Vatandaşlara Kavurmalı Pilav Dağıtımı

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik günü nedeniyle, Elazığ’da İzzetpaşa cami başta olmak üzere, şehitlerimiz için mevlit ve dua programı düzenlendi. Öte yandan vatandaşlarla kavurmalı pilavda dağıtıldı.

Vatandaşlara Kavurmalı Pilav Dağıtımı

15 Temmuz 2016’da yaşanan hain ve kara geceyi unutmamak, unutturmamak için tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da anma programları düzenleniyor.

15 Temmuz’da milletin içine sızan hainlerin gerçekleştirmek istediği yönetime el koyma hareketi; milletin ferasetiyle  seçilmişlerine sahip çıkma; bayrağın inmemesi, ezanın dinmemesi için 249 şehit; değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli diyerek, canlarını  gözünü kırpmadan bu ülke uğruna toprağa verdi.

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da şehitlerimiz edilen dualarla yad ediliyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Elazığ Valiliği ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ikindi namazı sonrasında 15 Temmuz şehitleri için İzzet Paşa Cami başta olmak üzere Elazığ’daki tüm camilerde  Mevlid ve Dua programı düzenlendi.

Düzenlenen programa Vali Yardımcısı Mustafa Gül, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu, şehitler için dua edildi.

Mevlid ve Dua programı sonrasında 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik günü nedeniyle Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlarla kavurmalı pilav dağıtıldı.

 Kaçmaz “YAŞAYARAK VE YAŞATARAK SONRAKİ NESİLLERE AKTARACAĞIZ”

Elazığ Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz ise Türkiye’de bir daha 15 Temmuzların yaşanmaması çaba gösterdiklerini belirterek,“ 15 Temmuz yıl dönümü vesilesi ile Cuma gününden beri başlatmış olduğumuz ülkemizin tamamında olduğu gibi Elazığ ilimizde de çeşitli etkinlik ile faaliyetler ile 15 Temmuz şehitlerimizi başta olmak üzere anarak gazilerimiz yad ederek 15 Temmuzu unutmamak ve unutturmamak adına faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bugün de ikindi namazı öncesi mevlit şerif ve kuranı kerim hatimleri ile başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere ve gazilerimizi yad ediyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün de destekleri ile bir pilav ikramımız var. 15 Temmuz hepimiz için bil fiil önemi anlatılmaz. Bunu yaşayarak ve yaşatarak sonraki nesillere de aktarma adına, her yıl inşallah bunun üstüne koyarak yaşatmaya tekrar devam ediyoruz. Böyle art niyetlerin gerçekleşmemesi adına inşallah bu önemi koruma adına elimizden gelen çabayı göstereceğiz” ifadelerine yer verdi.

DOĞAN “81 İLİMİZDE HATİMİ ŞERİFLER VE MEVLİDİ ŞERİFLER OKUTTUK”

Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Doğan,Türkiye’de 81 il genelinde 15 Temmuz şehitleri için mevlid programı ve pilav dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyleyerek “ Şuan da burada 15 Temmuz demokrasi etkinlikleri gününde şehitlerimizin ruhları için vakıflar genel müdürümüz tarafından 81 ilimizde hatimi şerifler ve mevlidi şerifler okuttuk. Bu bağlamda bizde vakıflar genel müdürlüğü olarak Malatya, Elazığ ve Tunceli illerinde mevlidi şerifler ve hatimi şerifler okutarak çeşitli ikramlarda bulunduk. Ben buradan sayın valimize şükranlarımızı sunuyorum. Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyoruz ruhları şad olsun” şeklinde aktardı.  

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2018, 18:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137