Genel Merkezi Elazığ’da olan Vefa Derneği 33. Şubesi’ni Mersin’de görkemli bir törenle açtı.

Açılış törenine Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Vefa Derneği Genel Başkanı Zülfü Kartakgül, yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı.

Vefa Der Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Enis Doğan, Önümüzdeki günlerde başkent Ankara’da olmak üzere diğer şehirlerde de şube açacaklarını söyledi.

Açılışta konuşan Vefa Derneği Başkanı Zülfü Kartakgül, vefalı bir duruş göstermek adına kurdukları derneğin 33. Şubesini Mersin’de açtıklarını belirterek, derneğin hedeflerinden bahsetti. 

“Kurulan Vefa hareketi emin adımlarla yoluna devam ediyor”

Başkan Kartakgül yaptığı konuşmada, “Vefalı bir duruş göstermek adına kurduğumuz sivil toplum kuruluşumuzu 20 Nisan 2016 tarihinden bu yana Türkiye’de tevafuk olduğu 33. şubemizi Mersin ilimize verdik. Hem Mersin ilimizin plakası hem de Türkiye Vefa Derneğinin 33.şubesi olması bizler için çok sevindirici bir durum arz etti. Bizler Türkiye Vefa hareketini başlatırken A’dan Z’ye Anadolu’ya vurgusunu benimseyerek; Türkiye’nin en doğusundan en batısına en batısından doğusuna birlik, beraberlik ve kardeşlik olgularını en üst düzeye çıkaran vefalı bir duruş gösteren; vatanının, milletinin, devletinin, bayrağının yanında dimdik duran ve bunu yaparken asla menfaat ve çıkar ilişkileri gütmeyen, şahsi hiçbir beklentisi olmayan Türkiye Cumhuriyeti devletinin 2023 hedeflerine koşarak yürümesi için özellikle genç kardeşlerimizin bir arada durması vatanımızın, milletimizin, devletimizin, bayrağımızın hedefleri doğrultusunda sohbetler yapması, bilimsel, ilimsel ve kültürel çalışmalar ortaya koyması ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşundan bu yana bizim ideolojimizi ve bizim anlayışımızı, bizim duruşumuzu simgeleyen bütün liderlerimize vefa anlayışını duyması ve bugün dünya lideri olan sayın Cumhurbaşkanımızın duruşunu, siyasi hayatını, çocukluğundan bugüne gelene kadar neler yaşadığını, neler yaptığını genç kardeşlerimize anlatması ve sayın ve Cumhurbaşkanımızı örnek bir lider, örnek bir idol olarak benimsetmesi maksatlı kurulan Vefa hareketi inşallah emin adımlarla yoluna devam ediyor” dedi.

“Bizler şehit olmak için dua ediyoruz”

Kartakgül, hain terör örgütlerinin hedeflerine ulaşamayacağını bunun bir hayal olduğunu söyleyerek, “İçinde bulunduğumuz bu konjektör, içinde bulunduğumuz bu durum dünyadaki diğer güçlerin ülkemiz üzerine oynadığı oyunlara karşı bölmek, parçalamak ve nifak tohumları ekmek isteyen terör güçlerine karşı ki, 3-5 gün önce Diyarbakır’da şehit olan özel harekat Ahmet Alp Taşdemir’in babasının bildirdiğini gibi bizler şehit olmak için dua ediyoruz, bizler o makama o mertebeye ulaşmak için arzulu, istekli bir gençliğiz” ifadelerini kullandı.

Ülkemizde ve dünyada sivil toplum kuruluşlarının önemli çalışmalar yürüttüğünü belirten Vali Ali İhsan Su ise, dernek yönetimine yürüteceği çalışmalarda başarılar diledi.

“Vefa derneğimiz ülkemizin birliği, beraberliği, dirliği için güzel hizmetler yapacaktır”

“Dünyada da, ülkemizde de son çeyrek yüzyılda sivil toplum kuruluşlarının çok daha önemli hale geldiğini ifade etmiştim. Bu Vefa derneğimiz de inşallah ülkemizin birliği, beraberliği, dirliği için güzel hizmetler yapacaktır. Ben inanıyorum ki bu arkadaşlarımızı, tüm kardeşlerimizi vatanımızın birliği beraberliği, ülkemiz, bayrağımız, ezanımız, mukaddesatımız etrafında birleştirme konusunda çok önemli hizmetler icra edeceklerdir. Bu anlamda ben kendilerine yapacakları hizmetlerden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum. Hepsinin güzel hizmetler yapmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyor bu derneği ilimize, ülkemize hayırlara vesile olmasını, güzellikler getirmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum. Arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.