Veteriner Hekim Bülent Başaran, Öğrencilerle Buluştu

İngiltere’de çalışmalarını sürdüren Uzman Veteriner Hekim Bülent Başaran, Fırat Üniversitesi Hayvanları Koruma topluluğunun daveti üzerinde Anadolu Kökenli Kedi Irkları üzerine söyleşi gerçekleştirdi.

Veteriner Hekim Bülent Başaran, Öğrencilerle Buluştu

2013’te Fırat üniversitesinde kurulan Hayvanları Koruma Topluluğu, veterinerlik çalışmalarını İngiltere’de sürdüren uzman Veteriner Hekim Bülent Başaran ile Anadolu Kökenli kedi ırkları üzerinde söyleşi gerçekleştirdi.

POLAT: VAN KEDİLERİ ÜZERİNE ÇOK KÖKLÜ ÇALIŞMALARI VARDIR

Fırat Üniversitesi Hayvanları Koruma Topluluğu Başkanı Nevzat Burak Polat, “Bizim ricamızı kırmayıp bize de gelmişken ufak bir sunu, Van kedileri hakkında bir söyleyişte bulunacaktı. Kendisi öğrenimizi İstanbul Üniversitesi’nde Veteriner Fakültesi Hekimliği olarak yapmasına rağmen Londra’da yaşayıp şu anda hekimliğini orada yapmaktadır. Van kedileri üzerine çok köklü çalışmaları vardır” dedi.

BAŞARAN: TÜRK VAN KEDİSİNİN DAHA SAF YETİŞTİRİLMESİ ÜZERİNE ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

İngiltere’de Van Kedilerinin saf yetiştirilmesi üzerine çalışmalar yaptıklarını ifade eden Veteriner Hekim Bülent Başaran, “Orada kedi üretimleri ve Türk Van kedisinin daha saf yetiştirilmesi üzerine çalışmalar yapıyoruz. Ben her iki senede bir Van Veteriner Fakültesine geliyorum. Bu sene de bu sempozyumdan sonra oraya gideceğim. Van kedilerinin Türkiye’de nasıl saflaştırılacağı ve bunların standartların oturtulması üzerine çalışmaya çalışıyoruz. Buradaki konuşmam Türk Van Kedileri ve Türk Ankara Kedileri ve bunların aralarındaki benzerlikler, farklılıklar, bizler onları nasıl ayırt edebiliriz? Bu konulara değinmeye çalışacağım” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137