Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 16 Nisan referandumuna saatler kala seçim çalışmalarını Karakoçan’da sürdürüyor. Karakoçan’daki temaslarına Karakoçan Belediye Başkanlığına kayyum olarak atanan İlçe Kaymakamı Cemil Sarıoğlu’nu ziyaret ederek başlayan Başkan Yanılmaz, daha sonra Ak Parti Karakoçan Seçim Koordinasyon Merkezi’ne geçerek 16 Nisan halk oylamasına ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin ilçe halkına bir konuşma gerçekleştirdi.

Başkan Yanılmaz’a ziyaretlerinde Karakoçan Ak Parti İlçe Başkanı Naci Yıldız, Sarıcan Belde Başkanı Faruk Aydın, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Reşat Akgül, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

KARAKOÇAN’DAN REKOR SEVİYEDE “EVET” OYU GELECEK

Karakoçan’da bulunmaktan ve Karakoçanlı hemşerilerilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirten Başkan Yanılmaz, “16 Nisan Pazar günü çok tarihi bir süreci nihayete kavuşturacağız. Hepinizin, ülke bağımsızlığından, istikbalinden ve istikrarından yana oy kullanacağınıza inanıyorum” dedi.

Türkiye üzerinde hain emelleri olanların, Türk Kürt, alevi-suni, dindar-laik gibi argümanlar üzerinden ayrımcılık ve ırkçılık yapmaya çabaladıklarını ifade eden Başkan Yanılmaz, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Türkiye’yi yıllardır parçalamak isteyenler hain emellerine ulaşmak için her türlü çirkinliği yapmaktan geri durmadılar. Bu ülke insanını dininden, dilinden, inancından ve kimliğinden uzaklaştırmak için her türlü zorbalığı yapmaktan çekinmediler. Benim Karakoçanlı kardeşimin halinden, derdinden, kültüründen anlamayan insanları cumhurbaşkanı diye başlarına getirdiler; ama pazar günü bütün bu olumsuzluklara nokta koymak için tarihi bir fırsat geliyor. Lütfen çok iyi düşünelim ve bu tarihi sürece “Evet” oylarıyla desteğimizi verelim."

Daha sonra Karakoçan’ın kadim bir kültüre ve geçmişe sahip olduğunu söyleyen Başkan Yanılmaz, Doğasıyla, barajlarıyla, tarihiyle ve turizmiyle Elazığ'ın önemli değerlerini barındıran Karakoçan ilçesi için, “Benimde yakinen bildiğim ve sıkça ziyaret ettiğim ilçelerimiz arasındadır. Bugün seçim çalışmaları kapsamında geldiğimiz Karakoçan’dan vatandaşlarımızın dualarını ve desteklerini alarak dönüyoruz. Onlar kararını vermiş ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a olan bağlılıklarını en başından beri ilan etmişler zaten" dedi.


 BAŞKAN YANILMAZ SARICANLI VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Karakoçan ziyaretlerinin ardından Sarıcan Beldesi’ni ziyaret eden Başkan Yanılmaz, referanduma ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin açıklamalarda bulunmak üzere belde halkına seslendi.

Sarıcan halkının ve belediyesinin ülke gündemiyle alakalı konularda sürekli aktif bir görev edindiğini ve referandumun başından itibaren geçen süreçte çalışmaları yakinen takip ettiklerini vurgulayan Başkan Yanılmaz, “16 Nisan’da ülkemizin kalkınması için gerçekleştireceğimiz halk oylamasında Sarıcanlı vatandaşlarımızın da sandığa giderek demokrasiden ve istikrardan yana bir oylama gerçekleştireceğine inanıyorum" diye konuştu.

Sarıcan Belediye Başkanı Faruk Aydın ise Başkan Yanılmaz’ın beldelerine yapmış olduğu ziyaretten bir hayli memnun kaldıklarını kaydederek, “Pazar günü gerçekleşecek halk oylamasında bizler de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve savunduğu ileri demokrasinin sonuna kadar arkasında duracağız. Bu tarihi oylama şehrimize, ülkemize ve bütün İslam coğrafyasına barış, huzur ve kardeşlik getirecektir” şeklinde konuştu.

Ayrıca Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, halk oylaması kapsamında, Çatalçeşme Mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Samimi bir sohbetin gerçekleştiği buluşmada Başkan Yanılmaz, mahalle sakinlerine göreve geldikleri günden itibaren yapmış olduğu çalışmaları anlatarak 16 Nisan halk oylamasına az bir süre kala, vatandaşlara “Evet” demelerini ve “Evet” demenin gerekliliğini anlattı. Sadece kendilerinin “evet” demelerinin yeterli olmayacağını vurgulayan Başkan Yanılmaz, vatandaşlarımızdan yakınlarına, arkadaşlarına ve komşularına da bu tarihi sürecin ne kadar önem arz ettiğini belirtmelerini istedi.

 “17 NİSAN’DA YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK“

Ülkemizin çok kritik süreçlerden geçtiğini söyleyen Başkan Yanılmaz: “17 Nisan’da yeni bir dönem başlayacak, bu dönem daha güçlü, daha söz sahibi olduğumuz bir sürecin başlangıcına vesile olacak. Türkiye’yi her alanda daha ileri noktalara taşıyacak olan bu sistem, beraberinde daha istikrarlı ve daha sağlam bir yönetim sistemini ülke idaresinde hâkim kılacak” dedi.