Elazığ’da projelendirme çalışmalarına devam edilen Elazığ Atatürk Stadyumu ile ilgili Vali Murat Zorluoğlu açıklamalarda bulundu.

Elazığ’ın sosyal, sportif ve ekonomik anlamda gelişmesi ve kalkınmasına büyük katkıların sağlanacağını ve kamu yatırımı ile alakalı güzel gelişmeler olacağını aktaran Vali Zorluoğlu, “Bunlardan bir tanesi Atatürk Stadyumuyla alakalıdır. Biliyorsunuz ilimizde uzunca bir zamandan beri kamuoyunda da beklenen ve artık neticelenmesi istenen bir konudur. Bugün bakanlığımızdan valiliğimize ulaşan bir resmi yazıyla Elazığ Atatürk Stadyumunun projelendirme çalışmalarının devam ettiği ve 2017 yılı yatırım programına yapım olarak alındığı iletildi. Bu Elazığ Atatürk Stadyumu devletin yatırım programında olduğu anlamına geliyor. Proje çalışmalarının tamamlanmasına müteakip yıl içerisinde yapım ihalesi yapılacak ve Elazığ’ımıza yeni, modern, daha yüksek kapasiteli bir stat hizmete girmiş olacaktır. Bu çalışma Elazığ Stadının şuanda bulunduğu yerde yapılacak ve 4 tane tribün zaman içerisinde peş peşe yıkılmak suretiyle yerlerine yeni bir stat olarak inşası tamamlanacak” dedi.

Vali Zorluoğlu, Elazığ’a yapılan bu büyük yatırımda emeği geçen ve desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç’a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Binali Yıldırım’a ve Elazığ milletvekillerine teşekkür etti.