“Yabancı yatırımcıların Elazığ’a gelecek olması önemli”

Dubai, Katar ve Suudi Arabistan’dan işadamlarının Elazığ’a yatırım yapma kararını değerlendiren Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, kararın alınmasında emeği geçen Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ı tebrik etti ve bu kararın bölge içinde önemli olduğunu kaydetti.

“Yabancı yatırımcıların Elazığ’a gelecek olması önemli”

Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ ve Tunceli il kongrelerine katılmak üzere Elazığ’a geldi.

Havalimanında AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ile karşılaşan Erol, bir süre Gürgöze ile sohbet etti.

Ardından havalimanında değerlendirmelerde bulunan CHP Tunceli Milletvekili Erol, yabancı yatırımcıların Elazığ’da yatırım kararı almasını değerlendirdi. Erol, kararın hem Elazığ hem de bölge için önemli olduğunu belirterek, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ı tebrik etti.

“ELAZIĞ’DA, BÖLGEDE FARKLI BİR ALGI YARATILARAK BİR MARKA DEĞERİ OLUŞTURULMASI İÇİN CİDDİ PROJELER”

Milletvekili Erol yaptığı konuşmada, “Bu gelişimde Elazığ’da biraz daha farklı bir yaklaşımlarla ve değerlendirmelerle karşılaştım. Özellikle Dubai, Katar ve Suudi Arabistan sermayesinin Elazığ’da yatırım amaçlı gelmesi ve ilimizin valisinin ticari ilişkileri kurarak Orta Doğu sermayesini Elazığ’a çekmekten dolayı yarattığı başarıdan dolayı kendisini kutluyorum. Hem hayvancılığın geliştirilmesi ile ilgili hem sağlık sektörünün geliştirilmesi ile ilgili bir üniversitesinin kurulması, otomotiv sanayisi ile ilgili burada bir yatırımın yapılması bunlar gerçekten Elazığ’da, bölgede farklı bir algı yaratılarak bir marka değeri oluşturulması için ciddi projeler. Devlet kaynaklarıyla, kamu yatırımlarıyla istihdam alanı yaratmak, yeni katma değer vergisi yaratmak, yeni gelir yaratmak yerine Orta Doğu sermayesinin Elazığ’a çekilmesi yalnızca Elazığ için değil Bingöl için, Malatya için, Diyarbakır için, Tunceli için de çok anlamlı, örnek proje kapsamında değerlendirilebilecek projeler. Bu anlamda Elazığ valisini bu çalışmasından ve bu başarısından dolayı kutluyorum. Elazığ halkına da bu çalışmalardan dolayı başarılar diliyorum. İnşallah yeni istihdam alanları yaratılarak Elazığ’daki işsizlik bir nebze de olsa bu şekilde çözülmüş olacak” dedi.

Milletvekili Erol, Elazığ’da turizm alanında yapılan çalışmaları da değerlendirerek, Harput’la ilgili önemli çalışmaların yapıldığını vurguladı.

“BİR TEK ELAZIĞ’DAN BAKAN YAPILMADI”

Erol, Elazığ’ın bakan beklentisinin de karşılanması gerektiğinin altını çizerek, “Harput bölgesinin turizme açılması ile ilgili, yeni bir turizm güzergahının Elazığ’da oluşturulması ile ilgili Diyarbakır, Malatya, Tunceli, Bingöl güzergahı ve merkez Elazığ’dan düzenlenerek bir çalışmanın yapılması da son derece sevindirici. Her ne kadar Tunceli Milletvekili olsam da doğma büyüme Elazığ’da yaşayan, Elazığ’dan eğitimini alan birisi olarak da Elazığ siyasetinden ve Elazığ siyasetçilerinden de beklentim var. Özellikle AK Parti’den beklentim, Elazığ’dan bir milletvekilimizin bakan yapılması. Çünkü 15 yıllık AK Parti tarihi boyunca Elazığ halkı AK Parti’ye inanılmaz derecede büyük destek verdiler. Çevre illerimizde bütün illerin milletvekillerinden, illerden AK Parti’nin bakanı olduğu halde Diyarbakır’dan, Malatya’dan, Bingöl’den, Erzincan’dan bir tek Elazığ’dan bakan yapılmadı” şeklinde konuştu.

Kahraman şehidimiz Fethi Sekin’i de unutmayan Erol, hayatını hiçe sayarak, çok sayıda insanın canını kurtaran Sekin’i bir kez daha rahmetle andığını kaydederek, “Gerçekten takdir edilmesi gereken ve her sorumlu yurttaşın bana göre örnek alması gereken, hayatını ortaya koyarak başka canları kurtaran bir anlayışı gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2018, 17:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
MEHMET KÜNKÜL
MEHMET KÜNKÜL - 6 yıl Önce

EVET SAYIN VALİMİZİ CANI GÖNÜLDEN TEBRİK EDER BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM.SAYGILARIMLA

SIRADAKİ HABER

banner137