Yaşar: Tarihe Not Düşen Çalışmalar Yapıyoruz

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Haziran Ayı Toplantısı Meclis Başkanı Ahmet Yaşar Başkanlığında yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Yaşar, içinden geçilen tüm zor şartlara rağmen Elazığ TSO Meclisinin Oda tarihine not düşecek çalışmalar yaptığına dikkat çekti.

Yaşar: Tarihe Not Düşen Çalışmalar Yapıyoruz

Toplantıya katılan KOSGEB Elazığ İl Müdürü Şaban Yaşa ise KOSGEB destekleri hakkında Meclis Üyelerini bilgilendirdi…

YAŞAR: HEM ŞEHİR HEM İŞ DÜNYASI OLARAK ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ

Elazığ TSO Haziran Ayı Meclis Başkanı Yaşar, “Çok Değerli Meclis Üyeleri; Sizleri Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamız Meclis Başkanlık Divanı adına saygıyla selamlıyorum. Bildiğiniz gibi, 2020 yılının Mart ayında ülkemizde ilk Kovid-19 vakası görülmüş, alınan tedbirler doğrultusunda biz de Meclis toplantılarımızı video konferans yöntemiyle gerçekleştirmiştik. Son bir ayda Kovid-19 aşılamasındaki olumlu gelişmeler, geleceğe ilişkin umutlarımızı artırıyor. Haziran ayı Meclis toplantımızı bugün çok şükür sizinle yüz yüze yapıyoruz. Ancak bizim yüz yüze toplantı yapmamızdan daha önemlisi, ülkemizin normalleşme takvimini uygulamasıdır.Vaka sayılarının gözle görünür biçimde azaldığını biliyoruz. Nitekim Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada 1 Temmuz itibariyle sokağa çıkma kısıtlamaları ile şehirler arası yolculuk kısıtlamalarının kaldırılacağını ve tüm ticari faaliyetlerin pandemi öncesi dönemdeki gibi devam edeceğini ancak işletmelerimizde maske, hijyen ve kurallara uymamızın çok önemli olduğunu söyledi.Bu karar, normalleşme için büyük bir adımdır. Bir buçuk yıldır pandemi şartları dolayısıyla zor günler geçiren işletmelerimiz, çarklarını 1 Temmuz’dan sonra inşallah daha kolay döndürebilecektir. İş dünyası olarak bu süreçte mutlak suretle kendimiz, ailemiz ve çalışanlarımızın aşılarını yaptırmayı ihmal etmeyelim” dedi.

YAŞAR: ELAZIĞ TSO ZOR ŞARTLARA RAĞMEN HİZMETTE GERİ KALMAMIŞTIR

Yaşar, “24 Ocak 2020 depremi ve ardından tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 sürecine rağmen Meclisimiz, Yönetim Kurulumuz, Meslek Komitelerimiz ve tüm profesyonellerimiz tüm zor şartlara rağmen Üyelerimize, ilimize ve halkımıza hizmetten geri kalmamıştır. İl Yöneticilerimiz, kurumlarımız ve tüm paydaşlarımızla birlikte “Elazığ’ın Kırmızı Kitabı” olarak paylaştığımız ve şehrin gelecekte sosyo-ekonomik yapısını bütünüyle değiştirecek çok önemli projeler ve çalışımalar ağırda olsa bu dönemde ilerlemesini sürdürmüştür. Elazığ TEKNOVA OSB, Tarıma Dayalı Besi İhtisas OSB, Karakoçan-Palu-Kovancılar Karma OSB, Karakoçan Tarıma Dayalı Besi OSB, Jeotermal Kaynaklı Sera OSB, İhtisaslaşmış Küçük Sanayi Siteleri, Fuar ve Kongre Merkezi, Tarımsal ve Hayvansal Ürünlerin ekonomik değer haline getirilmesi hedefiyle kurduğumuz Kooperatifler, ilimizin çok önemli bir eksikliği olan çok ortaklı yapılara model olacak Biyoenerji Yatırımımız olan ELERJİ, E-Ticaret Şirketimiz olan “Hepsiburadaelazig” Odamızın bir ticaretkampüsüne dönüştürülme girişimleri kararlılıkla devam ettirilmiş ve bugün çok önemli mesafeler alınmıştır. Geçen toplantımızda ifade ettiğim gibi Odamız tarafından hazırlanmış olan ve kamuoyu ile paylaşılan “İYİ UYGULAMALAR RAPORU”muzda özellikle 2018-2021 döneminde yapılan tüm çalışmalar yer almaktadır. Bu raporumuzun Meclis ve Meslek Komite Üyelerimizce iyi özümsenmesi gerekmektedir. Çünkü, Oda ne yapıyor? Sorusunun cevabı burada tüm detayları ile yer almaktadır. Odamız Yönetim organlarının, başta üye ziyaretleri olmak üzere bulundukları her ortamda Odanın ne yaptığı hususunda doğru ve gerçek bilgiyi tereddütsüz paylaşması, hem üyelerimizin hem de ilgili tüm kesimlerin bilgilendirilmesi anlamında önem taşımaktadır. Biz sadece yaptıklarımızı ve bu yapılanlarla hedeflenenleri paylaşıyoruz. Amacımız bir sonraki seçime yatırım değil, ortaya konan bu vizyonun sürdürülebilir kılınmasını sağlamaktır. Bizler bugünün sorumluluk üstlenmiş yöneticileri olarak Üyelerimizi ve kentimizi geleceğe taşımakla mükellefiz. Bunun mücadelesini verme yükümlülüğümüz var. 2018-2022 dönemini oluşturan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim organlarımız 150 yıla yaklaşan kadim tarihi ile Odamız tarihine not düşecek çalışmalara imza atmıştır. Ben bu nedenle her bir seçilmiş arkadaşımız ve profesyonellerimizi kutluyorum. Mücadelemizin ve hedeflerimizin henüz başındayız. Yöneticilerimiz ve tüm paydaşlarımızla birlikte başlatmış olduğumuz bu girişimlerin Elazığ ve halkımız için ne ifade ettiğini önümüzdeki süreçte çok daha iyi algılayacağız” ifadelerine yer verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137