Yazıkonak Belediye Başkanı Aydın Ayaz tarafından geleneksel hale getirilen iftar programı bu ramazan ayında da gerçekleştirildi.

Paşa Konağında gerçekleştirilen iftar programına; AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, AK Parti Elazığ Milletvekili Adayları ve çok sayıda belde sakini katıldı.

İftar programı gayet güzel başladı. Ancak ezanın okunmasına bir dakika kala yağmur aniden bastırınca açık havada oruçlarını açmayı bekleyen vatandaşlar neye uğradıklarını şaşırdılar.

Yağmur nedeniyle kendilerini kapalı alanlara atmaya çalışan vatandaşlar iftarlarını da sonradan yaptılar.  

GÜRGÖZE: BELEDİYE BAŞKANIMIZ GÖNLÜNÜ FERAH TUTSUN

İftarın ardından açıklama yapan AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze,  “Yarın değil bir sonraki gün idrak edeceğimiz Ramazan Bayram’ınızı da şimdiden tebrik ediyorum. Değerli belediye başkanımız çok güzel bir hazırlık yapmıştı. 3 bin kişilik bir hazırlık yapmıştı, hatta 3 bin kişilik salon daha doğrusu alan dolunca ilave masalar attırdılar ama tam iftar saatinde Allah’ın rahmeti yağmur bastırdı. Dolayısıyla talihsizlik oldu. Değerli belediye başkanımıza yapmış olduğu bu hazırlıktan dolayı teşekkür ediyoruz. Geleneksel hale getirdiği bu üçüncüsünü düzenlemiş olduğu bu iftar programında bu kadar yoğun katılımın olması belediye başkanımızın ne kadar Yazıkonaklı hemşerilerimiz tarafından sevildiğinin açık bir işareti. Ben belediye başkanımıza bir alkış istiyorum sizler adına. Allah razı olsun çok teşekkür ediyoruz çok sağ olun. Değerli misafirler şu anda kapalı alanda yemek ikramlarımız belediye başkanımızın yemek ikramı devam ediyor. İftarını açamayanlar kapalı alan geçerlerse orda inşallah iftarlarını devam ettirirler diyoruz. Belediye başkanımıza da bu hususta da herhangi bir üzüntü içerisinde olmamasını tavsiye ediyoruz. Çünkü bu bir tam iftar ezan okunduğu esnada bir yağmur oldu. Dolayısıyla gönlünü ferah tutsun. Hemşerilerimizin gönlü geniştir. İftarlarını açtılar, bu unutamayacakları bir iftar oldu. Hem belediye başkanımıza hem bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Cuma günü idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı’nı tekrar tebrik ediyorum katıldığınız içinde sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

AYAZ: HER ŞEY ALLAH’TAN GELİYOR

Yazıkonak Belediye Başkanı Aydın Ayaz ise “Bugün daha önceden planladığımız ve göreve başladığımızdan beridir her yıl yapmış olduğumuz Ramazan ayımızda tüm halkımızla hemhal olmak bir araya gelmek kadınıyla, yaşlısıyla, genciyle, ihtiyarıyla bir arada olup iftarımızı da onlarla beraber bir arada açmak. Biz bunu geleneksel hale getirdik. Bu yıl 3. iftar programımız olacaktı inşallah. Büyük bir coşkuyla, büyük bir heyecanla hazırlanmıştık. Tüm salonumuz hazırdı ve biz burada vatandaşlarımızı karşılayıp onlar misafir etmenin onurunu yaşamaya başladık. Burada katılan öncelikle tüm halkıma hepsine defalarca ne kadar şükranlarımı sunsam azdır diyorum. Tabi vatandaşlarımız istediğimiz gibi gelen bu yoğun kalabalığı biz ağırlamanın onurunu yaşamak isterken rahmetle beraber bizde ancak bu kadar ağırlayabildik. Rabbimize hamdolsun takdir Allah’ın. Her şey Allah’tan geliyor. Ben tüm halkımdan bir kusurumuz varsa affola diyorum ve burada bu geleneksel halimiz inşallah devam edecektir Allah’ın izniyle. Biz burada bugün buraya katılıp ve burada bir kusurumuz varsa bizlere içini tüm kucaklayan insanlarımızdan özür diliyoruz. Kusurumuza bakmasınlar burada her zaman biz onların emrinde hizmet etmeye devam edeceğiz.  Bugün amacımız Ramazan’dı. Ramazan’ın şevkinden yararlanmaktı. Rabbim ibadetlerimizi kabul etsin diyorum. Tüm halkımızın da önümüzdeki Ramazan Bayramı’nı kutluyorum, şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

VİDEO