatandaşların bayramını kutlamak amacıyla ziyaretler gerçekleştirdiğini belirten Vali Erkaya Yırık, Elazığ’da sıkıntıların çözümü için devletin tüm imkanlarını yansıtan kamu görevlilerinin yer aldığını söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137