Gençlik Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen VLOG (viilog) uygulama Eğitimi, Elazığ Uluslararası İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde tamamlandı.

29 İlden 135 kişinin katılım sağladı eğitim ve 5 – 9 Eylül tarihlerinde verildi.

Eğitimde öğrencilere zirai insansız hava aracı da tanıtıldı.

VLOG (viilog) İçerik Eğitmeni Orhan Uzun, eğitimlerin faydalı ve keyifli geçtiğini söyledi.

UZUN: 29 İLDEN 135, 140 TANE KATILAN ÖĞRENCİMİZ VAR

VLOG (viilog) İçerik Eğitmeni Orhan Uzun, “ Burada yaklaşık 29 ilden 135, 140 tane katılan öğrencimiz var. Burada sosyal medyaya içerik nasıl üretilir, senaryo nasıl yazılır, yaratıcı fikirler nasıl ortaya çıkar, bunların kurgusu, montajı, yüklenmesi, programların öğrenilmesi aynı zamanda fotoğrafçılık, iyi bir fotoğraf nasıl yakalanır, ışığa nasıl dikkat edilir, bu gibi temel eğitimler veriliyor. Ben sosyal medya içerik üretimi derslerini verdim. Eğitimimizin son günü bugün beş gündür buradayız Elazığ’da çok güzel ağırlandık teşekkür ediyorum buradan herkese müthiş bir misafirperverlik” dedi.

Elazığ Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Hilal Arslan, sosyal medya ve youtube içeriği nasıl üretilir, fotoğraf nasıl çekilir gibi konularda eğitim verildiğini ifade etti.

ARSLAN: GAYET VERİMLİ BİR EĞİTİM GEÇİRİYORUZ

Elazığ Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Hilal Arslan, “ Gayet verimli bir eğitim geçiriyoruz. VLOG çekme adına fotoğrafçılık, youtube’ye nasıl içerik üretilir, instagrama nasıl içerik üretilir bunları gördük bir hafta içinde ve bunun çıktılarını bugün alacağız. 29 ilden birçok arkadaş buraya geldi. Gönüllü gençlik liderleri, gençlik liderleri, proje çalışanları, gönüllü gençler hepimiz burada kısa filimler oluşturduk ve bugün hepsinin çıktılarını izleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Osmaniye Gençlik Merkezi Gönüllü Gençlik Lideri Betül Saçlı, eksikleri oldukları konularda eğitim aldıklarını belirterek Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teşekkür etti.

SAÇLI: EKSİKLİKLERİMİZİ GİDERMEK İÇİNDE BURAYA GELDİK

Osmaniye Gençlik Merkezi Gönüllü Gençlik Lideri Betül Saçlı, “ Biz Osmaniye’de birçok fotoğraf ve montaj ile ilgili bir şeyler yapıyoruz zaten. Oradaki eksikliklerimizi gidermek içinde buraya geldik. Burada birçok eğitim aldık drone eğitimi, fotoğraf çekme eğitimi, ışık hangi yönden daha iyi olur, video eğitimi, VLOG eğitimi, videolar nasıl düzenlenir gibi eğitimler aldık” dedi.

Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi Gönüllü Gençlik Lideri Ahmet Faruk Dal, vilog eğitiminin gelecek hayatları için yararlı olacağını söyledi.

DAL: DAHA GÜZEL TANITIMLARINI ÇEKEBİLECEĞİMİZE İNANIYORUM

Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi Gönüllü Gençlik Lideri Ahmet Faruk Dal, “ Burada VLOG eğitimi almak için geldik. Öncelikle bakanlığa biz ‘bunu yapabiliriz’ diye vermiş olduğu fırsattan dolayı ben teşekkür ediyorum. Burada aldığımız eğitimleri ilerde bize yararı olacağını ve gençlik merkezinin daha güzel tanıtımlarını çekebileceğimize inanıyorum. İpek Yolu gençlik merkezi olarak çok hoşuma gitti. Büyük bir alana sahipler ve birçok faaliyetlerde bulunabiliyorlar” dedi.