"Vicdan Konvoyu" Yola Çıktı

Elazığ’da beş otobüs İstasyon Caddesi’nden ‘Vicdan Konvoyu’na destek için Hatay’a gitmek üzere yola çıktı.

"Vicdan Konvoyu" Yola Çıktı

Suriye’de, Esed rejimi tarafından hukuksuz bir şekilde hapishanelerde tutularak işkenceye uğrayan 6 bin 736 kadının sesini duyurmak amacıyla düzenlenen ‘Vicdan Konvoyu’na, Elazığ’dan da destek geldi. İHH şubeleri önünde toplanan Elazığ’da 160  kadın Hatay’a uğurlandı.

Hatay’a yola çıkacak olan “Vicdan Konvoyu”na birçok Sivil Toplum Kuruluşu da destek olma amacıyla İstasyon Caddesi’ndeydi.

“KONVOYA BİZLER DE KATKIDA BULUNACAĞIZ”

İHH Şube Başkanı Metin Kılıç, “Maalesef yedi yıldır süren çirkin bir savaş var ve bu savaştan maalesef en çok mağdur olanlar da sonuçta kadınlar, kızlar ve çocuklar. Bu 8 Mart Dünya kadınlar günü vesilesiyle bu konuya dikkat çekmek amacıyla dünyadan 55 ülkeden ve ülkemizin her şehrinden hemen hemen birçok kadınımızla buluşup dünyanı dikkatini bu çirkin olaya, hapishanelerde bulunan yaklaşık 7 bin kadına çekmek istiyoruz. Bu anlamda duyarlı insanlarımızla oluşturduğumuz vicdan konvoyumuz var. Bu vicdan konvoyu vicdanı olan insanların bir araya gelip oluşturduğu bir konvoy ben bu anlamda Elazığ’ın da bu konudaki duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Belirttiğiniz gibi yaklaşık 200 kişilik bir bayanlarla beraber beş otobüsle inşallah bu konvoya bizler de katkıda bulunacağız. Bu anlamda özellikle ben Elazığ Sivil Toplum Platformu’na, Belediyemize ve diğer Sivil toplum Kuruluşlarımıza ciddi anlamda teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bugün Elazığ yine her zaman olduğu gibi kendine yakışanı yaptı ve kardeşlerimiz inşallah hayırla gidip gelecekler ve dünyanın dikkatini buradaki zulme çekmeye çalışacaklar” diye kaydetti.

“İSTENİLEN GÜÇLÜ SES ORADA ÇIKACAK”

“Hem kadınların sesi olacağız hem de ordumuzun yanında” diyen Metin Kılıç, “Mehmetçiğimizin girdiği ve terörden temizlediği yerdeki insanlara yapılan muamele ile, oradaki insanlara insani anlamda ulaştırılan yardımlarla diğer tarafta kirli savaşın taraflarının yaptığı çirkeflerde bir anlamda kıyaslanma imkanı bulacaktır. Bu anlamda güçlü sesin orada istenildiği gibi çıkacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“MAĞDURUN VE MASUM OLANIN YANINDAYIZ”

Eğitim Bir-Sen Kadın Komisyon Başkanı Semra Özdemir, “Dünyanın neresinde olursa olsun dini, ırkı, dili ne olursa olsun insanlık suçu işleniyorsa ve bu insana yapılıyorsa, bunun yanlış olduğunu dünyaya duyurmamız lazım. Biz de memur-sen ailesi olarak elimizden geldiğince her zaman mağdurun ve masum olanın yanında olmaya çalıştık, olmaya da devam edeceğiz. Yaklaşık yedi yıldır Suriye’de süren savaş sonucunda orada kardeşlerimiz her türlü işkenceye maruz kaldı ve dünya buna sessiz kaldı. Biz 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde bütün dünyadaki kadınlara seslenerek bakın burada kardeşlerimiz işkence görüyor, masum kız çocuklarımız her türlü işkenceye maruzlar, onların o susan çığlıklarına bir ses olmak, sessiz çığlıklarını dünyaya duyurmak için bir araya geldik böyle bir vicdan konvoyu oluşturduk, inşallah amacına ulaşır ve oradaki kardeşlerimiz özgürlüğüne kavuşur diye dua ediyoruz ve bunun bir an önce gerçekleşmesini diliyoruz” diye konuştu.

“İŞKENCE YAPIYORLAR”

Suriye’de zulmün ve işkencenin olduğunu belirten Suriyeli Kadınlar, “Çok zor geçti, biz böyle bir şeye şahit olduk, hapishanedeki kadınlara her türlü kötülüğü yapıyorlardı, işkence yapıyorlardı, öldürüyorlardı. Bazı kız öğrenciler üniversiteye giderken tutukluyorlardı hiçbir haber gelmiyordu. Hapishanedeki erkekleri, kadınları, öğrencilere işkence edildiğini duyuyorduk. Her türlü kötülüğü yapıyorlardı. İnşallah oradaki zulüm bitsin, oradaki zulme engel olun.

“BU ZULÜM İNŞALLAH BİTER”

Ben çok kızın üniversiteye gittiğini gördüm ama Beşer Esed askerleri hapise götürdü, sonra hiç haber gelmedi. Sonra o kızlara ne olduğu bilinmiyordu, haber alınamıyordu. Beşer Esed hapislerinde çok zulüm var, çok acı var, çok ağrı var. Suriye’de çok zulüm var, kızlar, kadınlar çok zulüm gördü. Bu zulüm inşallah biter” şeklinde konuştular.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Beş otobüs ile Suriye’deki kadınların sesini duyurmak için bir araya geldiklerini belirten Genç İHH Elazığ Kadın Kolları Başkanı Nevin Ertay, “Vicdan konvoyu oluşturduk. Destek veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Suriye’deki kadınların sesini duyuyoruz. Onlar için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu yapacağımız konvoy amacına ulaşır. Suriye’de hapishanede dehşet gören ve tecavüze uğrayan kadınlarımızın kurtulmaları için çare bulmaya gidiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 01:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137