Elazığ Ortaokulu’nda 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Aziz şehitlerimizi anma programı düzenlendi. Düzenlenen programda 15 Temmuz ruhu öğrencilere an be an yaşatıldı.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız önce şanlı bayrağımızı, Ölürüm Türkiye’m diyerek dalgalandırdı…

Ardından, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşımızı söylediler.

 Elazığ Ortaokulu öğrencileri 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Aziz şehitlerimizi anmak için bir araya geldiler.

“Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum? Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!” sözünü hatırlatan Okul Müdürü Mahmut Karadağ, ”diyen şairimiz bizim ne kadar yürekli insanlar olduğumuzu dile getirmiştir. Gerektiğinde boynumuzu vatan için uzatıp kendimizi kurban ederiz. Kimseye kul kölelik etmeyiz, vatanını satan hainlere de haddini bildirmez miyiz? Türk evladıyız, kanımıza dokunur yapılanlar. 15 Temmuz bu utancın tablosudur.40 yıl boyunca içimizde sinsi sinsi dolaşıp dost görünmeye çalışan leş kargalarının ne olduğunu gösteren olaydır 15 Temmuz. Kısaca 40 yıllık ihaneti 20 saatte bozduğumuz tarihimizdir” dedi.

Konuşmaların ardından şehitlerimizin isimleri okundu ve şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları atıldı.

Elazığ Ortaokulu öğrencileri 15 Temmuz’da adını altın harflerle tarihe yazdıran kahraman şehidimiz Ömer Halis Demir’i ve o geceyi canlandırdılar.

Daha sonra o gecedeki gibi sela sesleri yükseldi Elazığ ortaokulunda…

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Aziz şehitlerimizi anma programı İzzetpaşa Cami Müezzini Cabir Karataş tarafından seslendirilen ilahilerle devam etti.