Vefa Der’den, Mekke’nin Fethi programı

Mekke’nin fethini öyle bir anlattı ki, yüreklerin bam teline dokundu. O anlattıkça, katılımcılar derin düşüncelere daldı. Vefa Der Gençlik Kolları tarafından “Mekke’nin Fethi” konulu programda Dursun Ali Erzincanlı sahne aldı.

Vefa Der’den, Mekke’nin Fethi programı

Merkezi Elazığ’da bulunan Vefa Derneği Gençlik Kolları tarafından “Mekke’nin Fethi” Programı düzenlendi.

Dursun Ali Erzincanlı, “Alemlerin rabbi olan Allah bir peygamber gönderecekse eğer yıldızlarala duyurulur bu haber. Kamer menzillerinde üç yıldız doğar. Üç yıldız kainatı bu haberler müjdeler” diye konuştu.

ERZİNCANLI: GELDİĞİN YERE GERİ DÖN

Dursun Ali Erzincanlı’nın katılımıyla düzenlenen programa, Belediye Başkan Adayları, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Kamu Kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dursun Ali Erzincanlı, “Kuşlar hızla dünya semasına yaklaşmaktalar. Muhassab vadisinde Ebrehe’nin ordusu. En önde devasa bir fil ardında 60 bin sefil Kabe’yi yıkmak için harekete geçiyor. Daha adımını atmadan fil, Ebrehe’nin yol göstericisi yaklaşıp filin kulağına bir şeyler fısıldıyor. Geldiğin yere geri dön” ifadelerinde bulundu.

AYTAÇ: O KUTSAL BELDEYİ ORADA ZİYARET ETMEYİ CENAB-I ALLAH BİZLERE NASİP ETTİ

Vefa Der Gençlik Kolları Genel Başkanı Umut Aytaç, Mekke’nin, Müslümanlar üzerindeki yerini ve önemini vurgulayarak, “Cenab-ı Allaha hamt olsun ki geçtiğimiz yıl o kutsal beldeye ayak basmayı, o kutsal beldeyi orada ziyaret etmeyi Cenab-ı Allah bizlere nasip etti. Mekke fethi esnasında Peygamberimiz ordusuyla Mekke’ye girdikten sonra ilk Kabe’ye yöneldi. Kabe’ye yöneldiği zaman Cibri aleyhi selam şu ayeti kerimeyi Cenab-ı Haktan Peygamberimize naiz etti ve dedi ki: Hak geldi, batıl zail oldu, muhakkak ki batıl zail olmaya muktedirdir, dedi. Ve o günden bugüne hak ile batılın savaşı durmadan devam etti ve kıyamete kadar da devam edecek ama muhakkak ki batıl zail olacaktır” diye konuştu.

KARTAKGÜL: 20 NİSAN 2016 TARİHİNDE BU YOLA ÇIKTIK

Vefa Der Genel Başkanı Zülfü Kartakgül de, Elazığ’dan, tüm yurda yayılan bir dernek olduklarını ifade ederek, hakka kulluk eden bir gençlik yetiştirmeye çalıştıklarını söyleyerek, “Üç tane zeytin, yüz gram tulum peyniriyle, üç demlik çayla bu milletin bekasını, bu devletin geleceğini tartışan yürekten inanan bir gençliği tahsis etme üzerine yola çıktık. Hiçbir menfaat gütmedik, hiçbir menfaat olgusu içerisinde olmadık, hak ve hakkaniyet doğrultusunda söylemlerimiz hep dik oldu. Asla yalaka tavırlar sergilemedik. Önümüzü iliklemedik. Kula kulluk etmedik. Sadece Mevla’nın önünde eğilen, Mevla’nın huzurunda eğilen bireyler yetiştirme adına, dava kardeşleri yetiştirme adına 20 Nisan 2016 tarihinde bu yola çıktık. Biz bu yola çıkarken Elazığ’dan genel merkezli bir dernek mi olur, buradan acaba nereye kadar gidebilirler ki diye düşünen çok sevgili kıymetli vatandaşlarımızın o düşüncelerinin bize verdiği güç ile Sakarya’da ilk açılışımızı yaparak, Sakarya’ya giderek bu hareketin ilk tohumunu orada başlattık”

Açılış konuşmalarının ardından Dursun Ali Erzincanlı sahne aldı, Erzincanlı anlattı, salon pür dikkat onu dinledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137