Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşlarına can ve mal güvenliği için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, kendilerini Elazığ Belediyesi Satın falıma Yetkilisi olarak tanıtarak 22 bin TL’lik yağ dolandırıcılığı yapan şahıslar yakalandı.

Yakalanan şahısların incelemelerinden ardından 7 ilde 9 farklı dolandırıcılık suçuna da karıştığı tespit edildi.

“KENDİLERİNİ ELAZIĞ BELEDİYESİ SATIN ALMA YETKİLİSİ OLARAK TANITMIŞLAR”

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekiplerimiz tarafından 21 Mayıs 2019 tarihinde, ilimiz merkezinde faaliyet yürüten bir işletme sahibini, kendisini Elazığ Belediyesi satın alma yetkilisi olarak tanıtan ve belediye adına doğrudan alım yöntemiyle yemeklik yağ tedariki yapılacağını beyan etmek suretiyle yaklaşık piyasa değeri 22.000 ₺ olan toplam 200 teneke yağını dolandıran fail ya da faillerin tespit edilerek yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; söz konusu dolandırıcılık olayını H.Ö. ile suç ortakları M.B., M.T. ve S.T. isimli şahısların gerçekleştirdikleri belirlenmiştir.

“ADLİ TAHKİKAT YÜRÜTÜLMEK ÜZERE İLİMİZE GETİRİLMİŞLERDİR”

Ayrıca, şahısların aynı yöntemle Kocaeli, Aydın, Ordu, Muğla, Niğde, Çorum ve Aksaray illerinde de toplam 9 ayrı dolandırıcılık olaylarına karıştıkları tespit edilmiştir. Şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar sırasında 52 farklı dolandırıcılık suçlarından kaydı olan, 17 ayrı suçtan aranması ve hapis cezası bulunan H.Ö. isimli şahsın başka bir ilde rutin kontroller esnasında üzerinde iki ayrı sahte kimlikle birlikte yakalandığı ve adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildiği tespit edilmiş, diğer şüpheliler ise ilimiz dışında olan adresleri belirlenerek 14.06.2019 tarihinde düzenlenen operasyonla yakalanmışlar ve haklarında adli tahkikat yürütülmek üzere ilimize getirilmişlerdir.

“93 ADEDİ DE ELE GEÇİRİLMİŞTİR”

Operasyonlar sırasında dolandırıcılık olayına konu olan yağlardan 93 adedi de ele geçirilmiştir. Şahıslar, tamamlanan işlemlerinin ardından 17 Haziran 2019 tarihinde adliyeye sevk edilmiş olup çıkarıldıkları mahkemece M.B. isimli şahıs Nitelikli Dolandırıcılık suçundan tutuklanmıştır" denildi.

HABER: SITKI TAŞEL