11 ayın sultanı Ramazan ayı başladı.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte hem sahur telaşı hem de iftar hazırlıkları da günler öncesinden yapıldı.

Özellikle Ramazan ayı boyunca sofralarımızdan eksik etmediğimiz badem şekeri, tatlılar ve hurma ’da tezgahlarda yerini aldı.

Gürbüzler Kuruyemiş işletme sahibi Hakkı İşlek, tüm İslam aleminin Ramazan Ayını kutladı ve alışveriş telaşının başladığını söyledi.

“ÇOK GÜZEL BİR HİZMET VAR”

İşlek yaptığı konuşmada, “Ramazan telaşı yoğunlaştı. Badem şekeri, hurma, güllaç, baklava bu gibi ürünlerde yoğun satış başladı. Bilhassa hurma, badem şekeri daha ince, daha temiz, daha hijyen vatandaşımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Çok güzel bir hizmet var. Badem şekeri Ramazan’da vatandaşın olmazsa olmazı” dedi.  

Ramazan ayı boyunca en çok tüketilen ürünün Badem Şekeri olduğunu söyleyen İşlek, “Vatandaşlarımıza daha iyi ve kaliteli bir hizmet sunmak için saat 00:00’a kadar açığız” dedi.

“BADEM ŞEKERİ ÇAYIN YANINDA KARDEŞ”

İşlek yaptığı açıklamaya şöyle devam etti: “Dost, akraba birbirine ikramlık aldığı zaman badem şekeri alır. Onu ikram eder. Zaten iftarı açtıktan sonra da çayın yanında kardeşi diyelim. Şeker yerine badem şekeri tercih ediyorlar. Sabah saat 08:00’dan gece 00:00’a kadar biz vatandaşın hizmetindeyiz. Kafemiz olsun, tezgahımız olsun açığız.”  

“BURANIN KALİTESİNE GÜVENİYORUM”

Alışveriş yapan bir vatandaş, Gürbüzler kuruyemişin kalitesine güvendiğini söyleyerek, “Çerez alacağım. Çocuğum için çikolata alacağım. Birazcık da orcik alacağım. Başka yere bakmadığım için fiyatları bilmiyorum ama buranın kalitesine güvendiğim için sürekli buradan alıyorum” dedi.

Ramazan hazırlığı yapan vatandaşlar, iftardansa sahurun daha önemli olduğuna dikkat çekti.

“AKŞAM YEMEKLERİ ÖNEMLİ AMA SAHUR DAHA DA ÖNEMLİDİR”

Sahur alışverişi yapan bir vatandaş, “Her sene olduğu gibi Ramazan hazırlığı var. Ramazan hazırlığı bizde geceleri sahur için çok önemlidir. Akşam yemekleri önemli ama sahur daha da önemlidir. Patila, nohut ekmeği gibi, kahvaltı türü, bal, tereyağı, peynir, zeytin olmazsa olmazımız hurma bunları alacağım. Biz Gürbüzleri yıllardan beri tanıyoruz. Buranın kalitesine inanıyoruz. Temizliğine, hijyenliğine güveniyoruz. Gerçekten güzel bir yer. Bu muhitin kişisi olduğumuz için genelde buradan alışveriş yaparız” ifadelerini kullandı.

“RAMAZAN AYINI DOLU DOLU İDRAK EDİP, BAYRAMA DA KAVUŞACAĞIZ”

“Gürbüzler kuruyemişi seviyoruz kaliteli, lezzetli, taze günlük ürünler getiriyor. Sürekli buradan alışveriş yapıyoruz” diyen bir vatandaş da, “Ramazan öncesi badem şekeri vazgeçilmezimiz. İster istemez insanın canı tatlı istiyor. Tatlılarımızı alıyoruz. Çerez vazgeçilmezimiz. Hazırlığımızı yaptık. İnşallah Ramazan ayını dolu dolu idrak edip, bayrama da kavuşacağız” şeklinde konuştu.