‘Yarının Sahibi Şefkat Kahramanları’

İnsanın, insan olabilmesi için gerekli en önemli faktör “şefkat”tir… Şefkatsiz bir yürek kötülükleri getirir. Bu kötülüklerin uzak olması, çocuklara şefkatin aşılanması amacıyla yola çıkan Altın Divitler Eğitim Araştırma ve Kültür Derneği tarafından “Yarının sahibi şefkat kahramanları” projesinin açılışı gerçekleşti.

‘Yarının Sahibi Şefkat Kahramanları’

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle Altın Divitler Eğitim Araştırma ve Kültür Derneği tarafından “Yarının sahibi şefkat kahramanları” projesinin açılışı gerçekleşti.

“GENÇLERİMİZİ DIŞARIDAKİ ORTAMLARDAN KORUMAK İÇİN BİR ALTERNATİF OLUŞTURMAMIZ GEREKİYOR”

Açılış konuşmasını yapan Altın Divitler Eğitim Araştırma ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Muhammed Talha Acar, “Altın Divitler Eğitim Araştırma ve Kültür Derneği olarak 2014 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığınca “Yolumu Aydınlatan Işığım Olur Musun” projesini başarılı bir şekilde yapıp 2015 yılında tamamlamıştık. Bu senede ‘Yarının Sahibi Şefkat Kahramanları’ projemize başladık. Projemizde, gençler için değerler eğitimi, okulda eğitim yönünden destek olmak gibi faaliyetlerimiz var. Gençlerimizi dışarıdaki ortamlardan korumak için bir alternatif oluşturmamız gerekiyor. Derneğimizde bu kapsamda kuruluş tüzüğünde olan hedefleri doğrultusunda böyle projeler yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

“SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMELERİNİ ÖĞRETMEYE GAYRET ETMEKTEDİRLER”

Proje kapsamında yapılacaklar hakkında bilgi veren Acar, “Bu projede gelen öğrencilerimizi teknik gezilerle, kültürel gezilerle ufuk gelişimidir, değerler eğitimidir, Kur an-ı kerim kurları, Osmanlı Türkçesi eğitimidir; bu tür faaliyetlerle gençlerimizi kötü alışkanlıklara karşı koruma adına, sorumluluklarını yerine getirmelerini öğretmeye gayret etmektedirler” dedi.

“SİZLER BU KONUDA ÇOK ŞANSLISINIZ”

Emekli Defterdar Kenan Bilgehan, “Şanslısınız” dedi ve ekledi; “Şefkat sahipleri… Evet gençler, şefkatin anlamını biliyorsunuz. Şefkat karşısındakine sevecen bir şekilde merhametli davranandır. Dolayısıyla siz dernek altında şefkati öğreneceksiniz ve dininizi öğreneceksiniz. Bunun için sizler bu konuda çok şanslısınız” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

“BU PROJEYİ ÇOK ÖNEMSİYORUM”

“Söz konusu eğitim olunca söylenecek çok şey var” ifadelerini kullanan Memur-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, “Eğitimin özellikle geleceğimizin yetiştirilmesinde, milli ve manevi değerlerimizin özellikle bu yaşta verilmesi gerektiği için bu projeyi çok önemsiyorum. Mahallemizde STK’larımızın, derklerimizin geçmişte Osmanlı döneminde olduğu gibi, talebe yetiştirilmesinde verilebilecek en güzel ortamlar olduğunu düşünüyorum. Sadece okulda vereceğimiz eğitimle kalmayıp buralarda hem okula destek hem de manevi değerlerimizin çocuklara verilmesi gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullanarak derneğin hayırlı olmasını temenni etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2017, 16:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137