Elazığ’da meydana gelen depremin ardından birçok binada yeni hasarlar oluşurken bazı binalarda ise daha önceden oluşan hasarların büyüdüğü gözlemlenmişti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde depremin ardından vatandaşlar inceleme talepleri alınmaya başlandı. Evlerinin yeniden kontrol edilmesini isteyen vatandaşlar telefonla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yeniden inceleme taleplerinde bulunabilecekler.

24 Ocak depreminde orta hasar alan vatandaşlar evlerinde son depremde yeni hasarların oluştuğunu gözlemledikleri ve istedikleri takdirde ise konteyner kentlere yerleştirilecekleri açıklanmıştı.

AFAD KONTEYNER KENT İÇİN BAŞVURULARI ALMAYA BAŞLADI

Bu depremzedeler AFAD’a başvurmaları halinde konteyner kentlerde misafir edilecek. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün hasar tespit çalışmaları tamamlandığında ise hasar durumu değişmeyen depremzedeler evlerine tekrar geri gönderilecek, hasar durumu ağır seviyesine çıkan vatandaşlar ise konteyner kentlerde konaklamaya devam edebilecekler.

AİLELER KONTEYNER KENTE YERLEŞTİRİLMEYE BAŞLANDI

Evlerinde hasar olduğunu ifade eden ve AFAD’a başvuran vatandaşlardan şuana kadar 20’nin üzerinde aile konteyner kentlere yerleştirildi. AFAD konteyner kent için başvuruları almaya devam ederken konteyner kentlerde 500’ün üzerinde boş yer olduğu öğrenildi.