Yargıda Birlik Derneği, İftar Programı Düzenledi

Yargıda Birlik Derneği, geleneksel olarak düzenlediği iftar programının 5.’sini Elazığ’da “büyük Elazığ buluşmaları” adıyla gerçekleştirdi. Programa yargı üyeleri tam kadro dahil olurken, Vali Çetin Oktay kaldırım da iftarın davetlileri arasında yer aldı.

Yargıda Birlik Derneği, İftar Programı Düzenledi

Yargıda Birlik Derneği Geleneksel İftar Programlarının 5’sini Elazığ’da

“Büyük Elazığ Buluşmasını” adıyla gerçekleştirdi.

Düzenlenen program Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz ve yargı mensupları katıldı.

“RABBİM BİRLİĞİMİZİ VE DİRLİĞİMİZİ DAİM EYLESİN”

Programda konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, “Yargıda Birlik derneğimizin bu yıl iftarlardan birini Elazığ’da yapması bizce çok önemli ve çok anlamlı olmuştur. Bu vesileyle bizleri onurlandıran Dernek Başkanımız Birol Kırmaz’a ve diğer dernek yöneticilerimize, siz değerli misafirlerimize en derin saygı ve sevgilerimi sunarım. Rabbim oruçlawrımızı ve tüm ibadetlerimizi makbul eylesin. Birliğimizi ve dirliğimizi daim eylesin” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZİN İSTİKBALİ VE İSTİKLALİ EMİN ELLERDE OLACAKTIR”

Yargıda Birlik Derneği Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Dr. Birol Kırmaz, “Dört yıl önce atsız pusatsız çıktığımız Anadolu yolculuğunda adalet terazisine hep birlikte işlediğimiz kardeşlik çerçevesi varlığını korudukça ülkemizin istikbali ve istiklali emin ellerde olacaktır. Büyük Türk milleti binlerce yıllık tarihi boyunca birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde tüm tehdit ve saldırılara karşı hep dimdik ayakta kalmaya başlamıştır. Milletimizi güçlü kılan ve tarihte öne çıkaran da işte bu birlik ve beraberlik ruhudur. Ülkemiz üzerindeki hain emellerini tarihin hiçbir döneminde gerçekleştiremeyen karanlık güçler milletimizin sağ duyusu karşısında amaçlarına asla ulaşamayacaklardır. Zira binlerce yıllık birlikteliğimiz milli ve manevi nasihatimizdir bizim” şeklinde konuştu.

“EN GÜZEL YAŞANAN YERLERDEN BİRİSİDİR ELAZIĞ”

Elazığ’ın önemli bir şehir olduğuna vurgu yaparak konuşmasına başlayan Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Kale gibi sapa sağlam duran bir şehir. Dolayısıyla bu güzel şehirden görevini yapmaktan dolayı ben şeref duyduğumu, memnuniyet duyduğumu ifade ediyorum. Böylesine güzel bir şehirde sizleri ağırlamaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Ramazan ayı birlik ayı, bereket ayı, rahmet ayı, ufran ayı ve duyguların, düşüncelerin kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin en üst düzeye çıktığı, en üst düzeyde yaşandığı bir ay. Dolayısıyla en güzel anlamlı bir gün, en güzel yaşandığı yerlerden birisidir Elazığ” dedi.

“HAİN 15 TEMMUZ GİRİŞİMİNİ HIZLI BİR ŞEKİLDE ATLATTIK”

15 Temmuz darbe girişimine değinen Vali Kaldırım, “En son 15 Temmuz hain darbe girişimi gibi bir kalkışma, önemli bir kalkışma geçti ama bu badireyi ülkemiz çok hızlı bir şekilde, güçlü bir şekilde özellikle kurumlarını temizleyerek, arındırarak, saflaştırarak hainleri uzaklaştırarak çok hızlı bir şekilde bu süreci atlattık. Bir ülke, bir memleket adalet temelleri üzerinde yükselir. Çok şükür özelikle 15 Temmuz’dan sonra adalet teşkilatımız çok güçlü bir hale geldi. Dünyada örneklik teşkil eden, örnek olan bir teşkilat haline geldi. Özellikle vatandaşın adalet beklentisini, yargıya güvenini ve ondan beklediği hizmetleri son derece yerine getirmeye başladı. Bunda özellikle yargıda birlik teşkilatının çok büyük katkıları var. 900 bin 300 üyesi var. Kıymetli başkanıyla, üyeleriyle hem meslektaşlarını, hem temsil ettiği camiayı çok iyi temsil ediyor. Hem de ülkemizde adalet duygusunun yerleşmesinin ve adaletin kesimlere dağıtılmasını ve o konuda ki hizmet memnuniyeti çok işlev görüyor. Ve çok da güzel organizasyon yapıyorlar. En güzel örneklerinden biri de Elazığ’da” diye kaydetti.

Konuşmaların ardından plaket töreni gerçekleşti.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2018, 00:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
MEHMET KÜNKÜL
MEHMET KÜNKÜL - 6 yıl Önce

ALLAHINA KURBAN SAYIN VALİM

SIRADAKİ HABER

banner137