Yanılmaz, Harput'ta

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Harput'ta vatandaşlarla buluştu.

Yanılmaz, Harput'ta

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, referanduma destek çalışmaları kapsamında 4 bin yıllık medeniyet merkezi Harput’ta vatandaşlarla bir araya geldi. Tarihi kent Harput’ta esnafları işyerlerinde ziyaret eden ve adım başı vatandaşlarla sohbet eden Başkan Yanılmaz, Harput’ta bulunan Jandarma Karakolu’nu ve Harput El Emeği Göz Nuru Çarşısını ziyaret etti.

Daha sonra Harputlularla bir araya gelen Başkan Yanılmaz, dört bin yıllık hatta yeni bulgulara göre yedi bin yıllık bir medeniyet, kültür ve sanat merkezi olan Harput’un sahip olduğu bu tarihi mirasının yaşatılması için yoğun bir gayret içinde olduklarını belirterek, “Harput’un Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Dünya Mirası Listesine alınmasına ilişkin çalışmaları başlattık. Çalışmalar kapsamında Kültür Bakanlığı’na müracaatımızı yaptık. Harput’un Dünya Mirası Geçici Listesine alınmasına ilişkin hazırlanacak yazılı dosyalar, fotoğraflar ve belgesel filmi ile birlikte 16 Mayıs’ta Paris’te bulunan UNESCO binasında Harput’u, Harput’un zenginliklerini ve birikimlerini anlatarak, ilk adım olarak Harput’un Dünya Mirası Geçici Listesine (Tentative List)alınmasını sağlayacağız" dedi.

“ELAZIĞ 16 NİSAN’DA REKOR DÜZEYDE EVET DESTEĞİ SAĞLAYACAKTIR”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,Harputlularla gerçekleştirdiği buluşmada, 16 Nisan’da yapılacak referandum, anayasa değişikliği ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, herkesin sandık başına giderek, ülkesine, devletine ve geleceğine sahip çıkmasını istedi. 

“Elazığ 16 Nisan’da vereceği ‘evet’ oylarıyla bir rekor kıracaktır” diyen Başkan Yanılmaz, “Bizim insanımız sağduyuludur. 16 Nisan referandumunda Elazığ’dan rekor düzeyde ‘evet’ oyu çıkacaktır. Elazığ, en güçlü şekilde anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine destek verecektir.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2017, 18:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137