Ziyarette bir değerlendirme yapan VASKİ Genel Müdürü Tekataş, “Elazığ’ın en önemli değerlerinden biri olan Yasemin Hocamın gelmesi bizlere güç, kuvvet verdi” dedi.

Elazığ’da uzun yıllar boyunca İller Bankası Bölge Müdürü olarak başarılı işlere imza atan Ali Tekataş Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü görevini sürdürmeye devam ediyor.

Elazığ Valisi görevinden Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine atanan Murat Zorluoğlu ile birlikte Van’a giden Ali Tekataş Van’da da çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, geçtiğimiz günlerde Van’a giderek VASKİ Genel Müdürü hemşehrimiz Ali Tekataş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

BURADA OLMALARI GÜÇ VERDİ KUVVET VERDİ”

Ziyaretle ilgili bir değerlendirmede bulunan VASKİ Genel Müdürü Tekataş, “Elazığ’ın en önemli değerlerinden biri olan Yasemin Hocamın gelmesi beni mutlu etti. Kendisine teşekkür ediyorum. Bizlere güç, kuvvet verdi” ifadelerini kullanarak “ Sizlerde zahmet ettiniz buraya kadar geldiniz gerçekten çok mutlu ettiniz. Elazığ’ın en önemli değerlerinden biri olan Yasemin Hocamın gelmesi beni ayrıca mutlu etti. Bunu özelik ile belirtmek istiyorum. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bizlere güç verdi, kuvvet verdi burada olmaları” diye kaydetti.

BURAYA LAİK GÖRENLERE LAİK OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

VASKİ Genel Müdürü Tekataş, Van’ın hizmete ihtiyacı olan bir il olduğunu söyleyerek, sorunlara çözüm bulmak için Van’da olduklarını söyleyerek “ İller bankası bölge müdürlüğünü üç yıla aşkın bir süre yaptık. Ondan sonra sayın valimizin teveccühü, sayın bakanımızın takdirleri ile Van Su ve Kanalizasyon idaresi genel müdürlüğüne atandık. Biraz da buralara hizmet edeceğiz. Buralara hizmet etme şansını bize verdikleri için başta sayın valime sayın bakanıma çok teşekkür ediyorum. Allah’ıma da hamt ediyorum. Gerçekten hizmete ihtiyacı olan bir il Van. Birçok sorunu ötelenmiş ertelenmiş. Bizler bu sorunlara çözüm bulmak için buradayız. Bu göreve laik görülmek hakikaten insanı onurlandırıyor. Bu anlamda biz gerek topraklarında yetiştiğimiz Elazığ’ımıza gerekse ülkemize ve Van’ımıza bizleri buraya laik gören insanlara laik olmaya çalışacağız. Rabbim bu anlamda bizi mahcup etmesin” ifadelerini kullandı.

Tekataş, Van’a giden Elazığlıları mutlaka beklediklerini de belirterek “Bütün Elazığlı hemşerilerimin dualarını bekliyorum. Onların burada bir kardeşleri var. Bir abileri var. Her zaman yolumuz onlara açık. Elazığ dan buraya misafir olarak gelen gezmeye gelen herkesi mutlaka bekliyoruz. Eğer uğramazlarsa da küseriz. Burada onların bir evleri var. Sonuna kadar açık bir kapıları var” diye açıkladı.

“ELAZIĞ’A ÇEKTİĞİMİZ EN BÜYÜK YATIRIMI MURAT VALİMİN ZAMANIN DA ÇEKMİŞTİK”

Van Valisi Murat Zorluoğlu ile birlikte Elazığ’da çok güzel hizmetler yaptıklarını belirten VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, “Elazığ’a çektiğimiz en büyük yatırımı Murat valimin zamanında yaptıklarını aktararak “ Çok güzel çalışmalar yaptık. İller bankası biliyorsunuz özel idarelere belediyelerin yanında özel idarelere de hizmet veren bir kuruluştur. O anlam da biz Elazığ’a çektiğimiz en büyük yatırımı Murat valimin zamanın da çekmiştik. O anlamda çok güzel bir iş birliğimiz zaten orada da vardı. Rakamlar aklımda hatta. Biz sayın valimin orada olduğu zaman 6 milyonun üzerinde hibe bakın özelik ile söylüyorum il özel idaremize 6 milyonun üzerinde hibe vermiştik. Burada sayın valimin çok ciddi katkısı olmuştu.  Ben konuyu kendisine ilettiğim de bizim mümkün olduğumuz kadar fazla pay almamız gerekiyor. Sağ olsun hemen çevre şehircilik bakanlığımızı aradı. Orada görev yapmıştı biliyorsunuz. Oradan gelmişti Elazığ’a. Orada ki ilişiklerini kullanarak büyük çaba sarf etti. 6 milyonun üzerin de hibeyi rekor sayılabilecek bir rakamdır 6 milyon. O zamana kadar Elazığ’a gelen en büyük hibeydi. Sayın valimin ciddi katkısı olmuştu. Biz 60 küsur köyün içme suyunu ve kanalizasyon işlerini yapmıştık. Bu anlam da sayın valimin Elazığ’a sağladığı katkı çok fazlaydı. Burada da o oyunuSürdürüyoruz. İnşallah Vanada çok güzel eserler bırakarak gideceğimiz yere gideriz” dedi.