Yahya Kemal Beyatlı Anadolu lisesinde hareketli dakikalar yaşandı. Siren sesleri yükseldi. Hızlı bir şekilde tahliyeler yapıldı.

Olay yerine anında UMKE, AFAD, itfaiye ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Her şey olası bir afetin hazırlığı, yaşananlar da gerçeği aratmayan tatbikatın bir senaryosuydu.

Yahya kemal Beyatlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Atik Erdem yaptığı konuşmada, “Deprem öldürmez, bina öldürür, mantığını öğrencilerimize anlatmaya çalıştık” dedi.

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Hikmet Aba ise, tatbikat ile ilgili bilgi verdi.

“DEPREM ÜLKEMİZİN BİR GERÇEĞİ”

Aba yaptığı konuşmada, “Afete hazır okul kapsamında burada eğitimler ve tatbikatlar yapmaya çalıştık. Bu tatbikatla eşliğinde daha önce de yaptığımız çalışmalar neticesinde öğrencilerimize temel afet bilinci, doğru davranış şekilleri, deprem öncesi sırası ve sonrası nasıl davranılması gerektiğini öğrenci arkadaşlarımız ve öğretmen arkadaşlarımızla paylaştık. Daha sonra da bir senaryo eşliğinde, 6.2 şiddetinde bir depremde bu depremden sonra öğrenci arkadaşlarımızın afete maruz kalan kişilerin nasıl tahliye olacaklarını okul eşliğinde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte tahliye ettik. Daha sonrada bir yangında maruz kalan öğrenci arkadaşımızı itfaiyenin aracılığıyla çıkarttık. Daha sonra da UMKE ekibiyle içeride mahsur kalmış öğrenci arkadaşlarımızı çıkardık. Deprem ülkemizin bir gerçeği. Elazığ’ımız 1 ve 2. derecede deprem kuşağı üzerinde. Biz de okullarımıza gidip bu çalışmaları yapmaktayız” dedi.