Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler vatandaşların Kurban Bayramını sorunsuz geçirmeleri için çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Bu kapsamda Türkiye genelinde 32 ilde uygulama noktalarında kontrollere başlandı.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Elazığ Diyarbakır yolu Polis Kontrol noktasında Yaşam Tüneli isimli proje kapsamında uygulama gerçekleştirdiler.

Elazığ’daki uygulamaya Elazığ Emniyet Müdürü Doğan Cangül ve Elazığ Jandarma Alay Komutanı Necip Çarıkcıoğlu da katıldı.

Uygulama noktalarında vatandaşlara trafik kurallarına uymaları için hatırlatmalar yapılırken ayrı zamanda İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Hayatı Korumak İçin Kemerin Ses Getirsin – Bu Bayramın Hediyesi Kemerin Sesi” isimli ödüllü yarışma hakkında bilgilendirme yapıldı.

“KARMA EKİPLERLE UYGULAMAYA BAŞLANMIŞTIR”

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “İçişleri Bakanlığımızca,  ulaşımın kesintisiz ve güvenli bir şekilde yapılabilmesi ve özellikle Kurban Bayramı tatil sürecinin başlaması ile uzun yol seyahatlerine çıkacak olan sürücülerin yorgun, uykusuz ve dikkatsiz araç kullanmaları neticesinde meydana gelebilecek kazaları en asgari seviyeye düşürerek sürücüler üzerinde farkındalık yaratmak amacıyla ülke genelinde 32 il ile birlikte ilimiz Diyarbakır yolu Polis Kontrol Noktasına da kurulmuş olan Yaşam Tüneli isimli proje kapsamında Polis ve Jandarma Trafik unsurlarından oluşturulan karma ekiplerle uygulamaya başlanmıştır.

“ÖDÜLLÜ YARIŞMA HAKKINDA BİLGİLENDİRMELER YAPILMIŞTIR”

Bu kapsamda, 09 Ağustos 2019 tarihinde söz konusu Yaşam Tüneline alınan araç sürücülerine emniyet kemerinin önemini anlatan kısa sunumlar yapılmış, tünel çıkışında ise kısa bir dinlenme molası vermeleri sağlanan sürücülere İl Emniyet Müdürü Sayın Doğan Cangül ve İl Jandarma Alay Komutanı Sayın Necip Çarıkcıoğlu tarafından emniyet kemerinin önemi, genel trafik kuralları ve “Hayatı Korumak İçin Kemerin Ses Getirsin – Bu Bayramın Hediyesi Kemerin Sesi” isimli ödüllü yarışma hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır” denildi.

HABER: SITKI TAŞEL