Yapı kayıt belgesi son başvuru tarihi 31 Aralık

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar barışı ile yapı kayıt belgesi olan vatandaşların yapı kayıt belgesine konu alanı satın alma ile ilgili son başvuru tarihinin 31 aralık olduğunu açıkladı.

Yapı kayıt belgesi son başvuru tarihi 31 Aralık

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İmar barışı ile yapı kayıt belgesi olan vatandaşların yapı kayıt belgesine konu alanı satın alma ile ilgili son başvuru tarihini açıkladı.

Bakanlık yaptığı açıklamada son başvuru tarihinin 31 Aralık olduğunu belirtti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinçci konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre yapı kayıt bedelinin en az yüzde 25’ini 31 Temmuz 2019 tarihine kadar peşin yatıranlar kalan kısmını takip eden aylarda taksitli olarak ödeyebilecekler.Her ayın birinde kalan kısmı yüzde 2 oranında artırılacak. İmar barışına başvuru süresi 15 Haziran 2019 tarihinde sona ermişti. Ödeme için de son gün 30 Haziran’dı.Resmi Gazetede, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın imzasıyla yayımlanan karara göre  31/12/2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için Yapı Kayıt Belgesi almak üzere 15/6/2019 tarihine kadar başvuruda bulunmuş olanların yapı kayıt bedeli ödeme süresi; yapı kayıt bedelinin en az yüzde 25'inin 31/7/2019 tarihine kadar peşin olarak, kalan kısmının ise takip eden aylarda taksitli olarak ve her ayın birinde kalan kısmın yüzde 2 oranında artırılması suretiyle hesaplanacak miktarın yatırılması şartıyla 31/12/2019 tarihine kadar uzatılmıştır. Bu kapsamda İmar barışı ile yapıkayıt belgesi olan vatandaşlarımız yapı kayıt belgesi alan vatandaşlarımızın yapı kayıt belgesine konu alanı satın alma ile ilgili son başvuru tarihi 31.12.2019 olup çevre şehircilik il müdürlüğüne başvuru yapacaklardır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2019, 20:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137