Yaptığı Kuru Ağaç Kökleri Akvaryumları Süslüyor

Elazığ'da yaşayan Ahmet Göl'ün kuru ağaç köklerinden yaptığı ürünler akvaryumları süslüyor.

Yaptığı Kuru Ağaç Kökleri Akvaryumları Süslüyor

Elazığ'da yaşayan Ahmet Göl'ün kuru ağaç köklerinden yaptığı ürünler akvaryumları süslüyor.

Doğada gezerken topladığı kuru ağaç köklerini değerlendirmek isteyen 40 yaşındaki Göl, ağaç köklerinden farklı tasarımlarda ürünler hazırlayıp zamanla bu yeteneğini geliştirdi. Hobi olarak başladığı bu üretimi 20 yıl boyunca evinin bir odasında sürdüren Göl, ürünlere gösterilen ilgi üzerine atölye kurdu.

Özel bir işletmede çalışan, boş zamanlarında da doğada gezerek kuru ağaç kökü toplamayı sürdüren Göl, tasarladığı ürünleri, akvaryum peyzajında kullanılmak üzere 20'yi aşkın ile gönderiyor.

GÖL: KIRSALDA BULDUĞUMUZ KURU AĞAÇ KÖKLERİNİ HAYATA DÖNDÜRÜYORUZ

Ahmet Göl yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana kuru ağaç kökleri topladığını, onlara baktığında değişik figürlerin kafasında canlandığını söyleyerek, “Kuru kökleri değerlendirmek istedim. Kırsalda bulduğumuz kuru ağaç köklerini adeta hayata döndürüyoruz. Çürüyüp yok olacaklarına insanların evlerini süslüyor. Ağaç köklerini akvaryum içinde yaşatmak istedim. Topladığım ağaç kökleri ile akvaryumlar için farklı ürünler yaptım" dedi.

GÖL: SUDA BOZULMAYACAK AĞAÇ KÖKLERİNİ TERCİH EDİYORUZ

Göl, kendisi için hobi olan bu üretimin talep üzerine ticarete dönüştüğünü dile getirerek evinde hazırladığı ürünlerin sosyal medya üzerinden satışını yaptığını ancak zamanla artan talebe evdeki üretimle yetişemez hale geldiğini belirterek, “Kurduğum atölyede üretimi sürdürüyorum. Hem üretiyorum hem de eğleniyorum. Ürünleri tamamen doğadan temin ediyorum. Doğada gezerken işime yarayan bir parça bulduğumda değerli bir maden bulmuş gibi seviniyorum. Akvaryumlar her türden ağaç köküne uygun değil. Ağaç köklerinin suda bozulmaması gerekiyor. Suda bozulmayacak ağaç köklerini tercih ediyoruz" diye konuştu.

GÖL: GENELLİKLE SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ULAŞIYORLAR

Malzemesi bittiğinde doğada gezintiye çıktığını aktaran Göl, bazıları için anlam ifade etmeyecek bir ağaç dalının güzel bir ürüne dönüşebildiğine işaret ederek, “Ağaç köklerini en iyi şekilde değerlendiriyorum. Türkiye'nin birçok şehrinden sipariş alıyorum. İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir başta olmak üzere 20'yi aşkın şehre ürün gönderiyorum. Genellikle sosyal medya üzerinden ulaşıyorlar" ifadelerini kullandı.

ASLANPENÇESİ: AİLE BÜTÇESİNE KATKI SAĞLAYACAĞIM

Arkadaşı Göl'ün yanında bu işi öğrenmeye çalışan Haluk Aslanpençesi de bunu bir sanat olarak gördüğünü, öğrenmek için de atölyeye geldiğini söyleyerek, "Arkadaşımın hobisi benim mesleğim olacak. Bu bitkileri değerlendirerek kendimize ekmek çıkarıyoruz. Böylece aile bütçesine de katkı sağlayacağım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2019, 16:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Emre Yıldız
Emre Yıldız - 4 yıl Önce

Nasıl ulaşa bilirim

SIRADAKİ HABER

banner137