Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Elazığ TSO’yu ziyaret ederek seçimler sonrası oluşan yeni yönetim organlarına başarılar dilediler.

Van TSO heyetini Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, Başkan Yardımcısı Mustafa Tavuş ile Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı.

Yapılan görüşmede bölgesel işbirliğinin artırılması noktasında çalışma yapılması kararlaştırıldı.

"ELAZIĞ TSO’NUN BİRİKİMİNDEN İSTİFADE ETMEK İSTİYORUZ"

Elazığ TSO ile Van TSO heyetlerinin bir araya geldiği toplantıda bir değerlendirmede bulunan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva bölgesel işbirliklerinin artırılması noktasında Odalara önemli görevler düştüğünü ifade etti.

Takva değerlendirmesinde, “Bölgemizde en eski ve köklü odaların başında şüphesiz Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası geliyor. Van TSO’nun kuruluşu 1962’dir. Elazığ TSO ise yaklaşık yüz yıldır hizmet veriyor. Bu kurumun deneyimleri ve birikimi inanıyoruz ki, bölgesel kalkınma adına da önemli bir avantajdır. Biz bu düşüncelerle hem seçilmen yeni yönetim kurulu üyeleri ile tanışmak hem de bölgesel işbirliğini artırma konusunda önemli bir sorumluluk üstlenen odalarımızın daha aktif şekilde bu konuyu gündeme taşımasını sağlamak için bölge odalarımıza bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Sayın Başkan Asilhan Arslan’ın TOBB programı için yurt dışında olduğunu öğrendik. Kendisine en derin selamlarımızı iletiyor, sizlere yeni dönemde başarılar diliyoruz” dedi.

"BÖLGESEL KALKINMA OLMADAN REFAH OLMAZ"

Van TSO heyetinin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, “Nazik ziyaretiniz ve temennileriniz için teşekkür ediyor, bizler de sizlere yeni dönemde başarılar diliyoruz. Elbette bölgesel kalkınmayı sağlamadan huzur ve refahtan söz edemeyiz. Van ilimiz tüm değerleri ile bölgemizin gerçekten çok önemli bir kenti. İran’la uzun süren ticari faaliyetlerin durdurulması şüphesiz Van’ın ekonomi ve sanayisini büyük ölçüde olumsuz etkilemiştir. Bu konuda özellikle son dönemlerde güzel gelişmeler yaşanmaya başlanmıştır. İnşallah İran sınır kapısı 24 saat açık kalacak şekilde ticarete açılır ise ticaretin gelişmesi anlamında önemli bir süreçte başlamış olacaktır. Bölgesel kalkınma ve gelişme adına karşılıklı neler yapılabileceği hususunda oturup üzerinde somut adımlar atabilinecek bir yaklaşım ortaya koymamız gerekiyor. Bu hususta Odamız Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimiz her türlü çalışma ve işbirliğine açık olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

"BÖLGEMİZ İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLAMIŞTIR"

Elazığ TSO ile Van TSO üyelerinin karşılıklı olarak tanıştıkları toplantıda Elazığ TSO Başkan Yardımcısı Mustafa Tavuş da yaptığı değerlendirmede “TOBB çatısı altındaki odalarımızın büyük bölümünde seçimler tamamlanmış ve yeni dönem başlamıştır. Biz Elazığ TSO olarak bu yeni dönemde önümüze büyük hedefler koyduk. Sayın Başkanımızın kamuoyu ile paylaştığı bu hedefler sadece Elazığ özelinde değil bölgesel ve hatta ulusal anlamda refahı, üretimi, istihdamı ve katma değeri artırmayı hedefleyen projelerdir. Bu projelerin hayata geçirilmesinde bölgesel işbirlikleri ve iş dünyasının müşterekliği tüm bölgemizin ve halkımızın menfaatine olacaktır. Elazığ ile Van arasında tarihi süreç içerisinde ve günümüzde çok aktif bir ticari işbirliği zaten var. Bu toplantıda görüyoruz ki, karşılıklı iş yapan çok sayıda arkadaşımız var. Bunu geliştirme noktasında biz Oda olarak üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızdan şüphenizin olmamasını istiyoruz. Bu düşüncelere ziyaretiniz için teşekkür ediyor, biz de sizlere yeni dönemde başarılar diliyoruz” dedi.