Vatandaşlar Emekli Maaşına Gelen Zam İle İlgili Ne Düşünüyor?

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren, emekli maaşlarına beklenen zam sonunda geldi. Yeni yılda işçi ve bağkur emeklilerine yüzde 10,19 memur emeklilerine de yüzde 4’lük zam yapıldı. Yapılan zammın yanında maaşlara yüzde 6,74’lük de enflasyon zammı uygulanacak.

Vatandaşlar Emekli Maaşına Gelen Zam İle İlgili Ne Düşünüyor?

Türkiye İstatistik Kurumu enflasyon oranlarını açıkladı. Milyonlarca işçi, bağkur ve memur emeklilerinin yeni yılda maaşlarına alacağı zam belli oldu.

Buna göre işçi ve bağkur emeklileri %10.19’luk zam alırken, memur emeklileri ise %4’lük zammın yanında %6.74’^lük enflasyon farkı alacak.

Emekli maaşlarına gelen bu zamlar yeterli mi? Vatandaşlar ne düşünüyor?

YENİ YILDA GELEN EMEKLİ MAAŞLARINA GELEN ZAMLARA GÖRE;

Bağkur esnaf emeklisi en düşük 1690 lira

Bağkur tarım emeklisi en düşük 1189,71 lira

SSK 2000 yılı öncesi emeklisi en düşük 1888 lira

SSK 2000 yılı sonrası emeklisi en düşük 1125,57 lira

Memur emeklisi en düşük maaşı ise 2379 lira olarak belirlendi.

VİDEO:

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
fatih
fatih - 5 yıl Önce

yetmez dediler ve ilk seçimde aynı partiye oy verdiler... en baştaki beyefendi ve beyaz sakallı hacı beyefendilere bakın hele.birisi çok fazla düşürsünler diyor diğeri neymiş fazlasını isteyince art niyetli olunur diyor. peki maaşın yetiyormu? yetmediği halde bunu diyor..şaka mısınız?devletin bütçesini bu kadar koruyorsanız bu kadar israfa neden sesiniz çıkmıyor?e hani devletin bütçesi önemliydi?gitmediğin hastaneye geçmediğin köprüye para ödüyorsun sesin çıkmıyor,maaşına zam istenmesi art niyetlilik oluyor.Komik.böylesi bir halka 1600de fazla 300 verin yeter.

Melih
Melih - 5 yıl Önce

2 Yıl vekillik yapıp vekil emeklisi olarak 15 bin lira vekil emekli maaşı alanları savunan 2000 Tl maaşlı emeklilerimizin en yoğun yaşadığı şehirin adıdır Elazığ,

SIRADAKİ HABER

banner137