AFAD tarafından yapılan açıklamada, depremin 6.96 km derinlikte meydana geldiği belirtildi. Yaşanan depremin ardından bölgede yaşanan birçok vatandaş Van'da meydana gelen depremin şiddetine ilişkin araştırmalara başladı.

AFAD meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.4 olarak açıklarken, Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü önce 5.1 olarak duyurdu, ardından 5.4 olarak revize etti.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

"Van’da 13.03’de meydana gelen 5.4 büyüklüğünde depremde Özalp merkezde yapılan ilk taramalarda hasar gözükmüyor. Köyler de taranıyor Şu ana kadar köylerden sadece bir evde kısmi yıkık ihbarı var. Gelişmeler Van Valiliği ve AFAD Başkanlığımızca kamuoyuna bildirilecektir. Geçmiş olsun."

'ARTÇILAR BİR HAFTA SÜREBİLİR'

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “5’i geçen depremlerde Doğu Anadolu’da evler yıkılabiliyor. Bundan depremi sorumlu tutamayız. 5.4 büyüklüğünde depreminde bile bir sıkıntı yaşayabiliriz. Büyük Van depreminin doğusuna denk geliyor. Başkale fayınında da kuzeyine denk geliyor. Burada bir hareketlilik vardı zaten, artçıları izleyip yeni yorum yapabiliriz. Artçılar bir hafta sürebilir.” yorumunu yaptı.

Ayrıntılar geliyor...