Elazığ’da yaklaşık 2,5 yıl boyunca valilik görevi yapan toplumun herkesi tarafından da takdir gören Vali Murat Zorluoğlu, Elazığ Valiliği görevinden Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine atanmıştı.

Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Van’a giderek Van Valisi ve Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

ELİKAD Başkanı Prof. Açık, Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık, www.elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi Haber Müdürü Furkan Dilaver ve Kanal Fırat Televizyonu’ndan Metehan Yurt’u Valilik konutunda ağırlayan Vali Zorluoğlu ve Eşi Sevcan Zorluoğlu Elazığ’la ilgili önemli değerlendirmelerde bulundular.

“YASEMİN AÇIK HANIMLA ÇOK GÜZEL BİR DOSTLUĞUMUZ OLDU”

Görev yaptıkları süreç içerisinde Kanal Fırat televizyonunun kendilerine büyük katkısı olduğunu belirten Vali Zorloğlu, “sizleri burada gördüğümde şöyle bir duygu benim içimde hasıl oldu. Sanki aileden birileri ziyaretimize gelmiş yani o kadar mutlu olduk. Gerçekten Elazığ’da çok yakın dostluğumuz oldu. Bizim yaptığımız faaliyetleri hakikatten televizyonunuz çok iyi bir şekilde, çok doğru bir şekilde verdi. Bizim Elazığ’da toplum tarafından benimsenmemiz, tanınmamız ve sevilmemize hakikatten çok katkınız oldu televizyon olarak. Ama onun ötesinde bir iş ilişkisi dışında gerek Yasemin Hanım’la, Zeki beyle, gerek sizlerle hakikatten ayrı bir arkadaşlık, dostlukta oluşmuş oldu. Bugün bunu daha iyi anlıyoruz. Siz buraya geldiğinizde hakikatten sanki bir akrabamız gelmiş gibi sevindik bizler. Hoş geldiniz, safalar getirdiniz” dedi.

“ELAZIĞ BİZİM İÇİN 2 BAKIMDAN ÖZEL BİR ŞEHİR OLDU”

Elazığ’ın kendileri için özel bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Zorluoğlu, “Tabi her görevin bir sonu var. Elazığ’da da iki buçuk yıla yakın bir süre çalıştık. Geride hoş bir seda bırakabildiysek büyük bir mutluluk ve onur duyarız. Elazığ’dayken de söylüyorduk. Bizim için özel bir şehir. 2 bakımdan özel idi tekrar kısaca söylemek isterim bir tanesi benim eşim Elazığ’daydı eşimi istemeye geldim. Dolayısıyla duygusal anlamda böyle bir özelliği var Elazığ’ın benim için. Birde tabi ilk valilik, ilk göz ağrısı. Hatırlıyorum 2015’in Mart ayıydı. Büyük bir acıdan sonra Elazığ’a gelmiştik. Babamı kaybetmiştik. Hemen akabinde Elazığ’a gelmiştik ama Elazığ’ın o hakikatten sıcak, yüzü insanları kısa zamanda bize o büyük acımızı unutturdu ve sanki biz yıllardan beri Elazığ’daymışız gibi bir şekilde başladık esasında. Onun rahatlığı ile onun verdiği özgüven ve ilk valilik olmasına rağmen Elazığ’da başarılı çalışmalar yaptığımıza inanıyorum. Ekibimizle birlikte, halkımızla birlikte. Tabi görev bitti. Ama Elazığ’la gönül bağımız devam ediyor ve oradan ayrılırken de söyledik. Bu hep devam edecek” ifadelerini kullandı.

“VAN’IN DA ÇOK FARKLI GÜZELLİKLERİ VAR”

Van’da çalışmalarına devam ettiklerini belirten Vali Zorluoğlu, “Türkiye’nin önemli şehirlerinden bir tanesi. Aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini de 5 aydır neredeyse yürütüyorum. Elazığ’la kıyaslandığında çok farklı özellikleri olan bir şehir. Çok daha yoğun işi gücü olan bir şehir. 2 görevi birden yürütmenin de verdiği bir yoğunluk var ama şunu söylemem lazım ki burada mutluyuz. Burada da biz ailece buradayız. Gerçi 2 büyük oğlum İstanbul’da birisi çalışıyor, birisi okuyor ama en küçük oğlum eşimle beraber Van’da yaşıyoruz. Van’ında çok farklı güzellikleri, özellikleri var. Onları da doyasıya yaşama imkanımız oluyor zaman zaman çok yoğun çalışıyoruz. Buraya hizmet etmeye çalışıyoruz. Özellikle belediye hizmetleri bakımından oldukça mahrum kalmış bir şehir. Bizden önceki yönetim maalesef burada vatandaşa belediye hizmetleri götürmek yerine başka şekilde hareket etmiş” dedi.

“ELAZIĞ’I ÖZLÜYORUZ”

Elazığ’ı unutamadıklarını aktaran Vali Zorluoğlu, “Her seferinde bazen ben Van yerine Elazığ’da diyorum. Eşimde işte İzmir’de Sayın Cumhurbaşkanımızın Eşi, Hanımefendi geçen hafta çağırmışlardı orada kendini tanıtırken Elazığ Valisinin eşi diye söylemiş. Ağızda öyle kalınca önce öyle bir şekilde girmiş. Dolayısıyla biz Elazığ’ı yürekten sevdik. Gerçekten orada çalıştığımız süreyle sınırlı değil bu. Elazığ bizim için Trabzon gibi kendi memleketimiz gibi gördüğümüz bir şehir. Orada çok sayıda dostumuz var. Yakın zamanda bizde Elazığ’ı ziyaret etmek istiyoruz. Elazığ’ı özlüyoruz tabi. Ama neticede biz kamu görevlisiyiz. Van’da da şimdi yeni bir hayat kendimize kurduk ve burada da en iyi şekilde Vanlılara ve memleketimize hizmet etmeye gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

“BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL BİR ADAM”

Elazığ’da unutamadıkları hatıraları da anlatan Vali Zorluoğlu, lastikçi Feyzi Baba ile olan dostluğuna değindi. Vali Zorluoğlu, “Fevzi babayı sizden, sizin televizyonunuzdan Kanal Fırat’tan gördüm. Bir gün hafta sonuydu. Sabah televizyonu açtım. Kanal Fırat’ı açtım ve baktım Fevzi baba karşıda duruyor. Merak ettim böyle bir hanımefendi idi sizin çalışanlardan Özlem Hanım idi. Elazığ’la ilgili tabi çok anımız var. Fevzi Baba çok ilgi gördü. Ben televizyonda görünce arkadaşlara dedim ki sorun kimdir? Sizden sordular yerini öğrendik bir gün gidiyoruz haber verin dedim. Fevzi Baba yerinde yokmuş telefonla aradılar. Oda bir telaşla geri dönmüş gelmiş. Çok yerinden ayrılan bir adam değil o. Biraz a endişe etmiş Vali benden ne ister diye. Tabi biz gidince biraz da oturunca baktı durum farklı gönlünü bize açtı anlattı ben dinledim. Çayını ikram etti. Çayı içmeden oradan kimseyi salmıyor zaten bilmiyorsunuz. Çok özel bir adam okumamış ama adeta hayatın ilminden geçmiş bir adam. Bilge bir adam esasında. Onunla olan ilişkilerimiz halen devam ediyor esasında. Kopmadı. İnşallah Elazığ’a geldiğimde ona da uğramayı tekrar düşünüyorum. Benim için özel bir adam” dedi.

“BURADAKİLERE ‘KANAL FIRAT’TA STAJ YAPTIM’ DİYORUM”

Kanal Fırat’ın kendisi için çok özel olduğunu vurgulayan Vali Murat Zorluoğlu, “arkadaşlarınıza selam söyleyin. O ekip benim ekibim ben kendi ekibim diyordum onlara. Güler yüzlü bir ekibiniz var. İnsan orada kendini çok rahat hissediyor. Bana buradaki kameraya çekenler diyorlar ki Sayın Valim ne kadar rahatsınız kameralar karşısında. Biz stajımızı Elazığ’da yaptık diyorum. Daha çok da Kanal Fırat’ta staj yaptım diyorum” ifadelerini kullandı.

“BENİM İÇİN MÜTHİŞ BİR RAHATLAMAYDI”

Elazığ’da güzel sürecin yanı sıra zor günleri de atlattıklarını vurgulayan Vali Zorluoğlu, “Elazığ’da 2.5 yıl boyunca çok özel anılar yaşadık. Çok güzel günlerimiz oldu. Sıkıntılı zamanlar da oldu. Yani ben Elazığ’da darbe girişimini Elazığ’da yaşadım. Patlama oldu biz oradaydık. Dolayısıyla zor dönemler yaşadık ama hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadık yani Elazığ insanını öyle bir özelliği var. Elazığ’da bir bomba patladı akabinde biz binlerce insanla beraber yürüdük. Müthiş bir şey gerçekten yani insan ister istemez bu tür bombalı hadiselerde teröründe maksadı o zaten bir moral çöküntüsüne giriyor. Siz idareci olarak esasında topluma moral vermek zorunda olan kişisiniz. Hiç hissettirmemeniz gerekir. Elazığ öyle bir yer ki size fırsat vermiyor. Size gerek kalmıyor. Zaten vatandaş insanlar bunu yaşıyorlar ve bu olayın hemen akabinde ertesi gündü herhalde gerçekten binlerce kişiyle beraber yürekten gelen bir coşkuyla teröre karşı bir yürüyüş düzenlendi ve orada Elazığ asla bu tür terör hadiselerine prim vermeyeceğini ve bundan terör örgütünün herhangi bir şey elde edemeyeceğini hem Elazığ hem tüm Türkiye haykırmıştı. Müthiş bir rahatlamaydı benim için mesela. Ben o gün orada bir kere daha Elazığ’ın Türkiye için, ülkemiz için önemini bir kere daha anladım ve Elazığ valisi olmanın ayrıcalığını da yaşadım” dedi.

“ONLARLA ÇOK GÜZEL DİYALOGLARIMIZ OLDU”

Elazığ’da özellikle toplumun dezavantajlı guruplarıyla sürekli bir araya geldiklerini vurgulayan Vali Murat Zorluoğlu, “Bizim orada yaptığımız faaliyetlerin bir bölümünü sadece kamuoyuyla paylaştık ama onun dışında bizim mesela şehit aileleriyle çok özel diyaloglarımız vardır. Ailece çok özel, birbirimizi tanırız, birbirimizi ararız. Halen telefonlaşırız. Oradaki Şehit aileleriyle halen görüşürüz. Eşim görüşür, ben görüşürüm. Bayramlarda, sonrasında bir sıkıntıları olduğunda ararlar. Şehit aileleriyle çok özel diyaloglarımız vardır. Bunların küçük bir bölümünü sadece kamuoyuna sadece devletin sahipliliğini gösterme bakımından biz yansıttık ama çok büyük bir bölümü bizim özel hayatımızda oldu gerçekleşti. Çok özel hukukumuz var onlarla onlara da buradan en derin sevgilerimi, saygılarımı vasıtanızla iletiyorum. Toplumun ben Elazığ’a göreve başladığımda toplumun dezavantajlı kesimleriyle özel diyaloglar kuracağımı söylemiştim. Şehit aileleri bunlardan biriydi. Engelliler bunlardan biriydi, yaşlı insanlar, zor durumdaki kadınlar, fakir fukara demiştim. Bunları 2.5 yıl içerisinde bunları yapmaya çalıştık. Gerçekten de bu kesimlerde çok farklın diyaloglarımız oldu. Bugün işte Elazığ’daki huzur evindeki yaşlı teyzeler Sevcan Hanım’ı halen ararlar. Daha geçen gün görüştüler bir teyzeyle telefonlaştılar. Onlarla çok özel diyaloglarımız oldu. Fakir insanlara ulaşmaya çalıştık. Gerçekten çaresizlik içerisinde olan insanlara çare olmaya çalıştık. Bunların bir bölümü yansıdı, bir bölümü yansımadı. Yansımasını da biz istemedik, arzu etmedik. Çocuklarla sevgi evlerindeki çocuklarla çok programlar yaptık. Kendi evimizde defalarca ağırladık. Bundan da çok büyük bir manevi haz, büyük bir maneviyat duyduk. Gerçekten valilik mesleğinin en güzel tarafı nedir diye sorarsanız ben size bunları anlatırım” ifadelerini kullandı.

“ELAZIĞ’IN EN GÜÇLÜ YANI HARPUT”

Harput’ta yapılan valilik konağını da değerlendiren Vali Zorluoğlu, “Valilik konağı çok güzel bir konak. Gerçekten çok maksatlıda kullanılabilir. Örnek olarak bence orada duruyor. Elazığ’ın güçlü yanları nedir diye sorarsanız en güçlü yanlarından bir tanesi turizm ve bunun içerisinde de birinci sırada Harput. Daha doğrusu siz, ama bizde artık bir Elazığlı kendimizi kabul ediyoruz. Biz Harput’u ihya etmeden. Elazığ’ın turizmini canlandıramayız. Elazığ’daki başka hiçbir mekan Harput’un ihyasıyla elde edilecek turizm getirisini sağlayamaz. Harput’u geleneksel tarihi Harput noktasına getirmemiz lazım. Bunun içinde orada imar meselesi, alt yapı meselesi mutlaka çözülmeli ve orada yıkarak yenilerini yapmak suretiyle çok farklı bir Harput oluşturabiliriz. Bunu yapabiliriz çok pahalı şeyler değil bunlar. Biraz oraya özen gösterilmesi oraya mesai harcanması gerekiyor. Ben çok sayıda Harputlunun da Elazığlının da orada bu tip konaklar yapmak isteyeceğini biliyorum. Eğer orası o şekilde yapılabilirse ben inanıyorum Elazığ’ın değeri turizm anlamında 1 kat daha artacaktır. Elazığ’da çok farklı şeyler de yaptık. Harput’ta çevreyolu yapılıyor biliyorsunuz. Orada bizim uğraşlarımız neticesinde programa alınmış önemli bir çalışmadır. Yine Harput diyanet külliyesi yatırım programına alındı. Ben biliyorum yapımına başlanacak.  Harput’a çok büyük değer katacak. Bizim önemli çalışmalarımızdan bir tanesidir” dedi.

“ELAZIĞ BU MANADA ÇOK KIYMETLİ”

Elazığ’da yaptıkları çalışmalara da değinen Vali Zorluoğlu, “Özellikle okul yatırımlarına çok ağırlık verdik. Oradaki Özel İdarenin de arsası satılış. Kıymetli de bir miktara satılmış. Onun geliriyle mutlaka çok önemli hizmetler Özel İdare yapacaktır. Stadyum meselesi vardı programa alındı. Biz geldik inşallah oda yapılacak. Yani Elazığ’da esasında çok önemli hizmetler yapıldı. Bunu biz tek başımıza yapmadık. Hep Elazığ’da da söylüyordum biz bunu birlik ve beraberlik içerisinde bir ekip ruhuyla gerçekleştirdik. Sayın milletvekillerimizin dördü de bize çok olağan üstü katkı yaptı. Elazığ’ın meseleleriyle çok yakından ilgilendiklerinin ben şahidiyim. Tekrar buradan haklarını teslim ediyorum. Bizim yaptığımız her kamu hizmetinde mutlaka milletvekillerimiz payı vardır, desteği vardır. Dolayısıyla oradaki birlik ve beraberlik kurumlar arası diyalog, işbirliği anlayışı bu tür hizmetlerin 2, 2.5 yıl çok uzun bir süre değildir kamu hizmetlerinde ama birçok kamu hizmetinin o süreye sığmasına fırsat verdik. Tabi çok büyük hadiseler yaşandı buna rağmen 2016 yılının 2. Yarısı biz bütünüyle enerjimizi FETÖ terör örgütüyle mücadeleye verdik Elazığ’da bunu tüm bunlara rağmen 2 tane seçim oldu, 1 tane referandum oldu. Biliyorsunuz bu hadiseler bu 2.5 yıla sığdı. Buna rağmen çok başarılı kamu hizmetleri yürüdü ama bundan da önemlisi vatandaşla diyalog meselesiydi. Benim için Elazığ bu manada çok kıymetli. Elazığ’da İzzetpaşa meydanına çıktığımızda arkadaki bizim kapalı çarşıya gittiğimizde veya Gazi caddesinde dolaştığımızda, diğer yerlerde dolaştığımızda diğer insanların bize olan sevgisi, muhabbeti, yaklaşımı hep aklımızda kaldı. Bu bizim şahsımızdan çok Elazığ’ın devlete bakışı açısından çok kıymetli. Ben bunu doyasıya yaşadım. Orada kana kana adeta bu duyguları yaşadık ve bende bu tabi ilk valilik olması nedeniyle müthiş bir özgüven de oluşturdu. Vali olarak bu öz güveni burada da şimdi kullanıyorum. Van’da da orada elde ettiğimiz tüm tecrübeleri burada kullanma imkanımız var. Elazığ’a teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİR HEMŞEHRİME DEVRETMİŞ OLMAKTAN ÇOK MEMNUNUM”

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım hakkında daha önceden ‘biz aynı derenin balıklarıyız’ ifadelerini kullanan Vali Zorluoğlu, Vali Kaldırım hakkında değerlendirmelerde bulunarak, “Gerçekten Elazığ’ı bir hemşerime Valilik olarak devretmiş olmaktan son derece memnunum. Sözlerimin bütünüyle arkasındayım. Yanılmadığımı düşünüyorum Elazığ’da herhalde öyle düşünüyor. Takip ediyorum. Çetin Oktay Bey hakikatten bizim halkla olan diyaloğumuzu arttırarak devam ettiren bir Valimiz, bir kardeşimiz. Vatandaşın arasında çok gezen yerinde sorunları tespit etmeye çalışan ve çözmeye çalışan emek sarf eden bir kardeşimiz. Ben Elazığlıların da memnun olduğunu düşünüyorum valimizden. Bu güzel bir şey yani 2 tane Trabzonlunun peş peşe gelip vatandaş nezdinde de kabul görmesi Elazığ’da bizim için kıymetli bir şey. Çetin kardeşime de başarılarının devamını temenni ediyorum” dedi.

“ELAZİGSONHABER.COM SİTESİNİ TAKİP EDİYORUM”

Elazığ’la ilgili haberleri takip ettiğini aktaran Vali Zorluoğlu, “özellikle elazığsonhaber.com benim 2 telefonumda da indirilmiş vaziyette. O önemli hadiselerde sinyal veriyor. Bende ne olursa olsun bir bakıyorum söyle el alışkanlığı da değil, merak da ediyorum. Yani Elazığ’ı tabi ki takip etmeye devam ediyoruz. Ben işte 2 tane ili takip ediyorum. Birisi Trabzon, birisi Elazığ 2 ilin haberleri beni ilgilendiriyor. Çünkü çok tanıdıklarımız var. Kendimizden de çok şey buluyoruz bu 2 şehirde onun için televizyonları da fırsat buldukça takip etmeye çalışıyorum ama Elazığ Son Haber daha çok baktığım bir portal” ifadelerini kullandı.

“ÇOK MEMNUN OLUYORUZ”

Elazığlıları yürekten sevdiklerini vurgulayan Vali Zorluoğlu “Elazığlıları hakikaten yürekten kalpten seviyoruz ailece. Bunu defalarca söyledik. Yüreğimizde hissediyoruz. Elazığ’ı ve Elazığlıları özlüyoruz. Gelmek istiyoruz. Artık bir ziyaret yapmak istiyoruz. İnşallah yakın zamanda bir Elazığ programı olur. Orada dostlarımızla hasret gideririz. Çok sayıda dostumuz Elazığ’da telefonla görüşüyoruz. Bazen buraya geliyorlar. Çok memnun oluyoruz. Daha çok Elazığlıyı buraya bekliyoruz. Ama buraya gelip de Valiye uğramadan bize uğramadan gidenlere küseriz. Burada bir Elazığlı abileri, kardeşleri, amcaları, babaları ne derlerse böyle birisi var. Van’la ilgili olabilecek her türlü meselelere de yakından ilgi göstereceğimi söylemek isterim. Bütün Elazığlı kardeşlerimizi dostlarımızı 580 bin Elazığlıyı Kanal Fırat ekranları vasıtasıyla yürekten selamlıyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun. Dostlarımızı evimizde görmek, evimizde ağırlamak bizi ziyadesiyle memnun etti” dedi.

SEVCAN ZORLUOĞLU “2-3 AY SONRA GELMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Vali Murat Zorluoğlu’nun eşi Sevcan Zorluoğlu hanımefendi ise “Elazığ’dan gelen arkadaşlarımız bizleri çok mutlu ediyorlar. Elazığ’ın havasını getiriyorlar. Özlemiştik sizleri. Ayrılırken Yasemin Hocamla da görüşememiştik. Çok mutlu olduk geldiğinize. Bana sanki bir yıldır buradaymışım gibi geliyor. İki katı gibi geldi. Çok uzun bir süre gibi geldi. İnsan tabi özleyince daha uzun gelmiş gibi hissediyorsunuz. Daha önce geldim Elazığ’a. Arkadaşlarla görüştük. İnşallah 2-3 ay sonra gelmeyi düşünüyoruz. Bu arada yazın arkadaşlarımız geldi. Çok mutlu olduk. Van çok güzel bir şehir. Ülkemizin her şehri çok güzel onlar gibi Van’da çok güzel bir şehir. Bizde Van’ın çehresini değiştirmeye çalışıyoruz. Van’ı artık terörüyle anılan bir şehir değil de Turizmiyle gölüyle, tarihi değerleriyle anılan bir şehir olması için ilk adımları atıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Buralar turistlerin geldiği haline bürünecek diye umut ediyorum.

Buradan çok selam söylemek istiyorum. Şehit ailelerimize gerçekten onları çok seviyorum. Onlarla çok güzel diyaloğumuz vardı. Halen beni arıyorlar. Özellikle Zafer Kılıç şehidimizin annesi babası, beni sık sık aradılar çok selamları mı söylüyorum. Huzur evindeki büyüklerimiz arıyorlar. Nurten teyzeme çok selam söylüyorum. O da sık sık arıyor. Çok mutlu oluyoruz. Geldikten sonra böyle aranması gerçekten çok vefalı insanlar. Çok mutlu oluyorum” dedi.

SEVCAN ZORLUOĞLU “HARPUT HEP O EVLERLE DONATILMALI”

Harput’ta valilik konağı gibi evlerin çoğalması gerektiğini söyleyen Sevcan Zorluoğlu, “Tabi ki güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Ama kendimiz için yapmıyoruz, şehir için yapıyoruz. Biz de gideceğimizi bilerek yapıyoruz. Birkaç ay önceden bizim gideceğimiz konusunda konuşmalar olmuştu. Ama gideceğiz diye düşünerek işimizi bırakmıyoruz. Makamlar kalıcı insanlar geçicidir. Orada güzel bir eser bırakmaktı amacımız. Ben özel idaresindeki arkadaşlar biliyorlar. Çok uğraştırmışımdır onları Elazığ’da çünkü projesinden başlayarak, merdivenler öyle olmaz. Konuk evidir her oda da banyo olması gerekiyor derken, kapıdaki tokmağına kadar uğraşarak yaptık. Güzel bir eser ortaya çıktı. Elazığ için güzel oldu. Onun mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah arkadaşlarımız güle güle otururlar. Böyle evlerimiz artsın. Benim en büyük isteğim Harput’u hep o evlerle donatılmış olarak görmek. Elazığlılara sevgilerimi gönderiyorum. Hepsi gönlümde. Onları seviyorum. İnşallah daha güzel şeyler olacak. Elazığ’da hak ettiği yeri alacak. Her zaman kapımız açık bekliyoruz Elazığlıları” diye konuştu.

PROF. DR. AÇIK “İYİ Kİ BİRLİKTE ÇALIŞMA ŞANSI BULMUŞUZ”

Ziyaretle ilgili bir değerlendirme yapan Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, “Ben sayın valime ve sayın Sevcan hanımefendiye bu mükemmel ev sahiplikleri ve misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür etmek istiyorum. Sayın Valim Elazığ’da olduğu gibi Van’da da insanların gönlünü fethettiğini hem belediye de hem de valilikte çok güzel işler yaptığını vatandaşlarla görüşüp dinlediğini onlarla çok iyi iletişim kurduğunu hem sosyal medyadan hem basından çok övünçle takip ediyoruz. Bu anlamda çok teşekkür ediyoruz hem sayın valime hem sayın hanımefendiye. Zaten sayın valimle yıllardır birlikte Elazığ’da zaman geçirme şansımız oldu. Hep sorunları çok iyi tespit eden birlik beraberlik anlayışıyla sorunları çözümüne odaklanan ve çok mükemmel çözüm yolları da bulan adeta fark yaratan bir kişi. Bu anlamda kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Hem ülkemiz hem bölgemiz adına şahsım ve Elazığ İş Kadınları Derneği adına çok teşekkür etmek istiyorum. İyi ki sayın valim ve hanımefendi ile tanışmışız. İyi ki varlar. İyi ki birlikte çalışma bazı projelerde emek verme şansı bulmuşuz. Ben tüm bu duygu ve düşüncelerle tekrar çok teşekkür ediyorum. Elazığ’a mutlaka bekliyoruz. Elazığ sizi seviyor ve özledi. İnşallah Elazığ’da sizi görmek isteriz. Evinizde ağırladınız bizi. Çok teşekkür ederiz” dedi.