"Vatan Varsa Ölünür"

Elazığ'da demokrasi nöbeti tutulmaya başlandı.

"Vatan Varsa Ölünür"

15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlükleri Anma günü etkinlikleri Elazığ’da da Demokrasi Meydanı’nda başladı. Demokrasi nöbetlerinin de tutulduğu etkinliklerin ilk gününde kahramanlık ezgileri seslendirilirken; vatandaşlar 15 Temmuz ruhunu canlı tutuyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlükleri Anma günü etkinlikleri kapsamında başlatılan demokrasi nöbetinin ilk günde Demokrasi meydanını; genci, yaşlısı, kadını, erkeği çok sayıda vatandaş doldurdu.

Demokrasi meydanında, Harput Ezgi Grubu kahramanlık türküleri seslendirdi. Meydandaki vatandaşlar da ellerindeki bayraklarla birlikte türkülere eşlik etti.

Daha sonra, 15 Temmuz Şehitlerinin isimleri okundu.

“ŞEHİT, GAZİ VERDİK AMA VATANIMIZI ZALİMLERE VERMEDİK”

Meydanda nöbet tutan vatandaşlardan Fethi Ahmet Kaya duygularını şöyle dile getirdi: “15 Temmuz’u hiçbir zaman unutmayacağız. Allah’ın izniyle vatanımızı böldürmeyeceğiz kimseye. Zalimler vatanımıza giremez. Zalimlere yer yok. Hainlere yer yok.  Biz birlik ve beraberlik içinde olursak hiçbir dış güç bizi yıkamaz. Hep birlik beraberlik içinde olalım ki zalimlere yenilmeyelim. Bayrağımızı indirmesinler. Bayrağımızı indirenlere fırsat vermeyelim.  15 Temmuz Allah’ın izni ile güçlü geçti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, milletine halkına seslenmeseydi çok kötü şeyler olurdu. Allah ondan razı olsun. Halkı meydanlara döktü. Evet şehit verdik. Gazi verdik ama vatanımızı zalimlere, imansızlara vermedik.”

“ÖLECEKSEM VATAN İÇİN ÖLECEĞİM”

Hain darbe gecesi dışarıya çıktığını aktaran Burhanettin Düzyol ise, “O gece torunum dedi ki: “Nereye gidiyorsun? Dedi. Ben torunuma dedim ki eğer öleceksem vatan için öleceğim. Başka hiçbir şey için ölünmez. Vatan varsa ölünür.  Vatan yoksa başka hiçbir şey yoktur. Şerefimiz, haysiyetimiz, her şeyimiz vatandır. Gerçekten de çok haince oynanan bir oyun hepsini de gördüm yaşlı olmama rağmen. Allah'a çok şükür biz ne vatanımızı kimseye böldürebiliriz ne de bir çakıl taşımızı kimseye verebiliriz. Başka gidecek bir yerimiz yok” dedi.

“TÜRK HALKI UYANDI”

Vatan uğrunda ölene kadar hazır olduğunu dile getiren Nurhan Eğer de, “Tabi ki şehit verdik. Şehitlerimizin mekanını rabbim cennet eylesin inşallah. Biz anne, baba, çocuklar olarak halen de vatanımız için burada şehit vermeye hazırız. Ölene kadar da hazır olacağız. Bizim amacımız bunu ölene kadar yaşatmak. Tekrar rabbim o felaket anını bize göstermesin. İnşallah çocuklarımız torunlarımız bunları görecektir. Her şeyden bir ders çıkarmamız lazım. Çıkarttık da eminim. Türk halkı uyandı. Uyumadı uyandı bence” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137